Vācijas Valsts Tūrisma birojs Latvijā atklāj foto izstādi "Mirklis Vācijas"

Starptautiskā foto izstāde, kas veltīta Berlīnes mūra krišanas 20 gadu jubilejai, tiek izstādīta Rīgā no 02.oktobra līdz 01.novembrim.

Plaša fotogrāfiju un foto montāžu kolekcija ceļo pa 20 valstīm, lai reklamētu ceļojumu zemi Vāciju 20 gadus pēc Berlīnes mūra krišanas. Tā tika atklāta 02.oktobrī un ir apskatāma Rīgā, Domenikss Auto tirdzniecības centrā, Krasta ielā 34, no 03.oktobra līdz 22.oktobrim, darba dienās 09:00 līdz 19:00 un sestdienās no 09:00 līdz 17:00. Ieeja ir bez maksas. No 24.oktobra līdz 01.novembrim izstāde būs apskatāma TC SPICE katru dienu no 10:00 līdz 22:00. 24.oktobrī apmeklētājiem būs iespēja vairāk uzzināt par Berlīnes mūra vēsturi un ceļojumu zemi Vāciju, kā arī piedalīties jautājumu spēlē un laimēt nedēļas nogales ceļojumu uz Berlīni.

Izstāde ir Vācijas Valsts Tūrisma biroja starptautiskā foto konkursa par HanseMerkur balvu retrospektīva. Konkursam kopumā savas fotogrāfijas un fotomontāžas par tēmu „20 gadi pēc mūra krišanas - Vācija, fascinējoša valsts ceļošanai“ iesniedza 31 žurnālists no 18 Eiropas valstīm, kā arī no Japānas un ASV.

Darbi tapa laika posmā no 2008.gada septembra līdz 2009.gada janvārim trīs līdz četru dienu gara individuāla izpētes ceļojuma ietvaros Berlīnē, kā arī attiecīgi kādā citā no Federālajām zemēm, kas savulaik robežojās ar "dzelzs priekškaru". Žurnālisti varēja smelties iedvesmu jau zināmajās vietās, kas saistītas ar Berlīnes mūri, gan arī vietās, kas pēdējo 20 gadu laikā ir kļuvušas par apskates vērtiem objektiem.

Nobeigumā darbus vērtēja augsta līmeņa žūrija. Vērtēšanas kritēriji bija „mākslinieciskā vērtība“, „vēsturiskā sasaiste“ un „nozīmīgums tūrismam“. Par uzvarētājiem un tādējādi kopumā ar 10000 eiro dotētās HanseMerkur balvas ieguvējiem kļuva Žanluka Santoni (Gianluca Santoni) no Itālijas, Eduardo Grunds (Eduardo Grund) no Spānijas un Iris Lukacs (Irisz Lukács) no Ungārijas. Apbalvošana notika Rostokā darba semināra GTM Germany Travel Mart™ ietvaros.

Izstādi Rīgā svinīgi atklāja Vācijas vēstnieks Latvijā Detlefs Waigela kungs (Detlef Weigel). „Pateicoties šai akcijai, mēs varējām pievērst lielu uzmanību Berlīnes mūra krišanas 20 gadu jubilejai visā pasaulē. Iesniegtās fotogrāfijas ar moto „Mirklis Vācijas“ rāda māksliniecisku attēlojumu un dokumentāciju, kas atklāj pilnībā jaunu skatījumu uz ceļojumu zemi Vāciju“, tā izstādi komentēja Kristians Cerbians (Christian Zerbian), Vācijas Valsts Tūrisma biroja pārstāvis no galvenās pārvaldes Frankfurtē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 20.05.2024 🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskas košas dabas ainavas, saules pielietas pludmales, daudzveidīga virtuve un nesteidzīgs dzīvesstils. Izbaudiet vasaras brīvdienu pilnību | Skatīt vairāk
no 243 EUR
Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu! Rēzeknes pilsētas TIC
Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 17.05.2024 AAE - Dubaija! Latvia Tours
Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā | Skatīt vairāk
no 736.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.812994sec.