Izvēlies savas skaistākās brīvdienas Latgalē!

Tavas skaistākās brīvdienas Latgalē - ar šādu moto 16.starptautiskajā tūrisma gadatirgū “Balttour 2009”, kas notiks Rīgā, Ķīpsalas izstāžu zālē no 6. līdz 8.februārim tūrisma produktu klāstu un pievilcīgākos piedāvājumus prezentēs Latgales tūrisma nozares pārstāvji.

Jau 8. gadu pēc kārtas Latgales plānošanas reģions un Latgales attīstības aģentūra sadarbībā ar Latgales tūrisma informācijas centriem un pašvaldībām piedalās ar vienotu stenda ekspozīciju izstādē. Arī šā gada pasākums nav izņēmums. Ikviens interesents varēs apmeklēt Latgales stendu (stenda numurs E9), kuru šogad rotā sauklis „Tavas skaistākās brīvdienas Latgalē”.

Izstādē piedalīsies: Daugavpils pilsēta un rajons, Krāslavas rajons, Ludzas rajons, Balvu rajons , Rēzeknes rajons un Preiļu rajons. Latgales reģiona stendā piedalīsies arī Utenas apriņķis, kas ir projekta “Joint water - based tourism offering in Latgale region and Utena county” partneris. Katru gadu ar mērķi uzlabot tūrisma infrastruktūru un tūrisma produktu kvalitāti, iesaistot pārrobežas sadarbības partnerus, Latgales reģiona līmenī tiek īstenoti dažādi projekti. Šogad Latgales plānošanas reģions un Latgales reģiona attīstības aģentūra uzsāk darbu pie Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013.g. ietvaros apstiprinātā projekta „Uz ūdens resursiem balstītā kopējā tūrisma piedāvājuma radīšana Latgales un Utenas reģionā”(LLI-050, Water Joy) īstenošanas. Projektu paredzēts īstenot 2009. un 2010. gadā, veicot ievērojamus ieguldījumus pašvaldību 10 infrastruktūras objektos pie upēm un ezeriem, attīstot vairākus kopīgus tūrisma produktus, rīkojot kopīgus pasākumus un īstenojot Latgales reģiona tūrisma mārketinga aktivitātes Latvijā un Lietuvā. Projekta kopējās izmaksas sastāda vairāk kā 1,5 miljoni eiro. Kopumā tiks iekārtotas 19 sabiedriskās atpūtas vietas Latgalē un Utenā (pie ezeriem un pludmalēs uzstādīti soliņi, galdi, informācijas stendi, iekārtoti bērnu rotaļu laukumi, ugunskura vietas, laivu piestātnes, ģērbtuves, ierīkotas automašīnu stāvvietas); izstrādāta tehniskā dokumentācija 11 sabiedriskās atpūtas objektiem; izveidoti 10 jauni ūdens tūrisma produkti/maršruti; uzlabota tūrisma pakalpojumu kvalitāte un klāsts; izdotas kopīgas reģionālā tūrisma piedāvājuma kartes latviešu, lietuviešu, krievu un angļu valodās; nodrošināta līdzdalība starptautiskajās tūrisms izstādēs Balttour un Vivatour (Lietuva), veikts kopīgs tūrisma piedāvājuma mārketings.

Starptautiskajā tūrisma gadatirgū “Balttour 2009” Latgales tūrisma pievilcīgums un kolorīts tiks atklāts ar Ludzas amatnieku centra darbiem, Irēnas Baufales izstrādājumiem no ādas, visu izstādes laiku Latgales stendā piedalīsies keramiķis Valdis Pauliņš, kurš piedāvās katram interesentam pašam iemēģināt roku keramikas darinājuma tapšanā. Būs iespēja nogaršot un izbaudīt z/s „Kurmīši” zāļu tēju dabisko spēku, kā arī uzzināt par citiem interesantiem tūrisma pakalpojumu piedāvājumiem. Park Hotel " Latgola" izstādē iepazīstinās ar viesnīcas pakalpojumiem.

Latgales tūrisma stenda platība šogad 80 m2, tā izveidi un uzstādīšanu veica SIA "Reklāmas aģentūra "Bulterjers"".

Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētājs Andris Vaivods uzsver, ka Latgales reģionā tūrisma nozarei ir ļoti liela nozīme. Tūrisma attīstībai jāizmanto ne tikai savas priekšrocības - daba, ezeri, atrašanās pierobežā, bet arī jāsniedz iespējamais atbalsts Latgales reģiona uzņēmējiem, kuri strādā tūrisma sektorā. Lai gan visiem pienākuši grūti laiki, Latgales plānošanas reģionam ir jāuzņemas atbildība un jāpalīdz reģiona ekonomikas stabilizācijai. Tūrisma nozare dod darbu, ienākumus un cerību cilvēkiem. Tūrisma uzņēmēji Latgalē līdz šim ir daudz strādājuši, sekmīgi attīstījuši savus pakalpojumus un tūrisma infrastruktūru, lai godam varētu uzņemt viesus. Iesāktais darbs ir jāturpina, tam nedrīkst ļaut apstāties.

Savukārt Latgales reģiona attīstības aģentūras direktors Māris Bozovičs atzīmē, ka šobrīd jāmeklē jauni risinājumi, kā konsolidēt Latgales reģiona pašvaldības un tūrisma uzņēmējus kopīgu aktivitāšu veikšanai ienākošajam tūrismam, kas palielinātu tūrisma produktu skaitu un daudzveidību, risinātu sezonalitātes jautājumus un nodrošinātu kopējas mārketinga aktivitātes atpūtnieku un tūristu piesaistei Latgales reģionā gan no Latvijas, gan no potenciālajiem eksporta tirgiem – Lietuva, Igaunija, Skandināvijas valstis, Vācija, Baltkrievija un Krievija. Augsti novērtēts ir reģiona ieguldījums kopīgu mārketinga aktivitāšu īstenošanā līdz šim brīdim, piemēram, 2008. gadā Latgales reģiona attīstības aģentūrai piešķirta laikraksta „Diena” reklāmas gada balva „ZELTA CM2” par labāko reklāmas kampaņu 2007. gadā - „Baltijas ezeru zeme”; Latvijas reklāmas profesionāļu balva „ADWARDS 2008” 2. kategorijas ordenis kategorijā „Drukātā reklāma” par vides reklāmas stendiem ar lozungu „Divu mēnešu brīvdienas”.

Latgales tūrisma stendā būs atrodams pakalpojumu klāsts skaistu brīvdienu sapņu ceļojumu īstenošanai!

Lai savām brīvdienām Latgalē izraudzītu piemērotāko ceļojuma maršrutu, jāielūkojas arī interneta portālā www.latgale.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.25077701sec.