Jūrmalas pilsētas muzejs iekļaujas "Dižās Baltijas apceļošanas 2009" maršrutā

Jūrmalas pilsētas muzeja vēsturiskā ekspozīcija „Rīgas Jūrmalas un Ķemeru kūrortu vēsture 18.-20.gadsimtā” iekļauta akcijas „Dižā Baltijas apceļošana 2009” maršrutā.

Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) sadarbībā ar Lietuvas un Igaunijas valsts tūrisma organizācijām jau trešo gadu pēc kārtas veido Baltijas valstu tūrisma produktu popularizēšanas akciju – „Dižā Baltijas apceļošana 2009”, kas sākās 15.maijā un turpināsies līdz pat oktobra beigām. Akcija mudina sabiedrību – ģimenes, draugu grupas, darba kolektīvus apceļot Latviju, Lietuvu un Igauniju, kur kopsummā tiek piedāvāti 30 jaunākie un veiksmīgākie tūrisma objekti - pa desmit katrā no valstīm.

Arī Jūrmalas pilsētas muzeja pastāvīgā vēstures ekspozīcija „Rīgas Jūrmalas un Ķemeru kūrortu vēsture 18.-20.gadsimtā”, kura atklāta 2008.gada 19.jūnijā, iekļauta Dižās Baltijas apceļošanas maratona maršrutā Latvijā.

Ekspozīcija veltīta kūrortu vēsturei, aplūkojot kūrortu kā kultūrvēsturisku fenomenu un uzsverot tā nozīmīgumu Jūrmalas pilsētas izveides un attīstības vēsturiskajā gaitā.

Ekspozīcijā atainota pirmo peldvietu izveidošanās 18.gs. beigās, kad Eiropā popularitāti ieguva jūras peldes, ūdensdziedniecības kūrorta pirmsākumi Ķemeros 19.gs. sākumā, šo kūrvietu uzplaukums 20.gs. sākumā un attīstība pirmās Latvijas Republikas laikā, kā arī padomju laika noskaņas. Muzeja apmeklētāji var aplūkot dažādu laikmetu peldkostīmus, vasarnīcu interjera un sadzīves priekšmetus, tērpus, unikālas pastkartes, fotogrāfijas un dokumentus.

Īpaša vieta kūrortu vēstures izklāstā un interpretācijā atvēlēta muzeja digitālajai ekspozīcijai. Tā palīdz pārvarēt laika robežas un parāda to, ko citādi šodien redzēt nebūtu iespējams: peldēšanos no peldu laipām vai peldu ratiem, vēsturiskos Jūrmalas koncertdārzus un ēkas, kuru vairs nav, vannu procedūras Ķemeru peldu iestādē. Dokumentāli kadri un atbilstoša mūzika palīdz iejusties dažādos laikmetos

Ekspozīcijas finansējumu nodrošināja Jūrmalas pilsētas dome, piecu gadu laikā ieguldot tās veidošanā apmēram 160 tūkstošus latu. Atsevišķus priekšmetu restaurācijas projektus finansēja Valsts Kultūrkapitāla fonds.

2008.gadā Jūrmalas pilsētas muzeja vēstures ekspozīcija „Rīgas Jūrmalas un Ķemeru kūrortu vēsture 18.-20.gadsimtā” saņēma vairākus apbalvojumus - Muzeja digitālā ekspozīcija starptautiskajā audiovizuālā un multimediju festivāla „FIAMP 2007” konkursā ieguva speciālbalvu par bagātīgu dokumentālā materiāla izmantošanu un veiksmīgu montāžu, tāpat iegūtas Vidzemes tūrisma asociācijas „Gada balva 2008” nominācijā „Kūrortu tūrisma piedāvājums”, Jūrmalas pilsētas domes „Gada balva kultūrā 2008”, atzinības raksts kategorijā „Veiksmīgākais jaunais kultūras tūrisma produkts 2008” Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) rīkotajā konkursā „Veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts 2008”. Ekspozīcija šogad nominēta Latvijas arhitektūras 2008.gada labāko darbu skatei nominācijā „Iekštelpu dizains”.

Bez Jūrmalas pilsētas muzeja vēstures ekspozīcijas šogad projektā Latviju pārstāv arī Siguldas piedzīvojumu parks, Cēsu pilsmuižas komplekss, Vecgulbenes muiža, Ventspils Amatu māja, Piena muzejs, Bauskas pils ar atjaunoto pils daļu un ekspozīciju, Ziemassvētku kauju muzejs, Aglonas maizes muzejs, keramiķa Pētera Gailuma darbnīca.

TAVA informē, ka visi interesenti laipni gaidīti visos akcijas objektos. Speciāli ir izstrādātas brošūras, ar kuru palīdzību iespējams daudz detalizētāk iepazīties ar akcijā iesaistīto objektu piedāvājumu un akcijas noteikumiem. Tās pieejamas Tūrisma informācijas centros, akcijas objektos, kā arī „Gandrs” veikalos. Sīkāka informācija pieejama mājas lapā http://www.tava.gov.lv/

TAVA pateicīga arī sponsoriem, kuri parūpējušies par bagātīgu balvu fondu. Galvenā balva – aviobiļetes divām personām uz vienu no jaunajiem „airBaltic” galamērķiem un divas naktis četru zvaigžņu viesnīcā. Baltijas balva – aviobiļetes diviem un divas apmaksātas naktis „Reval Hotels” viesnīcā kādā no Baltijas valstu galvaspilsētām. Latvijas balva – brauciens ar „Hansabus” uz Tallinu un nakts viesnīcā, „Lāči” konditorejas dāvanu grozs, Jūrmalas pilsētas balva, nedēļas nogale Mežotnes pilī, „Gandrs” dāvās riteni, dāvanu karte no atpūtas parka Ozolkalns u.c.

„Dižā Baltijas apceļošana 2009” ir veids, kā lietderīgi pavadīt brīvo laiku apceļojot un iepazīstot Baltijas valstis, saņemt patīkamas atlaides 30 tūrisma objektos līdz pat 50%, laimēt balvas, bet pats galvenais – baudīt ceļošanas prieku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 18.05.2024 Iepazīsti dabas takas un parkus Bauskā Bauskas TIC
Iepazīsti Bauskas apkārtnes dabas takas un parkus! | Skatīt vairāk
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 16.05.2024 Lielais plosts 2024 TAKA
Šī gada 25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Iztāde "Talsu rallijs" Talsu novada TIC
Maija mēnesī Valdemārpils izstāžu zālē, apskatāma dubultizstāde, kas ir kā ceļojums cauri laikam un emocijām. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Jūrmalas TIC
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Hotel Jūrmala SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72170115sec.