Nāc talkot un atpūsties Turaidā

Aprīļa pēdējās nedēļas nogalē Turaidas muzejrezervāts aicina visus būt aktīviem un piedalīties Lielajā talkā 24. aprīlī un svētdien, 25. aprīlī, izzinot vēstures stāstus, piedzīvot pavasari Turaidā, izmantojot iespēju pirms vasaras sezonas sākuma ietaupīt naudu un apmeklēt Turaidas muzejrezervātu par ziemas sezonas cenām!

Turaidas muzejrezervāts Lielās talkas ietvaros jau otro gadu aprīlī aicina visus čaklos talciniekus, kuriem ir vēlme piedalīties vienas no skaistākajām tūrisma pērlēm – Turaidas muzejrezervāta vides sakopšanā, 24. aprīlī apaut kājas, sameklēt cimdus un grābekli, un doties uz Turaidu. Turaidas muzejrezervāta teritorija ir iespaidīga, tā aptver 42 ha un ir bagāta ar arheoloģijas, arhitektūras, vēstures un mākslas pieminekļiem, kuri stāsta par notikumiem 1000 gadu garumā, sākot ar 11.gadsimtu. Tā kā vasarā plānoti vairāki lieli pasākumi, īpaši svarīgi pavasarī pēc sniega nokušanas sagatavot dabas vidi, lai svētku laikā mūs priecētu skaisti un līdzeni zālāji un koptas nogāzes.

Šogad uz Lielo talku Turaidas muzejrezervātā jau pieteikušies vairāk kā 150 talcinieki, kuri strādās trīs dienas – 22., 23. un 24. aprīlī. Ceturtdienas un piektdienas rīta pusē Turaidā talkos skolēni no Turaidas pamatskolas un Siguldas Valsts ģimnāzijas, kuri paralēli darbam iepazīsies ar muzejrezervāta kultūrvides objektiem – kops Saules, Lībiešu un Māras takas, grābs lapas Liepu aplī, Dziesmu dārza un Dainu kalna nogāzēs. Sestdien aicinājumam jau atsaukušies žurnālisti, folkloristi, Lattelecom un dažādu privātfirmu pārstāvji, kā arī studenti .

Šis gads Turaidas muzejam rit zem Dainu kalna zīmes, jo šogad aprit 25 gadi, kopš Dainu kalna atklāšanas, kam par godu 17. jūlijā notiks folkloras svētki „Īsto dziesmu meklējot”. Dainu kalna tapšanas laikā vairāk kā pirms 25 gadiem, atsaucīgi talcinieki bija arī Rīgas folkloras draugu kopa „Skandinieki”, kuri talku laikā nogāzē pie Dainu kalna atklāja avotiņu, kuru vēlāk nodēvēja par Skandinieku avotiņu. Šogad folkloras draugu kopas „Skandinieki” lielie un mazie dalībnieki Lielajā talkā atkal būs Turaidā, lai sakoptu avotiņa apkārtni un priecētu visus talciniekus ar kopīgu sadziedāšanos pie ugunskura.

Jau trešo gadu vasaras īsākajā naktī, 21. jūnijā, Turaidas Jāņkalnā tiks svinēti vasaras saulgrieži, kurus organizē nodibinājuma „Māras loki” ļaudis sadarbībā ar muzejrezervātu un Siguldas novada domi. Lielās talkas laikā Jāņkalnu vasarai post palīdzēs „Māras loki” pārstāvji.

Sestdien Turaidā pulcēsies arī studenti no Latvijas augstskolu pašpārvaldēm, kurus organizē studentu pašpārvalde no Ekonomikas un kultūras augstskolas. Studenti no BAT, LiepU, RSEBAA un ViA talkai pieies radoši, jo paralēli darbiem Turaidā notiks „jautrāko zābaku” konkurss un kopīga zupas vārīšana.

Pateicībā par ieguldīto darbu, prieku un sirds degsmi, Turaidas muzejrezervāta ļaudis talciniekus cienās ar tēju pie ugunskura un vadīs ekskursijas pa Turaidas muzejrezervāta teritoriju.

Visus, kas jūt vajadzību piedalīties Lielajā talkā tieši Turaidā, aicinām pieteikties pa tālr. 67971402 vai tālr.29264751 līdz 22. aprīlim!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.05.2024 - 10.05.2024 🇬🇷 JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀 Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 979 EUR
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Anta Eņģele. Māmiņdienas koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
12.maijā pl.16.00 Kultūrtelpa Akustika ielūdz uz māmiņdienai veltītu koncertu kopā ar dziesminieci Antu Eņģeli! | Skatīt vairāk
15 EUR
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Rixwell Segevold Hotel
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69270802sec.