Notiks stopēšanas maratons - Piedzīvojumu meklētājs 2009 [1]

2009.gada 1. un 2. augustā norisināsies pirmais stopēšanas maratons "Piedzīvojumu meklētājs 2009", kura laikā būs iespēja gan individuāli, gan komandās cīnīties par veiksmīgākā stopētāja titulu ceļā no iepirkšanās centra Olympia līdz Mazsalacai.

"Šī ir iespēja pievērst sabiedrības uzmanību tam, ka stopēt ir droši, un ka cilvēki, nodarbojoties ar stopēšanu, iegūst vairākas priekšrocības, pie tam papildus tiek dots arī ieguldījums apkārtējās vides saudzēšanā," norāda Pargajieni.lv pārstāvis Mārtiņš Doniņš. "Mūsu galvenie mērķi ir parādīt to, ka laiki, kad stopēšana bija bīstama ir pagājuši, kā arī popularizētu alternatīvu, un pie reizes arī lētāku, ceļošanas un pārvietošanās veidu. Aicinam arī šoferus vairāk domāt par to, kā pārvietoties efektīvāk - nebraukt vienam, bet ar pasažieriem, tādējādi nodarot mazāku kaitējumu dabai, kā arī samazinot brauciena izmaksas. Protams, ceram, ka šis pasākums dos arī iespēju jauniešiem interesanti pavadīt nedēļas nogali un iepazīties ar jauniem cilvēkiem," tā M. Doniņš.

Maratona sākums 1. augustā Rīgā, i/c Olympia – reģistrācija un pirmais uzdevums sākot no 9:00, šī gada lielākā stopētāju pasākuma atklāšana 10:00, bet starts – 10:30. Stopēšanas maratonā piedalīties var jebkura pilngadību sasniegusi persona individuāli vai komandā divu cilvēku sastāvā. Stopējamais maršruts: Rīga – Jēkabpils – Gulbene – Smiltene – Valmiera – Rūjiena – Mazsalaca. Kontrolpunkti tiks atvērti ne ātrāk kā iespējams ar atļauto braukšanas ātrumu nonākt līdz nākošajam kontrolpunktam kopš starta došanas brīža un darbosies līdz to apmeklēs pēdējais reģistrētais dalībnieks. Katrā kontrolpunktā dalībniekiem būs jāveic kāds uzdevums, jāsaņem laika atzīme dalībnieka reģistrācijas talonā un pirmajam jānokļūst galapunktā. Par nepaveiktu vai izlaistu kontrolpunktu pienāksies 60 soda minūtes.

Dalībniekiem līdzi jāņem telts, guļammaiss un papildus nauda tēriņiem (+ 1Ls telts vietai). Pateicoties pasākuma atbalstītājiem – i/c Olympia – atcelta dalības maksa stopēšanas maratonā un ik viens var pieteikties par brīvu. Kā jau sacensībās neizpaliks arī balvas, ko sarūpēs i/c Olympia jaunais nomnieks – pirmais veikals "Sport 2000" Baltijā. "Mēs nolēmām atbalstīt šo pasākumu, jo mūsu uzstādījums ir būt draudzīgākajam tirdzniecības centram – gan mūsu apmeklētājiem, gan dabai. Mūsuprāt stopēšanas veiksmīgas attīstības pamatā ir draudzība pret līdzcilvēkiem, vēlme nesavtīgi palīdzēt. Tās ir īpašības, kuras vajadzētu sabiedrībā veicināt un attīstīt ne tikai šādu pasākumu laikā, bet arī ikdienā," norāda i/c Olympia direktore Iveta Priedīte.

Pārgajieni.lv atgādina - stopētāji zina, ka viņi riskē ar savu drošību sēžoties svešās automašīnās, tāpēc vienmēr var noderēt asaru gāzes baloniņi un citi pašaizsardzības līdzekļi, kas ir atļauti likuma ietvaros. Jebkurā brīdī ir iespējams nosūtīt organizatoriem mašīnas numuru, kurā dalībnieks ir iekāpis un vietu, kur tas noticis, lai par dalībnieka tā brīža iespējamo atrašanās vietu kāds būtu informēts. Pirms starta došanas vēl tiks nolasīta īsa instruktāža par drošību stopēšanas laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 inga 07/30/2009 17:50 tomēr es domāju, ka stopēt nav droši un arī ne visus stopētājus ir uzņemt droši. ...arī tad, ja pat tiek rīkotas akcijas :))

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 05.05.2024 4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Rixwell Old Riga Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.21705484sec.