Jaunumi Gaujas nacionālā parka tūrisma objektos

Gaujas nacionālā parka Fonds informē, ka 2009. gada vasaras sezonā būs izmaiņas un dažādi jaunumi tūrisma pakalpojumos nacionālā parka maksas tūrisma objektos. Apmeklētāju ērtībām atvērts jauns centrs Siguldā pie Gūtmaņalas stāvlaukuma. Vasaras un rudens sezonā nacionālā parka viesi tiks aicināti uz dažādiem pasākumiem, kā arī tiks piedāvāti pakalpojumi – ekskursijas un nodarbības ar vides gidiem, pasaku un vēsturiskiem tēliem.

Lai nodrošinātu vides aizsardzības prasības, veiktu kopšanu, nelielus remontdarbus, izvietotu informācijas zīmes takās un atpūtas vietās, kā arī radītu patīkamu vidi, vairākos maksas tūrisma objektos ir paaugstināta biļešu cena.

No 2009. gada 1. jūnija paaugstināta apmeklējuma maksa Līgatnes dabas takās. Par biļetēm iegūtie līdzekļi tiks izlietoti dzīvnieku barības iegādei un veterinārajai aprūpei, kā arī iežogojumu remontam un taku kopšanai. Kopš 2008. gada rudens Līgatnes dabas taku viesi var saņemt informāciju ērtā apmeklētāju centrā. Blakus ir Eiropai atbilstošas tualetes un ierīkots plašs autostāvlaukums.

Līgatnes dabas takās pieaugušajiem, kā arī skolniekiem no 16 gadu vecuma un studentiem apmeklējuma maksa ir 2,50 Ls, pensionāriem un skolniekiem no 7 līdz 15 gadu vecumam 1 lats. Bezmaksas apmeklējums bērniem līdz 6 gadu vecumam, bāreņiem līdz 18 gadu vecumam, invalīdiem (uzrādot apliecību), kā arī valsts aprūpē esošo skolu audzēkņiem(iesniedzot mācību iestādes sagatavotu audzēkņu sarakstu).

Brīvdienās un svētku dienās Līgatnes dabas taku skatu torņa apmeklējums par maksu – 0,50 Ls.

Līgatnes dabas takās šogad paredzēti dažādi vides izglītības pasākumi, kā arī iespējams izmantot vides gidu pakalpojumus un piedalīties dažādās dabas izziņas nodarbībās.

Līgatnes pārceltuves maksa kājniekiem, arī ar velosipēdiem – 0,50 Ls, vieglajām automašīnām ar pasažieriem, motocikliem, motorolleriem, kvadracikliem 3 lati, transporta līdzekļiem virs 2,5 tonnām (tajā skaitā auto ar piekabēm) 5 lati. Jāievēro, ka pārcelšanas biļete derīga vienu dienu braucienam turp un atpakaļ.

No 2009. gada 1. jūnija Zvārtes ieža un apkārtējās teritorijas apmeklējuma maksa pieaugušajiem, kā arī skolniekiem no 16 gadu vecuma un studentiem 1 lats. Pensionāriem un skolniekiem no 7 līdz 15 gadu vecumam 0,50 Ls. Bezmaksas apmeklējums bērniem līdz 6 gadu vecumam, bāreņiem līdz 18 gadu vecumam, invalīdiem (uzrādot apliecību), kā arī valsts aprūpē esošo skolu audzēkņiem (iesniedzot mācību iestādes sagatavotu audzēkņu sarakstu). Par biļetēm iekasētā maksa tiks izlietota informācijas un āra ekspozīcijas atjaunošanai.

Zvārtes ieža apkārtnē apskatāma Raganu pļaviņa, Miglas iezis un Meža mātes taka. Ieteicams pa taku uzkāpt Zvārtes kraujā, no kuras paveras brīnišķīgs skats uz apkārtni. No Zvārtes ieža var doties tuvākos vai tālākos pārgājienos – pa Amatas dabas taku gar upes krastu 2,6 km ( Skaļupes virzienā līdz Veclauču tiltam) un gar upes labo krastu līdz Amatas tiltam pie Kārļu Zivjaudzētavas 9 km.

Pļavā pie Miglas ieža ir ierīkotas piknika vietas. Ieteicams ņemt līdz grilu, ogles un malku. Aicinām saudzēt dabu un malkas ieguvei nepostīt mežu.

Apmeklētājiem jāievēro, ka pļava pie Zvārtes ieža nav paredzēta nakšņošanai, telšu celšanai un treileru izvietošanai. Teritorija ir publisks tūrisma objekts un atpūtas vieta.

Velotūristu ievērībai: dabas takas gar Amatu nav paredzēta braukšanai ar velosipēdu! Jūs apdraudiet kājāmgājēju drošību un bojāiet takas segumu. Maršruts no Skaļupes (no Veclauču tilta) līdz Zvārtes iezim ir labieiekārtots īpaši kājāmgājējiem, ar kāpnēm, margām un norobežojošajām barjerām.

Zvārtes ieža apmeklētāju centrā iespējams izmantot vides gidu pakalpojumus, kā arī pieteikties nodarbībām kopā ar Zvārtes raganu, izzīlēt nākotni, iepazīt zāļu noslēpumus un doties īpašā Nakts pārgājienā pa Amatas taku.

Šosezon Siguldā, Gaujas senlejā pie Gūtmaņalas stāvlaukuma darbu sācis Gaujas nacionālā parka jaunākais Apmeklētāju centrs. Tajā var saņemt informāciju par apkārtnes dabas un tūrisma objektiem.

Gūtmaņalas stāvlaukuma izmantošanas maksa paredzēta par 2 stundām. Par katru nākamo stundu 1 lats. Automašīnām (līdz 9 sēdvietām) 1 lats, autobusiem 5 lati. Gūtmaņalas stāvlaukums un taka uz populāro tūrisma objektu pielāgota cilvēkiem ar īpašajām vajadzībām.

Sīkāka informācija par jaunumiem, par Gaujas NP Apmeklētāju centriem, tālruņa Nr., darba laiku, kā arī izmaiņām un pasākumiem, atrodama mājas lapā: www.gnp.gov.lv

 

Gaidīsim viesos!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
50% atlaide kurīziem 2025. gadā - Nenokavē Estravel Latvia
AGRĀ IZPĀRDOŠANA - 50%. // Iepazīstiet grieķu kultūru un salas kruīza ceļojumā ar Celestyal Cruises. 21.03., 28.03., 31.10., 07.11. un 14.11.2025. // | Skatīt vairāk
no 249 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 14.05.2024 Koncertuzvedums "Rakstītāja" Valmieras novada Tūrisma pārvalde
11.maijā pl.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies koncertuzvedums “Rakstītāja”, kas ir veltījums dzejnieces Broņislavas Martuževas 100 | Skatīt vairāk
no 8 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 20.05.2024 🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskas košas dabas ainavas, saules pielietas pludmales, daudzveidīga virtuve un nesteidzīgs dzīvesstils. Izbaudiet vasaras brīvdienu pilnību | Skatīt vairāk
no 243 EUR
Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Rixwell Segevold Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.57026482sec.