Rīdziniekus atkal priecēs militārais orķestris

Svinot Latvijas armijas 90.gadadienu, 30.jūlijā, plkst.13.00 Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Sauszemes spēku orķestris no Pils laukuma parādes maršā dosies uz Brīvības pieminekļa laukumu pa maršrutu: Pils iela - Doma laukums -Tirgoņu iela - Kaļķu iela - Rātslaukums - Kaļķu iela - Brīvības piemineklis.

Ap plkst.13.20 pēc orķestra ierašanās laukumā pie Brīvības pieminekļa notiks populāras mūzikas koncerts un defilē programma.

Šogad pirmais šāds pasākums notika jau 21.maijā, kā arī 4.jūnijā un 16.jūlijā, savukārt, ar šo koncertu un defilē programmu šogad noslēgsies militāro orķestru koncertēšana pie Brīvības pieminekļa.

Latvijas armija izveidota 1919.gada 10.jūlijā, apvienojot Atsevišķo brigādi ar Ziemeļlatvijas brigādi un par tās komandieri ieceļot ģenerāli Dāvi Sīmansonu.

Svinot Latvijas armijas izveidošanas 90.gadadienu, visos Latvijas novados notiks dažādi pasākumi - militārās parādes, NBS orķestru koncerti, piemiņas ceremonijas, karavīru, zemessargu un jaunsargu sporta sacensības, pārgājieni un talkas, kā arī politikas un vēstures ekspertu diskusijas un konferences.

Plašāk par armijas gadadienas svinībām lasiet svētku mājas lapā www.la90.lv .

Notiks Sauszemes spēku orķestra atvadu koncerts.

Pamatojoties uz Aizsardzības ministrijas un nacionālo bruņoto spēku lēmumu reorganizēt NBS orķestrus, līdz šī gada 15.septembrim tiek likvidēts NBS Sauszemes spēku orķestris. Uz NBS štāba orķestra un Jūras spēku orķestra bāzes ir paredzēts izveidot vienu orķestri 60 mūziķu sastāvā.

Lai atvadītos no saviem uzticamajiem klausītājiem, NBS Sauszemes spēku orķestris ir sagatavojis atvadu koncertu "Es zinu, ka mēs kādreiz satiksimies", kas notiks š.g. 31.jūlijā plkst.17.00, Daugavpilī, Vienības laukumā. Koncerts sāksies ar parādes maršu no Dzelzceļa stacijas, pa Rīgas ielu uz Vienības laukumu. Sauszemes spēku orķestra izpildījumā skanēs pazīstamas un tautā mīlētas melodijas:

Jūliusa Fučika (Julius Fuchik) "Zem Admirāļa karoga"

"When the saints go marching in" Naohiro Avai (Naohiro Iwai) aranžējumā

Kvisija Džonsa (Quincy Jones) "Soul Bossa Nova"

Stīvena Makmilana (Steve McMillan) aranžējumā "Golden Swingtime"

Stafana Bullas (Stephan Bulla) "Saxophonia"

Jorges Bena (Jorge Ben), Naohiro Avai (Naohiro Iwai) aranžējumā "Mas Que Nada"

Pereza Prado (Perez Prado) Naohiro Avai (Naohiro Iwai) aranžējumā "Mambo Jambo"

Juria Kulakova – maršs "Toļi dzeivoj muna meiļo";

Raimonda Paula "Ziemeļblāzmas romance";

Raimonda Paula - Melodija no k/f "Ilgais ceļš kāpās" .

Daugavpils iedzīvotāji un pilsētas viesi ir laipni aicināti uz koncertu 31.jūlijā plkst.17.00, Vienības laukumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 17.05.2024 AAE - Dubaija! Latvia Tours
Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā | Skatīt vairāk
no 736.00 EUR
𝐌𝐀𝐋𝐃𝐈̄𝐕𝐔 𝐒𝐀𝐋𝐀𝐒 Latvia Tours
🔥 ĪPAŠAIS PIEDĀVĀJUMS individuālam ceļojumam 𝐧𝐨 𝟐𝟏/𝟎𝟓/𝟐𝟎𝟐𝟒, ar 7 nakšu atpūtu All Inclusive kūrortā CLUB MED KANI. | Skatīt vairāk
no 2331 EUR
Piedzīvojumu, atpūtas un garšas oāze! Latvia Tours
Tās ir baltas, bezgalīgas smilšu pludmales, komfortablas viesnīcas, tūkstošgadu sena kultūra, spilgta un daudzveidīga dzīve. | Skatīt vairāk
no 325.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5885129sec.