Satiekas kādreizējās studentu celtnieku vienības - SCV

2009.gada 17. un 18. jūlijā notiks kādreizējo studentu celtnieku vienību (SCV) otrais festivāls. Tieši 10 gadi apritējuši kā pagājušā gadsimta 1999. gadā Buses pilskalnā pirmo reizi notika SCV veterānu festivāls – salidojums, kurā piedalījās draudzīgo augstskolu (Rīgas Politehniskā institūta, Latvijas Valsts Universitātes, Liepājas Pedagoģiskā Institūta, Latvijas Lauksaimniecības Akadēmijas) aktīvākās vienības.

Vairāk kā pirms četrdesmit gadiem aizsākās Latvijas augstskolu studentu celtnieku vienību kustība. Tā pulcēja studentus kopīgam darbam un atpūtai. Vienību laikā veidojās pirmās praktiskā darba iemaņas, savstarpējās attiecības un sadarbība ar mācību spēkiem un citu augstskolu studentiem. Arī daudzi tagad sabiedrībā pazīstami cilvēki un izcili sava amata pratēji piedalījušies studentu celtnieku vienību darbā.

Mūsdienu jaunajai paaudzei gan neko neizteiks burtu savienojums SCV, bet daudziem no tiem, kas pagājušajā gadsimtā septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados studējuši augstskolās un iesaistījušies SCV šī kustība ir bijusi īpaši nozīmīga.

„Kopā ar tiem, kas piedalījās salidojumā Busē, vienmēr esam priecājušies, ka šo notikumu izdevās izveidot par SVĒTKIEM! Tikšanās apliecināja, ka studentiskā trakulība un SCV gars daudziem nav zudis. Tāpēc ik pa brīdim, satiekot veterānus, neizpalika jautājums – kad atkal? Varbūt tieši šis ir laiks, kad vajag sapulcēties kopā tiem trakajiem un dullajiem, kuros vēl dzīvs ir SCV gars un kopā būšanas vēlme?!” saka Tija Auziņa, šī salidojuma organizētāja.

Lai kopīgi atcerētos vienībās pavadīto laiku, kā arī atjaunot vecos un veidot jaunus kontaktus, „BILŽU BIROJS” kopā ar SCV īstenajiem aktīvistiem atkal rīko SCV veterānu salidojumu 17. un 18.jūlijā. Viss būs kā senāk – dzīvošana teltīs, sportošana, dziedāšana un dancošana. Kopā ar salidojuma dalībniekiem būs arī Roberts Gobziņš un grupa Credo.

Šobrīd vēlmi piedalīties festivālā ir apliecinājuši „mūžīgie studenti” no studentu celtnieku vienībām Ada, Algols, Argons, Arka, Astra, Auseklis, Avots, Bifeļi, Bigls & Esko, Dipols, Dīva, Draudzība, Dvēs`le, Dzintarkrasts, Eosa, Gamma, Kursa, Lauvas, Rakari, Rasa, Rāmava, Regate, Saime, Salve, Spiets, Tūdaliņš, Vecrīga u.c.

Ja vēl kāda draudzīga, sportiska un mākslinieciska vienība vēlas piedalīties salidojumā – vēl iespējams pieteikties! Sīkāka informācija par festivāla norises vietu un programmu – „BILŽU BIROJĀ” pa tālruni 29282866 vai e-pastu bildes@bildes.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 17.05.2024 AAE - Dubaija! Latvia Tours
Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā | Skatīt vairāk
no 736.00 EUR
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 17.05.2024 Te ir darbs! Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.28809404sec.