Atklās Valkas un Valgas bērnu radošo darbu izstādi „Ar bērna acīm...”

Noslēgusies Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta programmas „Pārrobežu sadarbība” apakšprojekta „Valkas un Valgas pilsētu kopējās mākslas vides attīstība” aktivitāte Nr.14 – Mākslas plenērs „Valka – Valga: 1 pilsēta, 2 valstis”. Plenērs Valkā un Valgā norisinājās no 5. – 11.augustam.

Noslēdzot mākslas plenēru, tiks atklāta Valkas Mākslas skolas audzēkņu un Valgas (Igaunija) bērnu kopējā radošo darbu izstāde „Ar bērna acīm...”. Uz unikālajām pilsētām – Valku un Valgu, plenēra dalībnieki raudzījās caur dažādu mākslas stilu analīzi un pielietojumu savos darbos. Bērni iepazina dažādus mākslas stilus – kubismu, impresionismu, postimpresionismu, simbolismu, sirreālismu, ekspresionismu, fovismu, futūrismu un dadaismu. Radošo darbu izstādi atklās otrdien, 1.septembrī plkst.13.00 Valgas kultūras un interešu centrā (Kesk ielā 1).

Izstādē būs aplūkojams katra dalībnieka lielformāta darbs, kas tapis no konkrētas skices un gatavots atklātņu komplekta veidošanai par abām pilsētām. Reprodukciju komplektā tiks iespiests katra autora viens labākais darbs, kas visvairāk raksturo kādu no pilsētām. Vēl izstādē varēs aplūkot arī parējos plenērā tapušos zīmējumus un gleznotos dabas skatus, kā arī ēku fasādes gan no Valkas, gan Valgas apkārtējās vides.

Mākslas plenērā „Valka – Valga: 1 pilsēta, 2 valstis” piedalījās 20 igauņu un 25 latviešu bērni, kā arī 5 pedagogi (2 no Igaunijas un 3 no Latvijas).

Jau ziņots, ka projekts „Valkas un Valgas pilsētu kopējās mākslas vides attīstība” ir sadalīts 3 aktivitātēs: projekta koordinēšana un mārketings, Valkas Mākslas skolas rekonstrukcija, mākslas un kultūras izglītības pasākumi. Tā kā Valgas pilsētai nav savas mākslas skolas, Valkas Mākslas skola tiks rekonstruēta kā abu dvīņu pilsētu mākslas un kultūrizglītības centrs. Projekta īstenošanas ilgums ir 18 mēneši, kopējās izmaksas ir EUR 570600,- (no tām EUR 485010,- ir programmas līdzfinansējums, bet EUR 85590,- ir Valkas un Valgas pašvaldību finansējums).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts Rēzeknē!  Rēzeknes pilsētas TIC
Muzeju naktī Rēzeknē norisināsies daudzveidīgi dinamiski, iesaistoši un izzinoši pasākumi sešās pilsētas kultūrvietās. | Skatīt vairāk
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58301401sec.