Latvijas Dabas muzejā izstāde "Gladiolu ceļš – Baltijas ceļam"

Uzsākot sezonu, no 19. līdz 23. augustam Latvijas Dabas muzejā būs apskatāma izstāde „Gladiolu ceļš – Baltijas ceļam”, kas tapusi sadarbībā ar „Latvijas Gladiolu draugu klubu”.

Izstādē varēs apskatīt vairāk nekā 100 šķirņu gladiolas. Izstādes atklāšana notiks 19. augustā plkst. 12.00 muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

Izstāde šogad sakrīt ar Baltijas ceļa 20. gadadienas atzīmēšanu. Izstādē svētku sajūtu aicināti smelties ikviens – gan tie, kas stāvējuši Baltijas ceļā pirms 20 gadiem, gan tie, kas tajā laikā dzimuši, gan arī tie, kas interesējas par gladiolu audzēšanas un kopšanas jautājumiem. Izstādē piedalīsies Latvijā pazīstami selekcionāri un kolekcionāri – Laimonis Zaķis, Visvaldis Viņķelis, Juris Bāze, Raimonds Cīrulis, Aija Stūrīte, Ilze un Juris Ancāni un citi.

Gladiolu ziedēšanas laiks ir no jūlija vidus līdz pirmajām salnām. Latvijā pēdējos gados audzē gan vietējās selekcijas šķirnes, gan Krievijas, Čehijas, Slovākijas un ASV selekcionāru veidotās šķirnes. Pazīstamās gladiolu šķirnes ir radītas, savstarpēji krustojot gan Eiropas, gan Dienvidāfrikas izcelsmes savvaļas sugas. Gladiolas ir sastopamas baltās, rožainās, sarkanās, līdz melni sarkanās krāsās, un ar ļoti dažādām nokrāsām.

Gladiolu ziedi ir ar plašu pielietojumu – tos var izmantot gan ziedu pušķu, gan kompozīciju veidošanā, gan kā grieztos ziedus vāzē. Regulāri noņemot vecos ziedus un saīsinot ziedvārpas, gladiolas saglabā dekorativitāti ļoti ilgi – nedēļu un vairāk. Kā saka paši audzētāji, Latvijā selekcionēto gladiolu šķirnes ir izturīgākas un veselīgākas.

Izstādes laikā varēs pasūtīt V. Vinķeļa un L. Zaķa gladiolu katalogus jaunajai sezonai, kā arī apmeklētājiem būs iespēja ierakstīt savu novēlējumu Baltijas ceļam veltītajā atmiņu albumā.

Atgādinām, ka no 19.augusta muzeja apmeklētājiem atkal iespējams apmeklēt arī muzeja pastāvīgās ekspozīcijas un foto izstādi „Mans putns”.

Ieejas maksa: 1 Ls; 0,70 Ls; 0,50.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 12.05.2024 TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 08.05.2024 𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.89344501sec.