Aizliedz peldēties divās Latvijas peldvietās

Sabiedrības veselības aģentūra (SVA) paņēma jūlija pēdējā nedēļā peldūdens paraugus 116 peldvietās: Latgales reģionā, Rīgā un Rīgas rajonā, Jūrmalā un Tukuma rajonā. Pārbaudīto peldvietu ūdens kvalitātes analīzes liecina, ka peldēties aizliegts Balupē (Balvos) un Inčupes pludmalē (Rīgas rajona Saulkrastu novadā). Peldēties nav ieteicams Buļļupes peldvietā pie Birzes ielas (Rīgā), Rāznas ezera Vilkukroga peldvietā (Rēzeknes rajonā), Šūņezerā (Daugavpilī), Veirūgnes ezerā (Daugavpils rajonā) un Koša ezerā (Daugavpils rajonā).

Aizliegums peldēties līdz atkārtotu analīžu veikšanai vēl joprojām pastāv Lielupes peldvietās Rundāles un Bauskas novadā, Mēmeles upes peldvietā Bauskā, Daugavas upes peldvietā pie salas (Kokneses novadā), kā arī Jaunolaines ciema ūdenskrātuvē "Mežezers". Tāpat līdz atkārtotām pārbaudēm peldēties nav ieteicams Daugavas upes peldvietā (Ķekavas novadā).

Šogad SVA peldvietu ūdens kvalitātes pārbaudes veiks līdz augusta beigām. Nākamajā nedēļā SVA speciālisti ūdens paraugus ņems Zemgales un Vidzemes peldvietās.

SVA atgādina, ka peldūdens kvalitāti var ietekmēt gan nepietiekami attīrītu notekūdeņu novadīšana ūdens tilpnē, gan piesārņojuma noplūdes no lauksaimniecībā izmantojamām zemēm, kā arī nehigiēniska atpūtnieku uzvedība peldvietā. Pārbaudīto peldvietu saraksts un atrašanās vieta kartē atrodama (SVA) mājas lapā www.sva.gov.lv sadaļā Vides veselība.

SVA vides veselības speciālisti atgādina - vietās, kur "Peldēties nav ieteicams", atturēties no peldēšanās vajadzētu maziem bērniem un vecāka gadagājuma cilvēkiem; tiem, kuri atveseļojas pēc slimošanas vai slimo ar hroniskām kaitēm un kuriem ir jutīga āda vai raksturīgas alerģiskas reakcijas. Apzīmējums "Peldēties aizliegts" liecina, ka šajā ūdenī ir īpaši paaugstināts risks inficēties, turklāt - jo piesārņotāks ūdens, jo lielāks saslimšanas risks (piemēram, ar dizentēriju, salmonelozi, tīfu, A hepatītu u.c.). Tāpat būtiska nozīme ir cilvēka vispārējam veselības stāvoklim.

Inficēšanās ar kādu zarnu infekciju simptomi ir: caureja, slikta dūša, vemšana, sāpes vēderā, galvassāpes un drudzis. Dažas stundas pēc peldēšanās sliktas kvalitātes ūdenī uz ādas var parādīties izsitumi, nieze vai dedzināšanas sajūta. Retāk sastopamas auss infekcijas, acu iekaisumi un elpošanas ceļu infekcijas.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.05.2024 - 27.05.2024 Mazsalaca Youth band un draugu koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
26. maijā plkst. 16.00 Mazsalacas Kultūras centrā aicinām uz orķestra Mazsalaca Youth band un draugu koncertu! Solisti: Paula Saija, Matīss Žilinskis un | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.05.2024 - 31.05.2024 Piestāj kādā no hosteļiem Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ja dodies ceļā vai vienkārši vēlies pārnakšņot! | Skatīt vairāk
Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Talsu novada TIC
,


Ludzas novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44248199sec.