Ieskaties Rīgas svētki 2009 programmā [2]

RĪGAS SVĒTKI 2009 No 22. augusta līdz 23. augustam

SVĒTKU IESKAŅA

Rīgas vēsturiskajā centrā

RĪGAS SVĒTKU LIELĀ SPĒLE

No 5. augusta līdz 22. augustam

Plašāka informācija: www.rigassvetki.lv

No 5.augusta līdz 22.augustam Rīgā norisināsies Rīgas svētku Lielā spēle. Spēlē būs iekļauti daudzi objekti, kas vēsturiski bijuši saistīti ar vietām, kur izsenis mēdza pulcēties daudz rīdzinieku, lai baudītu gan ēdienus, gan labu mūziku, gan interesantu sabiedrību. No 5.augustu spēles karti un noteikumus var saņemt Rīgas centra Jumavas, Zvaigznes ARC, Valters un Rapa un Jāņa Rozes grāmatnīcās to darba laikā, kā arī 22.augustā 11.novembra krastmalā no 11.00 Informācijas teltī. Balvas – Rīgas svētku nozīmīte, dažādas dāvanu kartes un Grand Prix no Rīgas pilsētas jahtkluba!

Organizē: X Aģentūra, kontaktpersona: Sarma Freiberga, 29 238333, info@rigassvetki.lv

22. augustā

11:00 – 23:00

11. novembra krastmalā

Visas dienas garumā – pasākumu programma, spēles un atrakcijas gan bērniem, gan pieaugušiem

Rīgas svētku Lielā ēdamiela

Līdz ar ēšanas baudām, varēs degustēt visdažādākās sajūtas – ļauties smeldzīgajiem tango ritmiem, ugunīgajām salsas pulsācijām, nodegustēt dažādas sportiskas un atraktīvas aktivitātes, kā arī ļauties visdažādākajām audiovizuālajām baudām, sākot ar dažādiem šoviem līdz pat svētku uguņotāju sacensībām. Līdztekus tradicionālajai virtuvei, varēs nogaršot arī eksotisko zemju ēdienus.


Organizē: X Aģentūra, kontaktpersona: Sarma Freiberga, 29 238333, info@rigassvetki.lv

Rīga Retro 2009 - Retro automobiļu parāde

Ikgadējais starptautiskais seno spēkratu salidojums Rīga Retro 2009 šogad tiek veltīts Rīgas Motormuzeja 20 gadu jubilejai. Tiks izstādīti vairāk nekā 60 seno spēkratu, kuri atspoguļo autobūves attīstības vēsturi pasaulē un Latvijā.

Organizē: Latvijas Antīko Automobiļu klubs un Rīgas Motormuzejs
Kontaktpersona: Agris Šmits, 29437760, smits@motormuzejs.lv

Adīšanas čempionāts

Kopīgiem spēkiem tiks radīts grandiozs rokdarbs - tiks apadīta automašīna Fiat.

Kontaktpersona: Māris Ozoliņš, 29555327

ZELTA TALANTI

Uzstājas LNT šova «Latvijas zelta talanti» pirmās un otrās sezonas dalībnieki

bērnu koncerts

RĪGAS ŪDENS SVĒTKI:

RIGA GRAND PRIX – ūdens motociklu sacensības

Daugavas akvatorijā, AB dambī starp Akmens un Vanšu tiltiem vienas no spraigākajām ūdens motosporta sacensībām ūdens motocikliem. Būs iespēja redzēt ne tikai ūdens motociklu spēcīgākos braucējus, bet arī šī sporta veida atraktīvākās un redzamākās personības Eiropā un Latvijā. Sacensības notiks ūdens motocikliem dažādās klasēs. Katrā no klasēm notiek 3 braucieni, kas sastāv no „8.-15.min + 1 aplis”. Sacensību noslēgumā – „Freestyle Show”.

Organizē: Biedrība „Latvijas Ūdens motosporta federācija”, kontaktpersona: Modris Kalnciems

26552525, modris@lumsf.lv

FREESTYLE SHOW – ŪDENS MOTOCIKLU PARAUGDEMONSTRĒJUMI

Daugavas akvatorijā, AB Dambī starp Akmens un Vanšu tiltiem. Pēc "Riga Grand Prix" ūdens motociklu sacensībām ūdens motociklu paraugdemonstrējumus varēs redzēt "Frestyle Show", kuru izpildīs Eiropas foršākie ūdens motociklisti. Šāds šovs notiks pirmo reizi Latvijas vēsturē un būs redzams tieši svētku laikā Rīgas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.

Organizē: Biedrība „Latvijas Ūdens motosporta federācija”, kontaktpersona: Modris Kalnciems

26552525, modris@lumsf.lv

Argentīniešu tango – uzstājas TANGO SUN FESTIVAL viesi


Argentīnas tango deju studijas “Tangostudio” vadītāji Aigars Stirna un Ginta Opmane uz lielās skatuves Krastmalā sniegs priekšnesumus, uzstāsies arī mūziķi "Cuarteto Bando" (Vācija). Varēs apmeklēt tango sajūtu darbnīcu. www.tangostudio.lv

Organizē: "Tangostudio", kontaktpersona: Aigars Stirna, 26344457, aigars@tangostudio.lv

starptautiskā LATVIJAS Salsas festivāla 2009 dalībniekU priekšnesumi

Varēs baudīt Salsas orķestrus – „Entre Amigos” (Kuba/Zviedrija) un pirmo Latvijas Salsas orķestri, iepazīt Kubas populārākās dejas – Salsu, Reggaeton, Rueda de Casino u.c. – , vērojot viesmākslinieku un pašmāju šovus. Latvijas Salsas Festivāla 2009 laikā norisināsies īpašas nodarbības pie Beamiriz Rodriguez (Kuba) un Fabrizio Micciche (Itālija), kur varēs apgūt Kubas stila „Stylingu” un Krastmalā parādīt savu dejojumu viens otram! Pēc izdejošanās krastmalā Reval Hotel Latviju GRAND SALSA PARTY!

Organizē: Latvijas Salsas Federācija, kontaktpersona: Juta Vanaga, 29192195, Juta.Vanaga@nianse.lv

12:00 – 18:00

sportiskās aktivitātes:

  • Cartoon rallijs 2009

Cartoon rallijs – viens no Rīgas pilsētas svētku pēdējo gadu tradīcijām, tās ir ne tikai sporta sacensības, bet arī tikšanās, atpūtas un izklaides vieta. Svarīgi ne tikai komandas rezultāti, bet arī komandas izskats un uzvedība, iznesīgums ārpus sacensībām.

Organizē: Biedrība SPORTA ATTĪSTĪBAS CENTRS, kontaktpersona: Juris Kokainis, 26431300, Juris.kokainis@sacensibas.lv

  • SKEITBORDA SACENSĪBAS

Notiks "jam sesija" (brīva formāta sacensības ). Piedalīties varēs jebkurš interesents. Katram dalībniekam tiks dotas 2 minūtes, kurās tam būs iespēja parādīt savu māku. Finālam tiks atlasīti 8 labākie braucēji. Pēc fināliem notiks labākā trika sacensības uz kāda no elementiem ( best trick ).


Organizē: Biedrība SPORTA ATTĪSTĪBAS CENTRS, kontaktpersona: Juris Kokainis, 26431300, Juris.kokainis@sacensibas.lv

  • BALTIJAS ČEMPIONĀTS SVARA BUMBU CELŠANĀ

Svarbumbu sporta turnīrā “Rīgas Stiprinieks” piedalīsies sportisti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas 5.grupās. Pasākumā piedalīsies vairāki pasaules un Eiropas čempioni, godalgoto vietu ieguvēji. Pasākuma laikā tiks organizēti dažādi spēka vingrinājumu konkursi skatītājiem, kur ir paredzētas specbalvas.

Organizē: Biedrība SPORTA ATTĪSTĪBAS CENTRS, kontaktpersona: Juris Kokainis, 26431300, Juris.kokainis@sacensibas.lv

  • Rīgas izaicinājuma kauss spēka vīriem pāru ieskaitē

Šajā sacensību formātā Čempionu līgas sacensības vēl nav notikušas. Šīm sacensībām piemīt sava specifika. Šeit nevar dominēt viens pats spēcīgākais. Šeit uzvar komanda (tandēms), kura vislabāk spēj pieveikt ļoti specifiskus vingrinājumus. Turnīra dalībnieki ārzemju un Latvijas atlēti, kas gandrīz visi ir startējuši Čempionu līgas posmos.


Organizē: Latvijas Spēka Atlētu Federācija sadarbībā ar Sporta attīstības centru, kontaktpersona: Juris Kokainis, 26431300, Juris.kokainis@sacensibas.lv


  • KARSĒJMEITEŅU KONKURSS

Latvijas karsējmeiteņu asociācijas rīkotas sacensības, kurās piedalās visas Latvijas karsējmeiteņu komandas, gan no skolām, gan no augstskolām, gan basketbola, gan futbola u.c. sporta veidu komandām. Sacensības notiek pa grupām – katras grupas vienības sacenšas savā starpā. Katrai komandai ir jāsagatavo divas dejas līdz 2 min garas. Karsējmeiteņu komandas vērtē žūrija, kurā ir profesionāli dejotāji. 1. vieta iegūst ceļojošo kausu.

Organizē: Biedrība SPORTA ATTĪSTĪBAS CENTRS, kontaktpersona: Juris Kokainis, 26431300, Juris.kokainis@sacensibas.lv

  • aerobikas sacensības

Piedalīsies Latvijas aerobikas asociācija

Organizē:Biedrība SPORTA ATTĪSTĪBAS CENTRS, kontaktpersona: Juris Kokainis, 26431300, Juris.kokainis@sacensibas.lv

  • SPORTA AKROBĀTIKAS SACENSĪBAS

Olimpiskais čempions Igors Vihrovs, Olimpiskais vice čempions, Eiropas čempions Jevģenijs Saproņenko, Latvijas čempions Vitalijs Kardašovs un Latvijas čempions Dmitrijs Trefilovs iepazīstinās ar vingrošanas pamatiem un vingrošanas Olimpisko Klubu. Treneru un konsultantu paraugdemeonstrējumi – dažādi lēcieni, pārvēlieni, salto u.c. . Brīva programma. Pasākumā tiek iesaistīti Rīgas svētku apmeklētāji, kuri paši visu varēs pamēģināt dažādus trikus treneru vadībā.

Organizē: Biedrība SPORTA ATTĪSTĪBAS CENTRS, kontaktpersona: Juris Kokainis, 26431300, Juris.kokainis@sacensibas.lv

  • sporta klubu prezentācijas

Organizē: Biedrība SPORTA ATTĪSTĪBAS CENTRS, kontaktpersona: Juris Kokainis, 26431300, Juris.kokainis@sacensibas.lv

20:00 – 22:00

Lielais svētku koncerts

Uzstājas grupa Iļģi, Aisha, Liene Šomase, Andris Ērglis

20:14

Akcija Pilsēta – orķestris

Svētku laikā notiks Rīgā vēl līdz šim nebijusi akcija “Pilsēta – orķestris”, kurā aicināts piedalīties ikviens rīdzinieks, neatkarīgi no dzimuma, vecuma vai dzīves pārliecības. Akcijas intriga tiks atklāta 22.augustā, 11.novembra krastmalā plkst. 20:14.

22:00 – 23:00

Rīgas svētku 2009 Uguņotāju sacensības

Uguņotāju sacensības Rīgas Svētku ietvaros jau kļuvušas par tradīciju. Šīs sacensības piedāvā svētku apmeklētājiem krāšņus salūtus, katru savas uguņotāju kompānijas izpildījumā. Katrs uguņotājs cenšas piedāvāt labāko, izstrādājot smalku un precīzu sava priekšnesuma koncepciju – pārvēršot salūtu uzvedumā. Uguņotāju priekšnesumus ar SMS balsojuma palīdzību vērtē skatītāji un uzvarētājs, jau tradicionāli, iegūst tiesības nodrošināt svētku salūtu nākamajā lielajā pasākumā pilsētā.

Organiē: SIA UNTITLED, Mārcis Gulbis, 29139640, marcis@untitled.lv

12:00 – 22:00

Vērmanes dārzā

7 VĒSTULES RĪGAI

· Izstādes PORTRETI UN SARAKSTE un Pasta romāns

· PUTNU OPERA (fragmenti)

· Mūzikas akadēmijas PEDAGOGU UN STUDENTU koncerti starp baroku un roku

· BRĪVDABAS BIBLIOTĒKA

· GRĀMATU APTIEKA

· MAZĀ MONMARTRA

· MODES DARBNĪCA

· Latvijas Universitātes Studentu teātra izrāde TAUREŅA SAPNIS, Senās mūzikas ansambļa CANTO priekšnesumi, fakultāšu prezentācijas

· MIHAILA TĀLA ŠAHA TURNĪRS

· Brīvdabas kinoseansi

· Nacionālā teātra aktieru grupas DRAMA koncerts

Rīgas svētkos Vērmanes dārzā savu dzimšanas dienu svin septiņas
nacionālās nozīmes kultūras iestādes - Nacionālā opera, Nacionālais teātris, Nacionālā bibliotēka, Valsts arhīvs, Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvs, Latvijas Mākslas akadēmija, Latvijas Mūzikas akadēmija, Latvijas Universitāte, piedāvājot interaktīvu izklaidējošu kultūras programmu 20 spēles laukumos. 7vestulesrigai.lu.lv/lma/

Organizē: KINOLATS, kontaktpersonas: Guntis Lēmanis, 29137774, Lemanis.guntis@gmail.com, Ilona Brūvere, 26440907, 67627012

09:00 – 19:00

Alberta ielā

Jūgendstila diena Pirms 100 gadiem Albert ielā

Turpinot pagājušā gada tradīciju, Rīgas iedzīvotāji un pilsētas viesi dosies simts gadus tālā pagātnē. Šogad Alberta iela uz vienu dienu pārtaps filmēšanas laukumā, kur būs iespēja ne tikai vērot, kā pirms simts gadiem tapa mēmais kino, bet arī aktīvi iesaistīties filmēšanas sagatavošanas procesā, ciemoties pie sevis aicinās Rīgas Jūgendstila muzejs, J. Rozentāla un R. Blaumaņa muzejs un citi Alberta ielas iemītnieki. Erudītu gidu vadībā trīs dažādās valodās tiks piedāvātas ekskursijas „Rīgas jūgendstila pērles”. Vilinošas būs gastronomiskās baudas un iepirkšanās prieki: kafijas un saldumu saloni, ēdienu lete, suvenīru un sīkumu tirgotava. Ieeja brīva. www.jugendstils.riga.lv

Organizē: RPA „Rīgas kultūras aģentūra” Rīgas Jūgendstila centrs, kontaktpersona: Agrita Tipāne, Rīgas Jūgendstila centra nodaļas vadītāja, agrita.tipane@riga.lv, 67181185

18:00 – 23:00
Pļaviņā pie Kultūras un atpūtas centra Imanta

Pasākums IMANTA – VIETA AR VĀRDU

Svētku sajūtu radīs profesionālie mākslinieki, mūziķi, dejotāji. Koncerta programmā, gan atraktīvajās izdarībās iesaistot apmeklētājus, kopīgi apspēlēsim tēmu „Kustība”, jo taču arī mūsu dzīve ir nepārtraukta kustība un virzība… Koncerta īpašie viesi – dziedātājs Normunds Rutulis, mūsdienu deju kolektīvs „Lēra”, deju studijas „Milagro” un īru deju studijas „Moonlight dancers” kā arī līnijdeju izpildītāji, visa vakara garumā muzicēs grupa „Sestā jūdze”, bet pirms šķirsimies – apbrīnosim krāšņu salūtu Imantai.

Organizē: Rīgas Kultūras un atpūtas centrs „Imanta”, kontaktpersona: Režisore Rita Reliņa, 26565889

19:00 – 21:00

Mūrnieku ielā

Koncerts Vasaras vakars Grīziņkalnā

Rīdziniekiem būs iespēja izbaudīt Grīziņkalna gaisotni, ieklausoties mūzikā, dzejā, atmiņās, kuras uzburs mūziķis Guntis Brancis un aktieris Mārtiņš Vērdiņš. Koncerta 2.daļā noskatīsimies muzikālo izrādi „Vārnu ielas romance”. Vārnu ielas romance ir koncertizrāde – latviska ballīte ar dziesmām, dejām un atmiņu stāstiem. Uzvedumā izskanēs vairākas pasākuma režisores Raimondas Vazdikas dziesmas, gan arī citu latviešu dziesminieku un komponistu – H.Sīmaņa, K.Dimitera, I.Kalniņa, V.Pūces u.c. – sarakstītās.

Organizē: Rīgas Latgales priekšpilsētas izpilddirekcija, kontaktpersona: Rīgas Latgales priekšpilsētas izpilddirekcijas sabiedrisko attiecību un kultūras projektu vadītāja Aija Briede, 67013539, 28347847, Aija.Briede@riga.lv

23. augustā

12:00 – 17:00

Brīvdabas muzejā

Kalēju diena

Kalēju dienā Brīvdabas muzejā piedalās Tautas lietišķās mākslas studijas „Auseklis”, „Zīle”, Kalvis”, „Cilnis”, „Spanga”. Paredzētas spēka un veiklības pārbaudes gan kalēja amata meistariem, gan apmeklētājiem. Visas dienas garumā – amata demonstrējumi, metālkalumu izstāde, latviešu danči un amatierteātra izrāde. Spēlēs leijerkastnieks un „Jautrie pūtēji”.
Pasākumu vada spēkavīrs Raimonds Bergmanis.

Organizē: VA Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, kontaktpersona: Brigita Čikste, 67994106; 19127872, Brigita.cikste@brivdabas-muzejs.lv

12:30 – 15:00

Jāņa Akuratera muzejā un dārzā

Izstādes Zem bērziem atklāšana

Jāņa Akuratera muzejā un dārzā, Pārdaugavā, balticway.net
Organizators: Jāņa Akuratera muzejs

14:30 – 17:00

Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē

Multimediju CD LATVIJAS TAUTAS FRONTE: DZĪVĀ VĒSTURE prezentācija

Akcijas „Baltijas ceļš” jubilejas datums tiek atzīmēts ar multimediju programmas „Latvijas Tautas fronte: dzīvā vēsture” pirmizrādi. Multimediju programma atklāj Latvijas Tautas frontes rašanās cēloņus, apstākļus un attīstību Trešās atmodas laikā, kā arī tās nozīmi Latvijas neatkarības atgūšanā. balticway.net

Organizē: b/a Dd laboratory, kontaktpersona: Madara Dzalbe, SIA Dd Studio , 67 205 366, madara.dzalbe@dd.lv

Baltijas ceļam – 20

Plašāka pasākumu programma: www.balticway.net

 

CITI PASĀKUMI RĪGAS SVĒTKU LAIKĀ

21. augustā

10:00 – 19:00

Strazdumuižā

Strazdumuižas ciemata svētki

Latvijas Neredzīgo biedrības Strazdumuižas klubs jau 22. reizi rīko ciemata svētkus, kuros ik gadu tiek sumināti un pagodināti ciemata visvecākie iedzīvotāji un gada laikā piedzimušie mazuļi. Tāpat svētku ietvaros tiek sveikti čaklākie skaistāko puķu dobju vai balkonu īpašnieki.
Svētkus kuplinās grupa „Duets Sandra” un aktieris Zigurds Neimanis, savukārt mazākie pasākuma apmeklētāji varēs baudīt priekus piepūšamajās atrakcijās un piedalīties zīmējumu konkursā. Ieeja brīva

Organizē: SIA „Strazdumuiža”, Strazdumuižas klubs, LNB Strazdumuižas dienas centrs, kontaktpersona: Linda Hofmane, 29299993, strazdumuizasklubs@inbox.lv

Rīgas vēsturiskajā centrā un priekšpilsētās

21. un 22. augustā plkst. 12:00 un plkst. 17:00

RĪGAS SARUNAS - TEMATISKĀS PASTAIGAS

Iepriekšēja pieteikšanās pa e-pastu: mailto:sarunas@citariga.lv, vai pa tālruni 26143120

Ar pilsētu ir tieši tāpat, kā ar cilvēkiem – arī tā dzīvo, pārsteidz, grib būt iepazīta. Biedrības „Cita Rīga” rīkotās tematiskās pastaigas „Sarunas par Rīgu” ir vienkāršs un patīkams veids, kā iepazīties ar pilsētu, kā padarīt to par savu draugu. „Rīgas Sarunas” nenotiek kā ekskursijas tradicionālajā nozīmē ar gidu grupas priekšgalā. Tās ir sarunas, kurās piedalās gan gids, gan ekskursanti, jo katram taču ir kāds stāsts un atmiņas par savu Rīgu. Lai arī tās nav balstītas uz vēsturiskiem faktiem un notikumiem, tās padara dzīvākus pilsētas vaibstus. Dalības maksa Ls 2.00. Norises laiki: 21.08. un 22.08. no plkst.12.00 - 14.00 un no plkst.17.00 - 19.00


Organizē: Biedrība „Cita Rīga”, kontaktpersona: Inese Grandāne, 26143120, inese@citariga.lv

12:00 – 19:00

21. un 22. augustā

Rīgas mākslas telpā

SomIJAS laikmetīgās mākslas izstāde

VARIĀCIJAS PAR CILVĒCISKĀ REDZĒJUMA IEROBEŽOTĪBAS PĀRVARĒŠANU,

Fotogrāfa Jāņa Deinata personālizstāde PALIEK II

Somijas laikmetīgās mākslas izstāde „Variācijas par cilvēciskā redzējuma ierobežotības pārvarēšanu” pirmo reizi Latvijā atspoguļo tik plašu somu mūsdienu mākslas ainu instalācijās, video mākslas darbos un fotogrāfijās. Jāņa Deinata personālizstāde „PALIEK II” piedāvā iepazīties ar vēl nezināmu autora radošās darbības šķautni. „PALIEK II” redzamie darbi nav portreti klasiskā izpratnē, tos drīzāk varētu saukt par „dabas sejām”. Abas izstādes 21. augustā būs iespējams apskatīt par 1 Ls. Skolēniem, studentiem, pensionāriem – ieeja bezmaksas.

Organizē: Rīgas kultūras aģentūra, Rīgas mākslas telpa

Rātslaukumā

Rallijs 2009 - Izseko savu zemi

Starts 21. augustā plkst. 13.00, finišs 22. augustā plkst. 20.00

Uzņēmumu komandu 24 stundu orientēšanās autorallijs pa Latvijas Valsts Mežu Mammasdabas apskates objektiem ar mobilā interneta online pieslēgumu un ar Izseko.lv iespēju sekot komandām kartē portālā draugiem.lv. Mērķis: noteikt ātrāko, precīzāko, atraktīvāko, atjautīgāko un izturīgāko uzņēmumu (komandu) Latvijā un iepazīt Latvijas mežu apskates objektus. Uzdevums: sagatavoto maršrutu veikt 24h laikā, ievērojot Ceļu satiksmes noteikumus, atrast noteiktos objektus, veikt tur paredzēto aktivitāti - stādīt kokus, nofotogrāfēt atrastos objektus, u.c. Dalībnieki: Latvijas uzņēmumi, 4 cilvēku komanda

Organizē: Sporta Attīstības Centrs, kontaktpersona: Juris Kokainis, 26431300, Juris.kokainis@sacensibas.lv

18:00

Rīgas Kultūras centrā Iļģuciems

Starptautisks tradicionālās tekstilmozaīkas festivālA

RĪGAS TEKSTILMOZAĪKA ATKLĀŠANA

Izstāde apskatāma no 11:00 – 17:00

„Rīgas tekstilmozaīka” ir pirmais starptautiskais tradicionālās tekstilmozaīkas festivāls Lavijā.
Izstāžu programmā savus darinājumus eksponēs šuvējas no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Ukrainas, Vācijas, Francijas, Lielbritānijas. Festivāla dalībnieki kopīgi darinās lielformāta segu kā apliecinājumu tam, ka radošām izpausmēm nav robežu. Zināšanas un prasmes dalībnieki papildinās meistarklasēs un savstarpējā pieredzes apmaiņā. Darbosies informāciju stendi, kur varēs iepazīties ar nepieciešamajiem materiāliem tekstimozaīkas darināšanai. www.dublirin.com.ua

Organizē: Rīgas Kultūras centrs „Iļģuciems”, Latvijas Lauku sieviešu apvienība, kontaktpersona: Aija Rācenāja, 29716097, 67469995, aija.racenaja@gmail.com

19:00

Svētā Jāņa baznīcā

Farinelli™-Fest 2009. Koncerts ciklā Vasaras zvaigznes baznīcā’

„Sancta Maria” – garīgas mūzikas koncerts, kas notiek Sv. Jāņa baznīcā. Pirmoreiz Farinelli-Fest ietvaros ar solokoncertu uzstājas kontrtenors Rustams Javajevs, starpatutiska konkursa „Citta di Pesaro” (Itālijā), laureāts. Koncerta skanēs J.S. Baha, A. Skarlati, Dž. Kačīni, H. Pērsela skaņdarbi. Īpaši jāpiemin, ka programmāiekļautas tādas baroka mūzikas pērles kā J.S. Baha kantāte „Ich habe genug” un duets no A. Vivaldi kantātes „Gloria”. Duetos ar Rustamu Javajevu uzstāsies jaunā dziedātāja Anna Rešetņaka. Anna dzimusi Rīgā, un šis koncerts ir viņas debija dzimtajā pilsētā. www.gamajuna.com

Organizē: Vladimirs Rešetovs un SIA Gamajuna, kontaktpersona: Vladimirs Rešetovs, 29566740, 29524927, gamajuna@mail.ru

21. un 22. augustā

Rīgas Centrālajā bibliotēkā un filiālbibliotēkās

Literatūras izstādes par Rīgu

Plašāka informācija: www.rcb.lv

22. augustā

09:00 – 21:00

Stāvlaukumā starp viesnīcu Rīga un Grāmatu namu Valters un Rapa

Pasākums Svētku jampadracis

Jampadracis un patīkama gaisotne, dzīvā mūzika un gaisa balona atrakcijas. Svētku apmeklētāji varēs nobaudīt „Emīla Gustava šokolādes” gardumus, kafejnīcas „Vecrīga” smalkmaizītes. Viesnīca „Rīga” piedāvās bāra „Palm Garden” un bāra „Lobby Bar” pakalpojumus, kā arī ekskursijas pa Rīgas pilsētu, izbraucienus ar ekskluzīviem transportlīdzekļiem un dzintara izstrādājumu un Grāmatu nama „Valters un Rapa” grāmatu tirdzniecība.

Organizē: Grāmatu mans „Valters un Rapa”, kontaktpersona: Iveta Ozola, 67224630, iveta@valtersunrapa.lv

11:00 – 17:00

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

Rīgas gadsimtu stāsti: fakti, priekšmeti un leģendas

Programmā: Teatralizētas ekskursijas pa muzeja ekspozīcijām muzeja pamatlicēju Nikolausa fon Himzela vai Katrīnas fon Himzeles vadībā, unikālu eksponātu demonstrācijas, nodarbība ģimenēm ar bērniem „Atrodi dzīvnieku atveidojumus Rīgas Doma krustejā!”. Ieeja bez maksas. www.rigamuz.lv

Organizē: VA „Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs”, kontaktpersonas: Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ingrīda Lukašēviča, 67356680, 29129052, lukasevica@rigamuz.lv, Zinātniski izglītojošā darba nodaļas vadītājs Juris Alksnis, 67356676, 29995502, alksnis@rigamuz.lv

11:00 – 24:00

Andrejsalā, Andrejsalas Z daļā, Andrejostas ielā 12

Pasākums Aizraujošā pastaiga pa promenādi

Aizraujoša pastaiga pa promenādi! Varēs sastapt mīmus, rumbas dejotājus, dzīvus pērtiķus un citus eksotiskus dzīvniekus, ielu muzikantus un gleznotājus.. Būs iespēja mieloties ar svaigām Baltijas jūras delikatesēm, Latvijas mežu veltēm un atspirdzināties ar pašmāju brūvēto dzīvo alu, varēs izvizināties ar jahtu un katamarānu.

Brīvdabas kino Daugavas krastā – terasē [SCHOONIS] visu dienu varēs skatīties filmas: sākot no klasikas, burātāju sacensībām beidzot ar bērnu multfilmām.

Kontaktpersona: Anda Podniece, 28656358, anda.podniece@inbox.lv; anda@pilsetasjahtklubs.lv

12:00 – 22:00

Pie Zvaigznes grāmatnīcas K. Valdemāra ielā 6

Grāmatu tirdziņš 20. un 30. gadu noskaņās

“Grāmatu tirdziņš 20. un 30. gadu noskaņās'” pie Zvaigznes grāmatnīcas K.Valdemāra ielā 6 – būs grāmatas par īpašām Rīgas Svētku cenām. Aicināti visi – gan rīdzinieki un Rīgas svētku viesi, gan grāmatmīļi un vienkārši garāmgājēji.

Organizē: SIA “Apgāds Zvaigzne ABC”, kontaktpersona: Gints Balodis, 67508762

12:00 – 22:10

Kalnciema ielas 35. – 37. nama pagalmā

Pasākums Iekšpagalmi atveras kultūrai, mūzikai un mākslai

Kalnciema ielas kvartālā notiks tautā iemīļotais zemnieku un Latvijas jauno dizaineru tirdziņš. Pirmās dienas vakarpusē pēc interaktīvā semināra par laba, veselīga, „lēna” ēdiena tradīcijām un iepazīšanās ar Mārtiņa Rītiņa vadītās kustības „Slow Food Riga” darbību, uzstāsies trīs izcili jaunās paaudzes Latvijas atskaņotājmākslinieki, saksofonists Oskars Petrauskis, klavierimprovizētājs Raimonds Petrauskis un sitaminstrumentu zvaigzne Rihards Zaļupe, kas pasākuma apmeklētājus iepazīstinās ar mūzikas izpildīšanas un improvizācijas iespējām vidus telpā starp akadēmisko un neakadēmisko mūziku. Otrās pasākuma dienas laikā būs dažādi saviesīgi pasākumi, kas turpināsies līdz pat vēlam vakaram, tostarp koncerts un kino uz terases Kalnciema ielas iekšpagalmā.

Organizē: SIA „BC grupa”, kontaktpersona: Ilze Supe, 22344283, Liena Kalna, 26320551

12:00 – 18:00

Vecrīgā, Laipu ielā

PASĀKUMS Laipu ielas republika

Rradoša atmosfēra Laipu ielas republikā – Sāmsalas kalēji, galerija Laipa, artGocha, Stikla galerija, veikals Niceplace un Žagatas Martas bode. Visi pasākuma apmeklētāji varēs iepazīties ar ielas iemītniekiem un iesaistīties vairākās radošajās darbnīcās. Būs modes skate, muzikālas starpspēles un atlaides Laipu ielas veikalos.

Kontaktpersonas: Bārbala Gulbe, 29165939, stiklagalerija@gmail.com, Zane Ernštreite, 29616197, zane@niceplace.lv

13:00, 15:00, 17:00

Mazajā ģildē

Latvijas - Somijas bērnu mūzikls

Melnais Kaķis - Musta KissaBlack Cat

Rīgā ir divi ļoti slaveni kaķi, kuri saistīti ar bagātu tirgoni, kurš vēlējās pievienoties Lielajai Ģildei, bet netika uzņemts. Bagātais vīrs uzbūvēja māju pretī Lielajai Ģildei un uz jumta novietoja kaķu skulptūras, kuru dibeni tika pagriezti Lielās Ģildes virzienā. No šīs leģendas ir radusies ideju par muzikālu izrādi. Izrādē piedalās jaunieši no teātra studijas „Vinnijs”, Rīgas 1. mūzikas skolas un Annantalo Mākslas centra studijas Helsinkos. 22.augustā plkst.13.00, 15.00 un 17.00. 23.augustā plkst.13.00, 15.00

Organizē: RKTMC „Mazā Ģilde”, kontaktpersonas: Ingūna Gremze, 29127140, Karīna Šišlo, 29694373

19:00

Rīgas Domā

12. Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls

Ļera Auerbaha Krievu rekviēms

Latvijas pirmatskaņojums – starptautiskās zvaigznes, Ņujorkā dzīvojošās krievu komponistes Ļeras Auerbahas „Krievu rekviēms”. Koris „Latvija” bija šī darba pasaules pirmatskaņotājs pirms diviem gadiem Brēmenes mūzikas festivālā. Izpildītāji - Igaunijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Igaunijas Nacionālās operas zēnu koris, solisti Annelī Pēbo (soprāns, Igaunija) un Ņikita Storojevs (bass, Krievija). Diriģents – Tonu Kaljuste (Igaunija). Biļetes, cenas – no 5 Ls – 15 Ls, Biļešu paradīzes kasēs vai Rīgas Doma baznīcas kasēs . www.koris.lv

Organizē: VSIA „Valsts Akadēmiskais koris „Latvija”, kontaktpersona: Ieva Vītiņa, 67223839, 67211290, info@koris.lv

23. augustā

9:30 – 18:00

Andrejostas jahtklubā, pie Vanšu tilta

Arhitektu, dizaineru un jahtu festivāls Baltic Breeze

Augusta beigās, kad Rīgas pilsēta svin savus svētkus, Andrejostā norisināsies vērienīgs pasākums - Arhitektūras, dizaina un jahtu festivāls Baltic Breeze, kura laikā, gandrīz nedēļas garumā, Andrejostas teritorijā plānots izvērst vairākas aktivitātes.Festivāla ietvaros norisināsies jauno arhitektu (līdz 40 gadiem) plenērs par Andrejostas apbūves priekšlikumu izstrādi, arhitektu un dizaineru jahtu regate, diskusiju forums par tēmu „Piekrastes teritoriju attīstība", vairāku izstāžu atklāšana, kā arī profesionālo arhitektu un dizaineru sacensības, izstrādājot labākos priekšlikums ostas soliņa dizainam. www.balticbreeze.lv

11:00

Rīgas vēsturiskajā centrā

Orientēšanās spēle ES PAZĪSTU RĪGU, BET TU?

Iepriekšēja pieteikšanās pa e-pastu spele@citariga.lv vai pa tālruni 26143120

Dalības maksa Ls 1.50. Katram dalībniekam - balva

Biedrība „Cita Rīga” šovasar aizsākusi atpazīšanas maratonu-sacensību-spēli „Es pazīstu Rīgu, bet Tu?”. Viens no spēles moto ir – pacel acis augšup! Rīga – tā nav tikai Vecrīga ar Doma laukumu vai Alberta ielas jūgendstils . Rīga – tās ir nepamanītas nianses, tēli un zīmes, arī tajā pašā Vecrīgā, ko tu sev atklāj ar patiesu pārsteigumu, ka iepriekš tam visam esi gājis garām, neievērojot. Pulcēšanās - Viestura dārzā pie Triumfa Arkas. Dalības maksa vienam dalībniekam - Ls 1,5


Organizē: Biedrība „Cita Rīga”, Kontaktpersona: Inese Grandāne, 26143120, inese@citariga.lv

12:00 – 22:40

Kalnciema ielas 35. – 37. nama pagalmā

Pasākums Iekšpagalmi atveras kultūrai, mūzikai un mākslai

13:00 un 15:00

Mazajā ģildē

Latvijas - Somijas bērnu mūzikls

Melnais Kaķis - Musta KissaBlack Cat

No 21. augusta līdz 23. augustam

10:00 – 20:00

Esplanādē

Vasara pilsētā – bērnu un pieaugušo spēles, karuselis un amatnieku tirdziņš

No 10. augusta līdz 23. augustam. Organizē: Sia ‘’Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš’’, kontaktpersona: Ingūna Vucena, 29441059, inguna@labvakar.lv

9:00 – 17:00 -

Rīgas Kongresu nama vestibilā

Rīgas sadraudzības pilsētas PORI (Somija) mākslinieku darbu izstāde PORI MĀKSLA PILSĒTVIDĒ

Pori (Somija) ir visvecākā Rīgas sadraudzības pilsēta. 2009.gadā aprit Rīgas un Pori sadarbības 45 gadu jubileja. Pēdējo desmit gadu laikā īpaši aktīva ir bijusi Pori un Rīgas mākslinieku un mākslas skolu audzēkņu un pedagogu sadarbība. Arī ideju par mākslas darbu reprodukciju eksponēšanu pilsētvidē Pori mākslinieki aizguvuši no Rīgā redzētā. Izstādes mērķis: rast atgriezenisko saiti ar publiku, veicināt cilvēku izpratni par to, ka māksla organiski iekļaujas arī ikdienas publiskajā telpā. Izstādē apskatāmi 15 mākslinieku darbi.

10:00 – 17:00

Melngalvju nama vēsturiskajos pagrabos

Knipelēto mežģīņu darinātāju apvienības Savija 10 gadu jubilejas izstāde

21. augustā 10:00 – 18:00

22. un 23. augustā 12:00 – 18:00

Svētā Pētera baznīcā

Pasaules latviešu mākslas izstāde TĒVU ZEMEI – LATVIJAI

10:00 – 18:00

Ganību dambī 30

LATVIJAS PLAKĀTU MĀKSLAS IZSTĀDE

Izstāde parāda plakātu kā kultūrainavas sastāvdaļu, kā specifisku mākslas veidu, kuram piemīt sava zīmju sistēma, izteiksme un valoda. Apzināti izceļot varas, mākslas un individualitātes attiecības, izstāde apliecina, ka nav neviena cita mākslas veida, kurā šīs attiecības atspoguļotos tik tieši un koncentrēti kā plakātā. Gandrīz divsimts izstādei izvēlētie darbi seko visām mūsu publiskās dzīves jomām, kurās plakāts ticis izmantots, lai ietekmētu sabiedrisko domu. Tāpēc izstāde nenovēršami kļūst arī par plakātos atspoguļotu Latvijas 20.gadsimta vēstures īso kursu

Organizē: SIA „Euro Textile Group” sadarbībā ar Latvijas Nacionālo Mākslas muzeju, kontaktpersona: Aldis Sīpols, 27022373, aldis.sipols@navigator.lv

11:00 – 17:00

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā

Izstāde VIKTORIJAS LAIKA MODE

12:00 – 17:00

20. un 21. augustā Doma laukumā, 22. augustā – Līvu laukumā

23. augustā – Stacijas laukumā

Pantomīmas teātra SO-TVORENIE uzstāšanās

Teātris «So-Tvorenie» ir plastikas aktieru grupa no San - Pēterburgas, kas strādā klasiskās pantomīmas žanrā (Marsela Marso un Leonīda Jengibarova stils). Pasākuma ietvaros paredzētas dienas īsās izrādes - etīdes (dažu minūšu garumā), klaunādes, kā arī dažādas mīmu darbošanās gājēju uzjautrināšanai. Aktieru īsos uzvedumus un mīmu aktivitātes papildinās ģitāras spēle pavadošās muzikālās grupas izpildījumā, vai arī tas tiek veikts klusumā.

Organizē: Biedrība „JK Nams”, kontaktpersona: Everita Zariņa, 28811808, everita.zarina@apollo.lv

14:00 – 20:00

Spīķeros, Dirty Deal café

Pekšots 2009: Rīga – Maskava

No 6. - 23.08 Pirmo reizi Rīgā notiek izstāde, kurā apkopoti pazīstamu Latvijas un Krievijas kino un reklāmas jomas profesionāļu brīvajā laikā veidoti mākslas darbi –Jāņa Streiča pasteļi, kino mākslinieces Ievas Jurjānes un animācijas režisora Vladimira Ļeščova zīmējumi, gan Krievijas režisora Timura Bekmambetova instalācijas un daudzi citi darbi. 21. un 22. augustā notiks izstādes dalībnieku veidoto filmu brīvdabas nakts kino seansi, kā arī Dirty Deal Cafe organizētie koncerti. Vakara pasākumos ieeja brīva. Izstādes apmeklējuma biļetes cena 1.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem - 0.50 Ls. Vairāk informācijas: www.kino-art.lv un http://notikumi.delfi.lv/news/pekshot/

Organizē: studija "Five Level Production"(Latvija) sadarbībā ar aģentūru "PILOTAZh" (Krievija), kontaktpersona: Laima Freimane, 20034471

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Vīlusies 08/24/2009 12:24 Kauns "Pirms 100 gadiem Albert' ielā" organizētājiem! Varējāt vismaz atteikumu uzrakstīt, ka nekas tur nebūs, nebiju vienīgā, kas staigāja vīlusies pa Alberta ielu...

2 Anrī 08/21/2009 12:20 Kolosāli!Laba,brīnišķīga Svētku programma!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 18.05.2024 Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Uzņēmumi


Rija Domus Hotel
,


Dome Hotel
,


Nikos Travel
,


Ventspils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59817004sec.