Raiņa muzejs Jasmuiža aicina piedalīties fotokonkursā

Fotokonkurss “Neraud’, mana zaļā zeme…”

Raiņa muzejs “Jasmuiža” ir vieta, kur 19. gadsimta astoņdesmitajos gados dzīvoja un saimniekoja Jāņa Pliekšāna ģimene, vieta, kur topošais dzejnieks pavadīja savas skolas brīvdienas.

„Jasmuižu” mēdz dēvēt par Raiņa jaunu dienu zemi – tā viņam saistījās ar jaunības romantiku, iemīlēšanos, radošo iedvesmu, arī skumjām pārdomām un, protams, ar bezgala skaisto dabu un apkārtni.

Dzīvojot Šveicē un atceroties savu jaunības zemi, Rainis dzejas rindās jautā: “Manu jauno skumju zeme, vai tu vēl tik skaista esi?”… Un arī pēc 100 gadiem gribas atbildēt – jā, joprojām skaista. Mēs cenšamies to kopt un uzturēt pievilcīgu.

Tomēr ikdienā apkārt redzot piesārņotās ceļmalas, ūdenstilpnes, izcirstus kokus, jādomā, vai ikviens no mums dara visu, lai šo skaistumu saglabātu?

Lai mudinātu jūs meklēt, saskatīt gan savas zemes skaistumu, gan pievērst uzmanību vides problēmām un cilvēku apzināti vai neapzināti nodarītajam ļaunumam, Raiņa muzejs “Jasmuiža” izsludina fotokonkursu “Neraud’, mana zaļā zeme…”, kas sasaucas ar šī gada Muzeju nakts moto “Par tīru pasauli!”.

Darbu iesniegšana līdz 2010. gada 30. aprīlim. Sīkāka informācija:

jasmuiza@memorialiemuzeji.lv

Godalgotajām vietām balvās: burvīgi Latgales keramiķu darinātie priekšmeti, izdevniecību “Pils” un “Madris” grāmatas. Paredzētas arī veicināšanas balvas.

Apbalvošanas sarīkojums notiks Muzeju nakts ietvaros 2010. gada 15. maijā Raiņa muzejā „Jasmuiža” (Preiļu novads, Aizkalne).

Atbalstītāji:

Keramiķi Vladislavs un Edvīns Vinceviči, Viktors Ušpelis

Izdevniecība „Madris”

Izdevniecība „Pils”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk
SINAGOGAS STĀSTI. ZUDUSĪ EBREJU KOPIENA VA Talsu novada TIC
Maija mēnesī Valdemārpils Tūrisma informācijas centrs turpina sarunu ciklu ČALOT 25.maijā aicinot ciemos Žaņa Lipkes memoriāla direktori Lolita | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 22.05.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.12214494sec.