23.maijā notiks Mežotnes pilskalna svētki

Svētku atklāšanā, kas notiks pulksten 14:00, un norisināsies Lielupes līcī – senās ostas vietā ar nesen izgatavoto kuršu laivu, kura pirmo reizi tiks parādīta publiskai apskatei, ieradīsies vēsturisko cīņu kluba “Excaliburs” dalībnieki.

Pilskalna virsotnē Latvijas un Lietuvas bruņinieki noskaidros, kurš ir stiprākais cīnītājs. Skatītājiem būs iespēja šaut ar loku un arbaletu, kā arī iesaistīties tautas spēlēs.

Senpilsētas vietā vēstures biedrību un klubu dalībnieki demonstrēs senos amatus – viduslaiku apģērbu un rotu darināšanu. Uzņēmuma “Žagatas bode” mākslinieces vadīs pērļošanas darbnīcu, kurā varēs vērt krelles un citas rotas (materiāli būs nopērkami). Jelgavniece Ilze Pavlovska demonstrēs ziepju vārīšanu.

Dairas Jātnieces virtuvē varēs nogaršot un iegādāties latviešu tradicionālos ēdienus. SIA “Mežotnes pils” tirgos apmeklētājiem alu un uzkodas. Darbosies gadatirgus, kurā varēs iegādāties amatnieku darinājumus, zāļu tējas un zemnieku gatavotos produktus.

Svētki noslēgsies ar ugunsrituālu un koncertu pilskalna virsotnē.

Svētkos piedalīsies “Upmale”, “Tērvetes zemgaļi”, “Excaliburs”, “Trokšņu iela”, “U&A” kalēji, “Laukam pāri”, „Puduris”, vēsturisko cīņu klubi no Lietuvas.

Svētkus

 

rīko biedrība „Upmale” un Rundāles pagasta padome, atbalsta Mežotnes pagasta padome, SIA „Ega”, “Tipo Print”, SIA “Mežotnes pils”, „Bauskas dzīve”, SIA „Manass”.

Svētku programma

14.00 Svētku atklāšana līcī pie Lielupes

14.00 – 17.00 Amatnieku darbnīcas senpilsētā

14.30-16.30 Bruņinieku turnīri, šautuve, tautas spēles pilskalna virsotnē

17.00 Ugunsrituāls un koncerts pilskalna virsotnē

 

mezotne

 
 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 25.05.2024 “ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
Iztāde "Talsu rallijs" Talsu novada TIC
Maija mēnesī Valdemārpils izstāžu zālē, apskatāma dubultizstāde, kas ir kā ceļojums cauri laikam un emocijām. | Skatīt vairāk
Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem Estravel Latvia
Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 25.05.2024 Igo, Ainis Zavackis un Jānis Strazds Valmieras novada Tūrisma pārvalde
24. maijā plkst. 20.00 aicinām uz skaistu un sirsnīgu koncertu Mujānu biedrības namā, kurā muzicēs Igo, Ainis Zavackis un Jānis Strazds! | Skatīt vairāk
20 EUR
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Zemgales Tūrisma asociācija
,


Atpūtas komplekss “Miķelis”
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59064102sec.