Pagājuši desmit gadi kopš „Rīgas torņu mūzikas” tradīcijas atjaunošanas

Šogad Rīgas svētkos jau desmito reizi skanēs „Rīgas torņu mūzika”. Piektdien, 21. augustā, plkst. 19.00 Rātslaukumā sāksies „Rīgas torņu mūzikas” jubilejas koncerts. Šogad īpaši tiks godināta Vecrīgas augstākā smaile - Svētā Pētera baznīcas tornis, jo aprit 800 gadi kopš staltās un rīdziniekiem nozīmīgās baznīcas uzcelšanas.

Koncerta laikā Svētā Pētera baznīcas tornī dziedās Evija Martinsone un Gints Pabērzs, uz Melngalvju nama balkona muzicēs metāla pūšaminstrumentu kvartets „Shady Brass Q”. Uz skatuves Rātslaukuma centrā spēlēs profesionālais pūtēju orķestris „Rīga”, ar zelta klasikas un latviešu estrādes retro hitu programmu uzstāsies Kārlis Lācis ar grupu, vokālais trio „Lady’s Sweet” un izcilais džeza un populārās mūzikas izpildītājs Intars Busulis, kā arī Vidzemes kamerorķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā. Skanēs dažādu laikmetu skaistākās melodijas, savukārt stāstus un leģendas par Vecrīgas torņiem, Rātslaukumu un muzicēšanu senajā Rīgā atklās Rīgas torņu stāstnieks, kura lomā šogad iejutīsies diriģents Ivars Cinkuss.

„Vecrīgas torņu mūzikas” idejas pamatā ir viduslaiku un renesanses laikmeta tradīcija – tolaik tauru skaņas no Rīgas torņiem atgādināja pilsētas iedzīvotājiem par svētkiem un svētdienām, kā arī brīdināja par nelaimēm – ugunsgrēkiem, plūdiem vai ienaidnieka uzbrukuma draudiem. Pūtēju skaits nebija liels – kādi pieci mūziķi, tērpti īpašās, Rīgas krāsas simbolizējošās drānās. Viņi bija labi atalgoti un augstu godāti.

Pasākumu „Rīgas torņu mūzika” rīko koncertorganizācija „Ave Sol”.

___

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ÖÖD brīvdienu spoguļmāju noma Estravel Latvia
Visa Igaunija // Spoguļmāju noma līdz 30.09. // Pieprasījums ir ļoti liels - pasteidzieties rezervēt! | Skatīt vairāk
no 176 EUR
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
50% atlaide kurīziem 2025. gadā - Nenokavē Estravel Latvia
AGRĀ IZPĀRDOŠANA - 50%. // Iepazīstiet grieķu kultūru un salas kruīza ceļojumā ar Celestyal Cruises. 21.03., 28.03., 31.10., 07.11. un 14.11.2025. // | Skatīt vairāk
no 249 EUR
Piedzīvojumu, atpūtas un garšas oāze! Latvia Tours
Tās ir baltas, bezgalīgas smilšu pludmales, komfortablas viesnīcas, tūkstošgadu sena kultūra, spilgta un daudzveidīga dzīve. | Skatīt vairāk
no 325.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.85676408sec.