Dabas muzejā notiek mitrāju mēnesis

Latvijas Dabas muzejā no 03. līdz 28.02.2010 būs apskatāma Starptautiskajai mitrāju dienai veltīta bērnu radošo darbu izstāde „Latvijas upēs un ezeros”. Ieeja izstāde bez maksas.

Jau desmito gadu Dabas muzejs atzīmē mitrāju dienu, kas pasaulē tiek svinēta 2. februārī – Ramsāres konvencijas par mitrājiem pieņemšanas dienā. 2010.gads ir bioloģiskās daudzveidības gads, tāpēc Dabas muzeja izsludinātā bērnu vizuālās mākslas konkursa tēma ir – bioloģiskā daudzveidība Latvijas upēs un ezeros.

Konkursam bija liela atsaucība – piedalījās gandrīz 150 dalībnieki no 35 Latvijas mākslas skolām, interešu centriem un pulciņiem. Darbi izpildīti dažādās tehnikās un demonstrē ne tikai bērnu labās veidošanas un gleznojošanas iemaņas, bet arī iedziļināšanos upju un ezeru iemītnieku daudzveidīgajā pasaulē.

Konkursa laureātu apbalvošana notiks izstādes atklāšanā 2.februārī. Balvas sarūpēt palīdzēja Vides ministrija, Latvijas Ornitoloģijas biedrība, Ķemeru Nacionālais parks, Gaujas Nacionālais parks, Gaujas Nacionālā parka fonds, un Teiču rezervāts.

Konvencija „Par starptautiskas nozīmes mitrājiem, īpaši kā ūdensputnu dzīves vidi” ir pieņemta 1971. gada 2. februārī Irānas pilsētā Ramsārē un tās mērķis ir nodrošināt visa veida mitrāju aizsardzību un saprātīgu izmantošanu, atzīstot, ka tie kā ekosistēmas ir ļoti nozīmīgi bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā, kā arī cilvēku labklājības nodrošināšanā. Latvija pievienojās Ramsāres konvencijai 1995. gadā. Šobrīd Latvijā ir sešas Ramsāres vietas jeb par starptautiski nozīmīgiem atzīti mitrāji: Kaņiera ezers, Engures ezers, Teiču un Pelečāres purvi, Lubānas un Papes mitrāju kompleksi, kā arī Ziemeļu purvi.

No 10. līdz 26. februārim 4.-6. klašu skolēnu grupas aicinām pieteikties uz nodarbību „Kā zivs ūdenī”, kurā iepazīsimies ar zivju ārējo uzbūvi, to pielāgojumiem dzīvei ūdenī un dažām Latvijas ūdeņos dzīvojošām zivīm.

Zivīm veltīta ģimenes diena notiks sestdien, 27.februārī, no plkst. 11.00 līdz 16.00.

Izstādes „Latvijas upēs un ezeros” atklāšana un laureātu apbalvošana 2. februārī plkst. 16.00 muzeja pirmā stāva izstāžu zālē.

Sīkāka informācija, zvanot Diānai Meierei pa tālr. 67356051 vai rakstot: diana.meiere@ldm.gov.lv;

Šogad – Dabas muzeja jubilejas gadā – katru mēnesi muzeja mājas lapā būs atrodams kāds jautājums par dabu. Pasakot pie kases pareizo atbildi, svētdienās varēsiet saņemt 50% atlaidi muzeja pastāvīgo ekspozīciju apmeklējumam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts  kara muzejā Medumos! TAKA
Programma sāksies jau no pulksten 13, savukārt muzeju būs iespēja apmeklēt no pulksten 15 līdz 21!Pa ceļam ir iespēja apskatīt Raiņa māju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 21.05.2024 Turcjas kūrorti - 22.-29.05. Estravel Latvia
Pēdējā brīža cenas atpūtai 4* un 5* kūrortos // Viss iekļauts // Izmantojiet iespēju! | Skatīt vairāk
no 325 EUR
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Uzņēmumi


Kaļķu vārti
,


Jūrmalas TIC
,


Biznesa augstskola Turība
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49735022sec.