Cēsu pilsētas svētku ietvaros notiks pirmie Ritma svētki Latvijā

2009.gada 25.jūlijā visas dienas garumā norisināsies Cēsu Pilsētas svētki ar moto "Es gribu būt tur - šajā brīnišķīgajā pilsētā Cēsīs".

Cēsu pilsētas svētku ietvaros 25.jūlijā sākot no plkst.12.00 Cēsu pils dārzā notiks pirmie Ritma svētki Latvijā. Svētki piedāvās dažādus ritma pasaules pārstāvju priekšnesumus, darbosies instrumentu darbnīca un sitamo instrumentu apmācību meistarklases. Ritma svētku noslēgumā notiks visu dalībnieku un interesentu kopspēle. Pusnaktī Cēsu pilsētai tiks pasniegta krāšņa dāvana - Ritma svētku dalībnieku priekšnesums kopā ar uguns žonglieriem.

Ritma svētki ir iecerēti kā auditorijas iepazīstināšana ar ritma plašajām iespējām - sākot ar tradicionālo estrādes bungu komplektu, kuru spēlēs mūziķis Mareks Vecgailis, beidzot ar stepa deju Soul Tap izpildījumā un ķermeņa ritmiku perkusionistu apvienības Pulsa efekta interpretācijā.

Ritma svētkos piedalīsies perkusionists Matīss Akurāters, kurš pārvalda dažādu tautu sitamos instrumentus, bet šoreiz uzstāsies ar indiešu bungām tablas, kas no spēlēšanas viedokļa ir vienas no sarežģītākajām perkusijām. Karstasinīgu noti svētkos ienesīs grupa Samba no Rīgas ar brazīļu karnevāla mūziku, bet perkusionistu grupa Afroambient klausītājus priecēs ar pasaules mūzikas instrumentu klāstu dažādo skanējumu. "Ritms esmu es pats!" - tā par sevi varētu teikt beatbox pārstāvji, kuri arī būs Ritma svētku dalībnieku vidū.

Ritma svētku projekta vadītāja Rebeka Gaiša - Vīksna atzīmē, ka svētku programma iecerēta ļoti krāsaina, par ko liecina arī Ritma svētku idejas autora Dzintara Vīksnas vadītās jauniešu ritma grupas no Cēsīm, Jaunpiebalgas un Vilzēniem. Jauniešu grupas uzstāsies, spēlējot uz dažādiem priekšmetiem - plastmasas mucām un citiem ne mūzikas instrumentiem. To apliecina arī tas, ka svētku uzstādījums ļaus veidot negaidītas svētku dalībnieku dzīvās improvizācijas.

Ritma svētku organizatori, pateicoties Cēsu novada pašvaldības sniegtajam atbalstam, pusnaktī Cēsu pilsētai pasniegs dāvanu - ugunsžonglieru apvienības Fire Spirit priekšnesumu Ritma svētku dalībnieku pavadījumā! Tas solās būt krāšņs un pārsteidzošs priekšnesums!

Ieeja Ritma svētkos, kā arī darbošanās instrumentu darbnīcā un meistarklasēs visiem būs bez maksas. Sīkāka informācija par Ritma svētku norisi un programmu pieejama svētku oficiālajā mājas lapā www.ritmasvetki.lv (darbosies no 13.jūlija).

Ritma svētki neļaus palikt malā nevienam - svētku laikā notiks āfrikāņu, brazīļu un estrādes bungu meistarklases, kā arī sitamo instrumentu veidošanas darbnīca. Turklāt Ritma svētku organizatori aicina pieteikties ikvienu pa e-pastu ritmasvetki@gmail.com, kas vēlas piedalīties lielajā ritma kopspēlē svētku izskaņā!

Jau ziņots, ka Cēsu svētki iesāksies Rīgā, kad Mākslas un mūzikas vilciens maršrutā Rīga - Cēsis - Valmiera uz savām mājām - Cēsīm - atvedīs mākslinieku Andri Eglīti, viņa draugus un paziņas, Cēsu viesus. Cēsu dzelzceļa stacijā sagaidīsim atbraucējus un turpat netālu - vecajā noliktavā pie stacijas - tiks atklāta A. Eglīša izstāde "Es gribu būt tur".

Visas dienas garumā Cēsu pilsētā norisināsies dažādi pasākumi.

  • Cēsu Pils dārzā tiks veidots lielfoto "Mēs Latvijai", sarkanbaltsarkanās krāsās ar iedzīvotāju un viesu līdzdalību. Akcija plānota kā savdabīga rīta rosme kopā ar Ufo.
  • Koncerti baznīcā un Vienības laukumā visas dienas garumā, jauniešus uz aktivitātēm aicinās cēsnieks - Reinis Reķis.
  • Īpaši domāts, lai iepriecinātu mazākos svētku apmeklētājus - cēsnieku popgrupa "Hey" ciemos aicinājusi savus draugus no citām pilsētā, tiks piedāvātas dažādas atrakcijas un radošās darbnīcas.
  • Autosporta cienītājiem aicināti uz "mazo ralliju" - radiovadāmo modeļu sacensībām un Dakāras rallijreida mašīnu iemēģināšanu.
  • Mākslas baudītāji tiks aicināti Ekolukss Cēsu Monmartā , kur mākslinieki ar savu klātbūtni radīs mākslas pilsētas izjūtas, varēs baudīt kafejnīcas "Gourmands" franču virtuvi , veldzēties dzejas un mūzikas skaņās.
  • Pirmo reizi Latvijā ātradīšanas čempionāts! Savdabīgo pozitīvisma akciju vadīs Māris Ozoliņš
  • Eiropas Kultūras galvaspilsētas akcijas "Ietinies kultūrā" organizētāji aicinās iedzīvotājus izteikt atbalstu Cēsīm, kandidējot uz Eiropas Kultūras galvaspilsētas titulu 2014. gadā. Būs informācija, radošās aktivitātes, foto, viedokļi.

Svētkos viesus gaidīs galerija "Dūja", salons "Vecpilsēta", Izstāžu nams, Cēsu Jaunā un Viduslaiku pils.

Neiztrūkstošs svētkos būs jautrais amatnieku un Latvijas lauku labumu tirdziņš ar tautisku Cēsu amatiermākslas kolektīvu radītu noskaņu.

Vakarā Cēsu pils parkā svētku dalībnieki varēs vērot Cēsu Mākslas festivāla atklāšanas programmu - L.Bernsteina mūziklu "Brīnišķīgā pilsēta", bet svētku izskaņā - zvaigžņotā svētku balle ar grupu "Keksi".

Aicinām katru radīt svētku prieku sev un citiem!

Pasākumu organizē Cēsu novada pašvaldība Cēsu Kultūras centrs.

Atbalsta: Cēsu novada pašvaldība; Latvijas Dzelzceļš; SIA "Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija"; Cesis24.lv; laikraksts "Druva"; Valsts Kultūrkapitāla fonds.

ES GRIBU BŪT TUR ...

šajā brīnišķīgajā pilsētā - CĒSĪS

lai tiktos ikdienas darbā un svētku priekā,

lai mīlētu un izjustu,

lai sapņotu un rastu piepildījumu,

lai uzdrīkstētos un iesākto turpinātu,

lai atrastu sevi ...

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 19.05.2024 🇬🇷 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀 Latvia Tours
Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad! | Skatīt vairāk
no 485 EUR
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 17.05.2024 AAE - Dubaija! Latvia Tours
Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā | Skatīt vairāk
no 736.00 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Uzņēmumi


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49582195sec.