Rīgas cirks sāk "Cirka maratonu"

"Cirks: kultūra miljoniem" (Circus: Culture for the Millions) - šāda devīze ir Eiropas Cirku Asociācijas (ECA) 2009.gada aktivitātēm cirka mākslas kā vienas no vissenākās pasaules mākslas jomas popularizēšanai mūsdienu pasaulei. Savukārt 18.aprīli ECA ir izsludinājusi ka Eiropas Cirka dienu.

Iesaistoties šīs lielākās starptautiskās cirka organizācijas aktivitātēs, Rīgas Cirks sadarbībā ar Latvijas Cirka mākslinieku asociāciju un dažādām bērnu un jauniešu cirka studijām sāk savu "Cirka maratonu": Tu, smaidīgais, kustīgais un spējīgais! Nāc uz cirku skatīties un priecāties! Atbalsti unikālo Rīgas Cirku un tā jaunās cirka zvaigznes! Tu nāc un skaties cirku Rīgas Cirkā, un tā Tu palīdzēsi nonest no cirka kupola sapņu zvaigznes tiem, kas piesieti ratiņiem, gultām, dzīves ēnas pusei.

Jau rīt , 19.martā plkst.19:00, Rīgas Cirkā notiks Āgenskalna ģimnāzijas sadraudzības skolas - Vēzeres ģimnāzijas (Vācija, Floto pilsēta, Ziemeļreinas Vestfāles zeme) skolas cirka pulciņa "Zirkus Vlothistico" 28 jauniešu izrāde (vadītājs Boris Kuhn). Par skatītājiem šai labdarības izrādei rūpējas Latvijas Bērnu Fonds. Kopā ar vācu bērniem izrādē piedalīsies arī atsevišķi mūsu Rīgas Cirka studijas (vadītāja irina Levita), studijas "Arlekīns" (vadītājs Mihails Basmanovs) un studijas "Jaunība" (vadītāja Juliāna Buslovska) jaunie mākslinieki.

Savukārt 26.martā plkst.13:00 Rīgas Cirkā - unikāla Vologodskas bērnu cirka "Maugļi" izrāde, kura notiek šī neparastā kolektīva Eiropas tūres ietvaros.

"Cirka maratons" - tas ir labdarības maratons. Sākot no šodienas cirks dodas ciemos pie tiem, kuri nespēj atnākt uz cirku : Cirka studija "Arlekīns" sadarbībā ar bierību "Latvijas Bērnu hematoloģijas fonds" dosies uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas 20.nodaļu; sadarbībā ar organizāciju "Rūpju bērns" Rīgas Cirka jaunie mākslinieki iepriecinās "Cerību mājas" un "Mēness mājas" iemītniekus, bet sadarbībā ar biedrību "Iļģuciema sievietes" - Iļģuciema sieviešu cietuma iemītnieču mazuļus...

Tas ir tikai maratona sākums.

No 3.aprīļa Rīgas Cirks aicina uz jaunu starptautisku projektu - cirka izrādi "Zvaigznes uz ledus" : dažādu cirka mākslas specifisko elementu sintēzi. Daiļslidotāji, gaisa vingrotāji slidās, burvju mākslinieki-iluzionisti, akrobāti, žonglieri, meistarīgi vingrotāji uz stieņiem , klauni... Lielo un mazo bērnu prieks - krāsaino ziepju burbuļu šovs! Un , protams, dzīvnieki - dresētas kazas, kaķi , suņi un pat žurkas ...! Tas un vēl daudz kas cits gaidāms jaunajā programmā "Zvaigznes uz ledus". Īsts pavasara pārsteigums!

Sirsnīgākie cirka maratona atbalstītāji satiksies 18.aprīlī , Eiropas Cirka dienā, Rīgas Cirkā izrādē "Zvaigznes uz ledus".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.05.2024 - 11.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
🇹🇷 𝐓𝐔𝐑𝐂𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Izdevīgākie ceļojumu piedāvājumi un labākās cenas atpūtai Turcijā. Sāc plānot savu sapņu ceļojumu uz Turciju un veic rezervāciju jau šodien! | Skatīt vairāk
no 305.00 EUR
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Nikos Travel
,


Jūrmalas TIC
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48316383sec.