Rīgā notiks starptautiska Teddy lāču un autorleļļu izstāde - gadatirgus

2.STARPTAUTISKAIS TEDDY LĀČU UN AUTORLEĻĻU IZSTĀDE - GADATIRGUS

Rīgā, Spīķerī, Maskavas ielā 4

10.12.09 - 13.12.09

Jau otro gadu pēc kārtas, atzīmējot savas pastāvēšanas pirmo Dzimšanas dienu Leļļu Mākslas muzejs Spīķerī aicina uz Rīgu māksliniekus no tuvām un tālām zemēm piedalīties gada sirsnīgākajā izstādē, kura nespēj atstāt vienaldzīgu nevienu.

Teddy lāča popularitātes fenomenu ir grūtu izskaidrot, bet tas, ka šis mazais, aizkustinošais lācītis ir iekarojis ne tikai bērnu sirdis ir nenoliedzams fakts. Kā izvērstos notikumi, ja daudzus gadus atpakaļ sestais Amerikas prezidents Teodors Rūzvelds nebūtu devies uz Misisipi, lai noregulētu strīdu starp Luiziānu un Smita apgabalu, to nezina neviens. Šajās vietās bija ļoti bagātīgi meži, kuros dzīvoja daudz dzīvnieku un tādēļ bieži tika rīkotas medības. Prezidents, kurš bija liels medību cienītājs, tika uzaicināts uz medībām. Lai viņam izdabātu, medību organizētāji noķēra mazu lācēnu un piesēja to pie koka, lai vieglāk būtu to nošaut, bet prezidents bija ļoti saniknots par tādu izgājienu un lika lācēnu atsiet un palaist mežā. Šo situāciju izmantoja žurnālisti un pēc divām dienām avīzē "Woshington Poust" parādījās karikatūra, kur attēlota prezidenta-mednieka tikšanās ar pie koka piesietu lācēnu, kurš bija ļoti aizkustinošs - ar lielām apaļām ausīm un mazām melnām acīm. Šo karikatūru ieraudzīja kāda Ņujorkas veikalnieka sieva Roza Mičtoma un uzšuva pēc šīs karikatūras mazu rotaļu lācēnu un izlika to sava vīra veikala skatloga netālu no avīžu kioska. Lācēnam uzreiz tika iedots Teddy vārds un viņš uzreiz kļuva neiedomājami populārs ne tikai veikala klientu vidū. Runā, ka jau pēc kāda laika, kad rotaļlieta jau bija sasniegusi lielu popularitāti, Teodors Rūzvelds esot oficiāli apstiprinājis atļauju lācīti nosaukt savā vārdā. Un vēl jo vairāk tas palīdzēja prezidentam otrreiz uzvarēt vēlēšanās, jo viņam līdzās atradās viņa talismans - Teddy lācītis. Bet kas notika tālāk?

Ideja par mīksto rotaļlietu lācīša veidolā izplatījās visā pasaulē - Anglijā, Amerikā, Japānā, bet tas jau ir cits stāsts, kuru Jūs uzzināsiet izstādes laikā...

Līdzās Teddy lāčiem pelnītu vietu ieņems arī lelles un rotaļlietas, jo tās tik labi sadzīvo ar mīļajiem lācēniem. Izstādē varēs aplūkot daudzu autorleļļu stilus (porcelāna, plastikas, papīra, auduma, kartona, stikla lelles), jo tādēļ jau izstāde tiek rīkota, lai izstādes apmeklētājiem parādītu līdz šim Rīgā tik maz iepazīto profesionālo leļļu mākslu, kāda pasaulē sen jau ir ieņēmusi savu godpilno vietu citu profesionālo mākslas virzienu vidū. Šogad man ir patiess prieks, ka atkārtoti Latvijā ieradīsies jau mums pazīstamā māksliniece Saša Petrova (P.S) (Maskava), kura kopā ar savu draudzeni Jūliju Osinu-Fridman lika paskatīties uz mums pazīstamo leļļu mākslu pilnīgi citām acīm un izraisīja skatītājos patiesu sajūsmas vilni izstādot leļļu mākslas muzejā Spīķerī porcelāna skulptūrleļļu izstādi "Raža". Savu profesionalitāti kārtējo reizi mums rādīs Irina Gorjunova no Maskavas, Vita Kiseļuniene, Gaļina Benušiene, Jurate Jesavičuniene no Lietuvas, kuras sevi, kā lieliskas mākslinieces ir pierādījušas daudzās starptautiskās izstādēs!

Un protams visiem Teddy lāču mīļotājiem būs īsti svētki, jo izstādē varēs ne tikai aplūkot Latvijā populāru cilvēku Teddy lāču kolekcijas, bet piedalīties meistarklasēs mācoties tos šūt, klausoties pasakas par lāčiem un brīnīties par piparkūku lāčiem, bet iepazīties arī ar Eiropā ļoti atdzītām Teddy lāču izgatavotājām Annu Koetsu no Nīderlandes, Natašu Katajevu no Permas un daudziem citiem brīnišķīgiem māksliniekiem!

Man ir patiess prieks, ka ar katru gadu mūsu izstādē arvien vairāk ir gatavi ņemt dalību gan profesionāli mākslinieki, gan mākslas skolas, gan mākslinieki, kuri ikdienā pārstāv citas mākslas jomas, bet ar interesi izgatavos speciāli šai izstādei savu Ziemassvētku lelli!

Izstādi bagātinās gan Latvijas Mākslas skolu (Ventspils, Ogres, Bolderājas mākslas un mūzikas skolas) bērnu un pedagogu darbi, gan Gintas brīnišķīgais modes teātris (vadītāja Ginta Treine), jo mode pieaugušajiem tik cieši savijas ar iespēju izspēlēties no sirds veidojot tērpus lellēm! To varēsim novērtēt modes mākslinieču Evijas Dāboliņas, Elitas Patmalnieces, kā arī mākslinieču Intas Amoliņas, Ivetas Vecenānes un citu mākslinieču fantāziju virpuļos. Izstādes laikā ir paredzēta konference, kurā stāstīsim gan par Latvijā esošo leļļu muzeju darbu, gan uzzināsim par leļļu muzejiem citās valstīs un uzklausīsim pozitīvo pieredzi darbā ar bērniem un ģimenēm tepat mūsu Latvijas muzejos.

Tiks arī demonstrētas Leļļu Mākslas muzeja filmēts materiāls par Starptautiskām leļļu izstādēm Maskavā un Pēterburgā. Savās pārdomās par leļļu mākslas attīstību stāstīs Natālija Zazuļina, kura pārstāvēs Maskavā un pasaulē populāro žurnālu "Kukoļnij Master", kurš nu jau vairākus gadus sniedz informāciju par notikumiem leļļu mākslas dzīvē Krievijā un ārpus tās. Izstāde dos brīnišķīgu iespēju jau laicīgi saviem mīļajiem sagādāt Ziemassvētku dāvanas, jo lāčus, lelles un daudz citu brīnišķīgu mākslas priekšmetu, saldumu un grāmatu būs arī iespēja nopirkt. Leļļu Mākslas muzeja stendā varēs aplūkot kolekciju porcelāna lelles no Eiropas un Amerikas, kā arī iepazīties ar bērniem piedāvāto Ziemassvētku programmu!

Un pāri visam liels prieks par atkal tikšanos un iespēju iepazīt tik interesanto un aizraujošo mākslas veidu!!!

 

Izstādes organizētāji: Leļļu Mākslas muzejs izsaka sirsnīgu paldies saviem sadarbības partneriem-pilnsabiedrībai "Spīķeri", Rīgas Domei, Rīgas Domes ārlietu departamentam, Latvijas Dizaineru savienībai, Latvijas Mākslinieku savienībai, viesnīcai "Elefant", Rīgas Dzelzceļam, kā arī daudziem, kuri mums pievienosies laika gaitā.

Sirsnīgs paldies visiem masu mēdijiem, kuri vienmēr atsaucīgi palīdz rīdziniekiem un tās viesiem uzzināt par notikumiem un svētkiem leļļu pasaulē!

Uz tikšanos izstādes atklāšanā 10.12.09 - plkst. 18:30 Maskavas ielā 4 (ieeja no pagalma puses), kuras laikā notiks arī labāko darbu apbalvošana. Aicinu arī preses pārstāvjus pasniegt savas simpātiju balvas izstādes dalībniekiem.

 

2.STARPTAUTISKĀS TEDDY LĀČU UN AUTORLEĻĻU IZSTĀDES

www.dollart.lv

PROGRAMMA

IZSTĀDES NORISES LAIKS

10.12.09 - 13.12.09

VIETA

Maskavas iela 4, SPĪĶERĪ

IZSTĀDES ORGANIZĒTĀJI :

LEĻĻU MĀKSLAS MUZEJS sadarbībā ar pilnsabiedrību "Spīķeri", Rīgas Domes ārlietu departamentu, Latvijas Dizaineru savienību, Latvijas Mākslinieku savienību un viesnīcu ELEFANT.

09.12.09 (trešdiena)

12:00 - 20:00 - izstādes iekārtošana

10.12.09 (ceturtdiena)

11:00 - 18:00 - izstādes darba laiks apmeklētājiem

12:00-16:00 mākslinieces Sašas Petrovas (Maskava) meistarklase

"Plastikas lelles izgatavošanas tehnika izmantojot vairākkārtējo apdedzināšanas metodi". Sīkāka inf.-www.dollart.lv - kursi

18:30 svinīga izstādes atklāšana -izstādes goda viesu uzrunas, labāko darbu apbalvošanas .

20:00 vakara turpinājums Leļļu Mākslas muzejā, Maskavas ielā 12

Ieeja tikai ar ielūgumiem

11.12.09 (piektdiena)

11:00 - 18:00 izstādes darba laiks apmeklētājiem

11:00 - 17:00 mākslinieces Natašas Katajevas (Krievija) meistarklase

"Zaķīša izgatavošana vecināšanas tehnikā" sīk.inf.www.dollart.lv

Leļļu Mākslas muzejā . Maskavas ielā 12

12:00 - 16:00

Sašas Petrovas meistarklases turpinājums

15:00 0 18:00 - konference par tēmu "Neparastais Teddy lācis!". Konferences laikā mēģināsim atklāt Teddy lāča popularitātes noslēpumu - uzzināsim informāciju par Latvijas un ārvalstu leļļu muzeju darbību . Tiksimies ar animācijas studijas"Dauka" mākslinieci Maiju Brenci un iepazīsim "Laimes lāci". Konferences goda viešņas - Anna Koetse( Nīderlande), Nataša Katajeva un Irina Žukova ( Krievija). Mākslinieces pastāstīs par Teddy lāču izstādēm Vācijā, Krievijā un citās valstīs.

18:30 - 22:00 - kultūras programma izstādes dalībniekiem.

12.12.09 (sestdiena)

11:00-18:00 - izstādes darba laiks apmeklētājiem

11:00-17:00

mākslinieces Annas Koetses ( Nīderlande) meistarklase

"Klasiskā Teddy lāča izgatavošana"

Leļļu Mākslas muzejā, Maskavas ielā 12

sīkāka informācija www.dollart.lv - kursi

16:00 - 17:00 - Leļļu mākslas žurnāla "Kukoļnij master" ( Maskava) prezentācija . Izstādes viesi - Natālija Zazuļina ( Maskava)

13:00 - 14:00 - Lāču stunda - pasakas par lāčiem , iepazīšanās ar izstādes dalībniekiem.

13:00 - 17:00

mākslinieces Irinas Gorjunovas ( Maskava) meistarklase

"Plastikas leļļu galvas un detaļu veidošanas paraugdemonstrējums "

Leļļu Mākslas muzejā 12

Sīkāka informācija www.dollart.lv- kursi

17:30 - 22:00 - kultūras programma izstādes dalībniekiem.

13.12.09 ( svētdiena)

11:00 - 17:00 -izstādes darba laiks apmeklētājiem

12:00 - 13:00 - Leļļu stunda -pasakas par lellēm, iepazīšanās ar izstādes dalībniekiem

13:00 - 14:00

Gintas modes teātra izrāde - notikums, kurš neatstāj vienaldzīgu nevienu!

Visas izstādes laikā darbosies piparkūku darbnīca, kur notiks piparkūku dekorēšanas demonstrējumi, saules darbnīca, varēs aplūkot sabiedrībā pazīstamu cilvēku Teddy lāču privātkolekcijas , darbosies eglīšu rotājumu un lācīšu izgatavošanas darbnīca bērniem ,kā arī citi pasākumi. Sekojiet informācijai mājas lapā www.dollart.lv, tel 29257285

Ieejas biļetes varēs nopirkt visās BIĻEŠU SERVISA kasēs, kā arī izstāžu zālē -ieejas cena pieaugušajam- Ls2 , bērniem, pensionāriem-1Ls

Esat laipni lūgti apciemot arī mūsu jaukos kaimiņus!

Sīkāka informācija par meistarklasēm -www.dollart.lv -sadaļā - kursi

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.20135689sec.