Rīgā izveido Tūrisma policiju

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Geduševs un Rīgas Pašvaldības policijas Tūrisma policijas nodaļas priekšnieks Andrejs Aronovs 03.12.2009 iepazīstināja ar jaunizveidoto Tūrisma policijas nodaļu.

„Izveidotās jaunās struktūras – Tūrisma nodaļas darbiniekiem bez policijas darbā nepieciešamajām profesionālajām iemaņām jābūt arī vairāku svešvalodu prasmei. Ikdienā Tūrisma nodaļai būs jānodrošina sabiedrisko kārtību tūristu iecienītākajās apmeklējuma vietās. Un nepieciešamības gadījumā – jāsniedz palīdzību ārvalstu viesiem, tai skaitā iepazīstinot ar mūsu pilsētā pieņemtām uzvedības normām. Nodrošinot kvalitatīvu servisu, policistiem jāveido tūristos priekšstats par Rīgu kā par drošu un tūristiem atsaucīgu pilsētu”, sacīja N.Ušakovs.

Šobrīd visbiežāk ārvalstu viesi sūdzas par pakalpojumu sniegšanas kvalitāti, informācijas trūkumu saistībāar palīdzības saņemšanas iespējām, kā arī par bīstamāmsituācijām un apdraudējumiem. „Šī iemesla dēļ Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki tagad pastiprināti rūpēsies par ārvalstu viesu drošību galvaspilsētā. Jau septembrī uzsākām komplektēšanu - tika pieņemti 14 jauni darbinieki, veiktas apmācības un svešvalodu prasmju pārbaude. Tūrisma policijas nodaļa, kas ir Rīgas Pašvaldības policijas Centra rajona sastāvā, strādās visā pilsētas teritorijā, taču lielākoties patruļas būs Vecpilsētā, kur ir vislielākā viesu koncentrācija, tādējādi gādājot gan par iebraucēju drošību, gan radot vēl drošāku vidi rīdziniekiem,” sacīja J. Geduševs.

Tūrisma policijas nodaļas izveides mērķis ir veidot drošu, tūristiem pievilcīgu pilsētvidi, veicinot tūrisma attīstību Latvijā, kā arī sniegt konkrētu atbalstu ārvalstu viesiem. Jaunajai nodaļai ir jānodrošina tūristiem iespēja telefoniski sazināties ar policijas darbiniekiem izplatītākajās svešvalodās (angļu, vācu, krievu, nepieciešamības gadījumā piesaistīt citu valodu speciālistus), izsaukt un saņemt kvalificētu palīdzību negadījuma vai apdraudējuma gadījumā 24 stundas diennaktī. Tāpat tās uzdevums ir novērst prettiesiskas darbības pret tūristiem, kā arī sniegt informāciju ārzemju viesiem par pieņemto kārtību Rīgā, iespējām saņemt palīdzību dažāda veida negadījumos, iespējamiem riskiem un apdraudējumiem. Lai paaugstinātu ārzemnieku informētības un drošības līmeni, ieviests arī informatīvais tālrunis ārzemniekiem, kur visu diennakti dežūrē policijas darbinieki, nepieciešamo informāciju sniedzot angļu valodā. Tālruņa numurs ir 67181818.

Par jaunās nodaļas priekšnieku iecelts A. Aronovs, kurš darbu Pašvaldības policijā uzsāka 2001. gadā kā policijas kārtībnieks, 2002. gadā paaugstināts par inspektoru, 2006. gadā kļuvis par vecāko inspektoru, tajā pašā gadā iecelts par galveno speciālistu Profilakses, koordinācijas un statistikas nodaļā.

Preses konferencē prezentēja arī pētījuma centra SKDS veikto drošības indeksa pētījumu galvaspilsētā. Pētījums veikts, lai noskaidrotu, cik droši Rīgas iedzīvotāji jūtas dažādās vietās pilsētā dienas laikā un pēc tumsas iestāšanās, vai pēdējā gada laikā rīdzinieki ir saskārušies ar noziedzību un vai ir ziņojuši par to policijai. Pētījuma rezultāti liecina, ka šī gada novembrī Rīgas iedzīvotāji, neraugoties uz gada tumšā laika iestāšanos, jutušies drošāk (-0.5 punkti) nekā augustā (-4.6 punkti). Lai gan kopumā situatīvās drošības indekss ir pozitīvs (+18.2 punkti), būtiski atšķiras iedzīvotāju drošības sajūta dienas laikā (indekss +40.0 punkti) un nakts laikā (indekss -3.6 punkti). Jāpiebilst, ka Latgales un Vidzemes priekšpilsētā dzīvojošie kopumā vairāk uztraucas par savu drošību nekā citos pilsētas administratīvajos rajonos dzīvojošie. Visvairāk pilsētas iedzīvotāji raizējas par to, ka varētu tikt aplaupīti vai apzagti uz ielas, varētu tikt apzagts viņu mājoklis vai viņiem varētu fiziski uzbrukt nezināmas personas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
-100 € - Apvienoto Arābu Emirātu kūrorti Estravel Latvia
Līdz 31.05. - rezervējiet atpūtu 2024/2025 gada Ziemas sezonai AAE par lielisku cenu // Ietaupiet 100 € par rezervāciju | Skatīt vairāk
no 726 EUR
Iztāde "Talsu rallijs" Talsu novada TIC
Maija mēnesī Valdemārpils izstāžu zālē, apskatāma dubultizstāde, kas ir kā ceļojums cauri laikam un emocijām. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.05.2024 - 23.05.2024 Līgo Višķos 2024! TAKA
Aicinām jūs apmeklēt grandiozu lielkoncertu 23. jūnija vakarā pulksten 20.00 Višķu estrādē burvīgajā Luknas ezera krastā! | Skatīt vairāk
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Kaļķu vārti
,


Biznesa augstskola Turība
,


Dome Hotel
,


Avis
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.27650595sec.