Valmierā būs apskatāma ugunsskulptūru izstāde

15.05.2010 Starptautiskās Muzeju nakts ietvaros no plkst. 19 Valmieras Novadpētniecības muzeja apmeklētājiem būs iespēja apskatīt ugunsskulptūru izstādi „Liesmu locīt”.

Izstādes autori ir trīs mākslinieki – Uldis Balga, Agris Dzilna un Ilgonis Grosvalds, kuri pārstāv radošo grupu „Akciju sabiedrība”. Runājot par izstādes unikalitāti, tās autori stāsta, ka lielākoties mākslas darbu radīšanā uguns tiek izmantota tikai kā palīglīdzeklis, savukārt šajā izstādē mākslas objekts un izteiksmes līdzeklis ir pati uguns. Saistošs un intriģējošs ir skulptūras stihiskais spēks un īslaicīgums – daudzu stundu darbs, kas veltīts dažiem ekspresijas pilniem mirkļiem.

„Uguns ir viena no četrām stihijām un šķiet, ka visnoslēpumainākā. Tā ir cilvēku bijāta un apbrīnota, pētīta un izmantota. Ar uguns palīdzību virs zemes var pacelties cilvēka fiziskais ķermenis, bet uguns ir matērija, kas paceļ arī garu, tā iedarbojas uz cilvēka apziņas visdziļāko būtību,” uguns maģiju raksturo mākslinieki.

Ulda Balgas un Agra Dzilnas fotogrāfijās, kā arī Ilgoņa Grosvalda 2007. gadā veidotajā filmā „Liesmu locīt”, kas ir neatņemama izstādes sastāvdaļa, tiek atspoguļota radošā grupas „Akciju Sabiedrība” darbība. Muzeju nakts aktivitāšu ietvaros izstādes atklāšana tiks papildināta ar ugunsskulptūru „Uguns tilts”.

Radošā grupa „Akciju Sabiedrība” dibināta 1994. gadā. Tās darbībā iesaistījušies trīs „akcionāri” - Agris Dzilna, Uldis Balga un Solvita Zariņa. Radošās grupas aktivitāšu sākumā uguns tika izmantota kā viens no elementiem, taču pakāpeniski tā kļuva par dominējošo. Kā pavērsiena punkts grupas darbībā jāatzīmē 1998. gadā notikušais Eiropas ugunsskulptūru konkurss. Šobrīd ugunsskulptūras ir galvenais radošās grupas darbības virziens.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 13.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 15.05.2024 Muzeju nakts Vecsalienas muižas pilī. TAKA
18. maijā no plkst. 18.00 līdz 24.00 sadarbībā ar biedrību “Lauku studija” Vecsalienas muižas pilī notiks pasākums “Izgaismo pili” | Skatīt vairāk
Māmiņai, sieviņai miļajai... Estravel Latvia
Lutinošais SPA piedāvājums - atpūta Siguldā // Pārsteidziet, ieprieciniet - uzdāviniet atpūtu // Dienas SPA | Skatīt vairāk
no 115 EUR
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,


Limbažu TIC
,


Liepupes muiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56178808sec.