Mežaparkā notiks disku golfa turnīrs

Nedēļas nogalē noritēs “Baltic Sea Tour 2009” disku golfa turnīra posms Latvijā

Šajā nedēļas nogalē Rīgā, Mežaparkā noritēs ”Baltic Sea Tour 2009” starptautiskā disku golfa turnīra 2.posms, kurā piedalīsies disku golfa spēles cienītāji no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un, protams, arī Latvijas.

Disku golfs jeb frisbijgolfs tiek spēlēts līdzīgi kā tradicionālais golfs, tikai bumbiņas vietā, kas jāiesit bedrītē, disku golfā lidojošais šķīvītis jeb disks jātrāpa speciālā grozā. Uzvar tas, kas savu disku visos laukuma grozos ir trāpījis ar mazāko kopējo metienu skaitu. Spēle parasti notiek mežā, pļavās un parkos. Apvidus dabīgie koki, krūmi un pakalni kalpo kā šķēršļi metienam, padarot spēli interesantāku un neprognozējamāku.

“Baltic Sea Tour 2009” disku golfa turnīra otrais posms Rīgā, Mežaparkā tiks atklāts šo sestdien, 18.jūlijā, pulksten 10.00. Sacensības noritēs divās divīzijās – Open klasē pieredzējušākiem spēlētājiem, kā arī Amatieru + Sieviešu klasē. Piedalīties aicināti pilnīgi visi, jo iepriekšējai pieredzei šai spēlē nav nozīmes – galvenā ir vēlme pamēģināt ko jaunu un mazliet pasportot. Amatieru + Sieviešu klases dalībnieki uzsākot turnīru dāvanā no biedrības “Disku golfs” saņems savu personīgo spēles disku.

Sacensību noslēgumā uzvarētāji saņems īpašas balvas no sacensību atbalstītājiem: “Rīgas Dzirnavnieka” ar "Axa" graudaugu produktiem, “Latgeogroup” ar "Nabeghlavi" dabīgo minerālūdeni no Gruzijas, Liepājas pilsētas hosteļa “Travellers Hostel” un zviedru kompānijas “Latitude 64°”.

Pirmais “Baltic Sea Tour 2009” disku golfa turnīra posms ar 22 dalībniekiem noritēja šī gada maija vidū Lietuvā, Nedožinkas disku golfa parkā. Uzvaru pirmajā posmā guva lietuvietis Andrius Navickas, otrajā vietā igaunis Rauls Magediks, bet trešā vieta – Latvijas pārstāvim Andrejam Anacko. Trešais turnīra posms noritēs augustā Igaunijas jaunākajā disku golfa laukumā Keilā, savukārt fināls oktobrī – arī Igaunijā, Maeotsas laukumā. Nākamgad, paredzams, šim “Baltic Sea Tour” disku golfa turnīram pievienosies arī Krievija.

Disku golfs kā sporta un atpūtas veids ir pazīstams jau aptuveni 50 gadus, un šobrīd pasaulē ir nepilni trīs tūkstoši disku golfa laukumu un miljoniem spēlētāju. Šī spēle ir ļoti demokrātiska, jo tajā nav nekādu vecuma ierobežojumu un prasību pēc dārga, sarežģīta inventāra.

 

Norises grafiks:

Sestdiena, 18. jūlijs

· No 9:00 līdz 10:00 – iepazīšanās ar trasi, trenēšanās laiks

· No 10:00 – pirmais sacensību aplis (18 grozi)

· No 13:00 – otrais sacensību aplis (18 grozi)

Svētdiena, 19. jūlijs

· No 8:00 – trenēšanās laiks

· No 9:00 – trešais sacensību aplis (18 grozi)

· No 12:00 – sacensību fināla aplis 5 labākajiem spēlētājiem (9 grozi)

Par Mežaparku

Mežaparka attīstības stratēģija paredz aktīvās atpūtas vietu izveidošanu slēpošanai, veloaktivitātēm, skrituļslidošanai un atpūtai pie un uz ūdens. Katra mēneša trešajā sestdienā Mežaparkā notiek Zemnieku tirdziņš.Ir ierīkotas 20 speciālas pikniku vietas, ierīkotas 2 velotrases, bērnu rotaļu laukums, atjaunoti ziedu apstādījumi un veikti citi parka labiekārtošanas darbi. Mazos rīdziniekus priecē atrakcijas Lielajā rotaļu pilsētiņā. Darbu uzsācis auto bānītis un sporta inventāra nomas punkts, kā arī jauna sezonas kafejnīca. Mežaparka teritorijā tiek organizēti dažādi kultūras un masu pasākumi, kā arī tiek piedāvāts izmantot teritoriju dažādu privātu un korporatīvu pasākumu organizēšanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.05.2024 - 03.06.2024 Būū koncerts Vaidavā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
2.jūnijā plkst.16.00 iesildīsim vasaru kopā ar burvīgo dzirksteli un dabas mīli – dziedātāju Būū, atklājot Vaidavas vasaras sezonu! | Skatīt vairāk
no 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 05.06.2024 1. jūnijs Bērnu diena  Jurmala Golf Club & Hotel
Šiem svētkiem par godu, vēlamies aicināt vecākus ar bērniem 1. jūnijā no plkst. 16:00 – 19:00 pie mums restorānā, kur atklāsim jauno bērnu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 01.06.2024 Iztāde "Talsu rallijs" Talsu novada TIC
Maija mēnesī Valdemārpils izstāžu zālē, apskatāma dubultizstāde, kas ir kā ceļojums cauri laikam un emocijām. | Skatīt vairāk
Aviobiļetes - vairāk kā 50 galamērķi  Estravel Latvia
Rezervē atvaļinājumu kādā no airBaltic lidojumu galamērķiem! // pārdošana līdz 13.06. // ceļo no 01.07. - 28.03. // vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 99 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.06948185sec.