Darbību sāk BalticTAXI [1]

2009.gada 31.augustā, ar oficiālu atklāšanas ceremoniju Starptautiskajā lidostā Rīga darbu sāka taksometru kompānija BalticTAXI, kuras automašīnas Latvijas galvaspilsētas ielās testa režīmā strādāja jau kopš augusta vidus.

Bertolts Fliks, airBaltic prezidents un izpilddirektors: “Latvijas tautsaimniecība, iespējams, ir zaudējusi vairākus desmitus miljonu latu, jo valstī nav bijis sakārtots taksometru bizness un nakstklubi. Līdz šim lielceļu laupītāju stilā strādājošie taksometri ir līdzatbildīgi, ka Rīga ziemeļvalstīs tiek uzskatīta par tūristiem nedraudzīgu pilsētu. Fakts, ka taksisti krāpj tūristus un pilsētas iedzīvotājus, ir zināms visiem – Rīgas Domei, policijai, prokuratūrai, KNAB, pašvaldības policijai, valdībai un premjeram. Diemžēl neviens neko nav darījis, lai šo jomu sakārtotu – pašlaik ir tikai sarakstītas garas oficiālas vēstules, kāpēc to nevar izdarīt. Ir pienācis laiks uzņemties atbildību. Mēs esam atbildīgi par vidi, kurā dzīvojam. Ekonomikas ministrijai, kas ir atbildīga par tūrisma jomu, būtu jo sevišķi jādomā par tūrisma vides sakārtošanu.

Mums ir zināma tūristu apkrāpšana arī Vecrīgā. Arī tas notiek visu acu priekšā. Policisti pilsētas centrā šodien bieži vien brauc ar labākiem auto, nekā ministri. Varbūt tāpēc viņiem nepatīk izkāpt no savām mašīnām un palīdzēt cilvēkiem risināt sasāpējušās problēmas. Esam arī ne reizi dzirdējuši, ka policijai nepietiek benzīna. Varbūt policistiem vajadzētu biežāk pastaigāt kājām, lai labāk saprastu, kas pilsētā notiek.

BalticTAXI autoparku iecerēts palielināt līdz 250 automašīnām. BalticTAXI mērķis ir panākt, lai gada laikā taksometru biznesā tiktu izskausta krāpniecība. Ja tā sasniegšanai BalticTAXI autoparku vajadzēs palielināt pat līdz 500 vienībām, mēs to darīsim.”

Jānis Naglis, SIA BalticTAXI valdes loceklis: “Mēs vēlamies, lai mūsu viesi un rīdzinieki saņemtu kvalitatīvu pakalpojumu ne tikai lidojumā līdz Rīgai, bet arī atrodoties pilsētā. Latvijā jau sen bija vajadzīgi taksometri, kas darbojas atbildīgi un ar saprotamiem un pamatotiem tarifiem.”

BalticTAXI autoparkā šobrīd ir 50 ērtas un ietilpīgas Toyota Corolla Verso automašīnas, ar kurām tiks sniegti pakalpojumi Rīgā, Jūrmalā un Starpautiskajā lidostā Rīga. BalticTAXI ir vienīgā taksometru kompānija Baltijā, kuras šoferi izmanto formas tērpus. To dizaina autore ir Natālija Jansone. BalticTAXI šoferi ir gan vīrieši, gan sievietes.

BalticTAXI ir noslēdzis vienošanos ar airBaltic par zīmola izmantošanu.

Par BalticTAXI:

SIA BalticTAXI ir taksometru pakalpojumu sniedzējs, kas pieder SIA Baltijas Aviācijas sistēmas (51%) un Jānim Naglim (49%). BalticTAXI veic pasažieru pārvadājumus Rīgā un Jūrmalā, autoparks – 50 Toyota Corolla Verso automašīnas. Tālrunis taksometra izsaukšanai 2000 8500.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 xc90 09/01/2009 13:29 aha, vakar redzēju vienu. uz valšu tilta "motopolicists" skaidroja braukšanas noteikumus... :) lai nu kā sen bija laiks, galvenais noturēt iesāktos standartus ari turpmāk.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 11.05.2024 Sarunu vakars ar Kasparu Znotiņu Tukuma TIC
Aicinām baudīt teātra, dzejas un kino sarunu vakaru Kandavas vīna namā kopā ar Kasparu Znotiņu 10.05.2024 19:00 | Skatīt vairāk
7 EUR
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.561831sec.