112.sezonas atklāšana Dzintaru koncertzālē

Dzintaru koncertzāles sezonas atklāšanas koncerts ieņem nozīmīgu vietu Latvijas kultūras dzīvē. Jau tradicionāli maija mēneša nogalē, Dzintaru koncertzāle atklāj vasaras sezonu, piedāvājot saviem apmeklētājiem pazīstamu mākslinieku uzstāšanos.

Šogad Dzintaru koncertzāles atklāšanas koncerts notiks 29. maijā plkst. 19.00, kurā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra izpildījumā viesus priecēs P. Čaikovska „1. klavierkoncerts“, J. Brāmsa – Ungāru dejas, Ž. Ofenbaha – uvertīra operai „Orfejs pazemē“, Dž. Rossini – uvertīra operai „Vilhelms Tells“. Orķestri vadīs pasaulē atzīts diriģents Ola Rudners (Ūla Rudners). P. Čaikovska „1. klavierkoncertu “ atskaņos solists Antons Lahovskis, 2008.gada Jāzepa Vītola pianistu konkursa laureāts.

Antons Ļahovskis ir izcils klavieru virtuozs, kurš saņēmis daudz balvu dažādos starptautiskos pianistu konkursos, kā arī ieguvis Grand Prix J. Vītola Starptautiskajā pianistu konkursā Rīgā. A. Ļahovkis daudz uzstājies gan Eiropā, gan Amerikā un viņa repertuārā ir ievērojamākie Mocarta, Bēthovena, Lista, Čaikovska un Prokofjeva klavierkoncerti. Talantīgais pianists ir mācījies Nikolaja Rimska – Korsakova Sanktpēterburgas Valsts konservatorijas mūzikas skolā sevišķi apdāvinātiem bērniem un citās ievērojamās mācību iestādēs. Pašreiz Antons studē doktorantūrā Lielbritānijā apvienotajā Pilsētas universitātes un Gildholas mūzikas un drāmas skolas kursā.

Ūla Rudners ir pasaulē atzīts opermūzikas diriģents, kura vadībā skanējušas izrādes Vīnes Tautas operā, kā arī Itālijā, Austrālijā, Zviedrijā. Ievērības cienīgi ir tādi iestudējumi kā Volfganga Amadeja Mocarta “Figaro kāzas”, “Burvju flauta”, “Idomenejs”, “Tita žēlsirdība”, Ludviga van Bēthovena ”Fidēlio”, Džuzepes Verdi “Traviata” un “Trubadūrs”, kā arī Žaka Ofenbaha, Johana Štrausa, Franča Lehāra operetes. Jau vairāk nekā 20 gadus diriģents veiksmīgi sadarbojies ar dažādiem orķestriem Austrālijā. Ū. Rudnera vārds plaši pazīstams arī Skandināvijā.

Andrejs Kondratjuks atzīst, ka “Dzintaru koncertzāle ir sagatavojusies vasaras sezonai un vēlas piedāvāt apmeklētājiem patīkamu atpūtu un interesantas laika pavadīšanas iespējas. Šogad tika rūpīgi strādāts ar pasākumu organizētājiem, lai koncertzāles apmeklētāji varētu izbaudīt daudzveidīgu programmu un gūt pozitīvas emocijas visas sezonas laikā. Šovasar būs iespēja piedalīties 18. Starptautiskajā Harley Davidson Owners group rīkotajā pasākumā, apmeklēt koncertuzvedumu “Labākais no Cabaret”, baudīt 10. Starptautisko baleta festivālu “Baleta zvaigznes Jūrmalā” un daudzus citus aizraujošus pasākumus.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
50% atlaide kurīziem 2025. gadā - Nenokavē Estravel Latvia
AGRĀ IZPĀRDOŠANA - 50%. // Iepazīstiet grieķu kultūru un salas kruīza ceļojumā ar Celestyal Cruises. 21.03., 28.03., 31.10., 07.11. un 14.11.2025. // | Skatīt vairāk
no 249 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 19.05.2024 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀 Latvia Tours
Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad! | Skatīt vairāk
no 485 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 17.05.2024 AAE - Dubaija! Latvia Tours
Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā | Skatīt vairāk
no 736.00 EUR
Uzņēmumi


Hotel Jūrmala SPA
,


Liepājas reģiona TIB
,


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54699683sec.