Pašā vasaras karstumā Līvānos atzīmēs pilsētas svētkus

Līvāni – pilsēta Latgales vārtos - šovasar kļūs par tikšanās vietu teātra un mūzikas mīļotājiem, jo 24.07.2010 pilsētas svētku ietvaros Zaķusalā pie Daugavas Līvānos notiks brīvdabas mūzikas un teātra festivāls. Bet svētku ieskandināšana notiks jau 23. jūlijā.

Sirsnīgā labdarības skatuve ar cepļa būvēšanu

Līvānu pilsētas svētku pasākumi tiks ieskandināti jau piektdienas, 23. jūlija pēcpusdienā ar strītbola mačiem Lāčplēša ielā 28 un Annas dienas saietu Līvānu kultūras centrā. Šajā dienā pie Latgales mākslas un amatniecības centra tiks būvēts unikāls keramikas ceplis, ko arī iekurs un piepildīs ar svaigiem podiem. To veiks Latvijas Kultūras fonda kopa „Pūdnīku skūla” podnieka Edvarda Vasiļevska vadībā. Turpat līdzās darbosies labdarības skatuve un tiks vākti ziedojumi un naudas līdzekļi to Līvānu novada ģimeņu atbalstam, kam šajā krīzes laikā klājas visgrūtāk. Ideja par labdarības akciju ir pašu līvāniešu rosināta. Būs iespēja palīdzēt arī ar mantām, kas pašiem nav nepieciešamas, bet izmest žēl – bērnu ratiņiem, apaviem, drēbēm, skolas piederumiem utt. Tās 23. jūlijā varēs nest uz norādītām vietām pilsētā, no kurienes tās tālāk tiks nogādātas ģimenēm.

Ziedi pa notīm – kopā ar Līvānu uzņēmējiem

Piektdien 23. jūlijā notiks akcija „Dāvini ziedus savai pilsētai!”, tiks veidotas arī ziedu skulptūras Daugavas krastā ZIEDI PA NOTĪM / „Ziedam, dziedam, līksmojam tev, Līvāni!”. Lai stiprinātu kopības un piederības sajūtu, šogad ziedu kompozīcijas aicinās veidot Līvānu uzņēmumus un organizācijas. Katrs kolektīvs ziedus varēs izkārtot „pa notīm” jeb nošu raksta veidā, tā veidojot Līvānu himnas melodiju.

Sporta un ģimeņu rīts

Savukārt sestdienas, 24. jūlija rītā pilsētas vecajā stadionā notiks tradicionālie Sporta svētki, kuros gaidītas ģimenes kopā ar bērniem. Dienas gaitā uz īpašajiem Bēbīšu svētkiem pie Latgales mākslas un amatniecības centra tiks aicināti visjaunākie Līvānu novada iedzīvotāji. Turpat paredzēta arī iepriekš iekurtā keramikas cepļa izņemšana ar iespēju iegādāties karstu, tikko „ceptu” māla podu no pašiem meistariem.

Par Līvānu novada garīgo vērtību saglabāšanu ģimenēs, kas ir pamats novada vispārējam uzplaukumam, aizlūgums notiks Līvānu Romas katoļu draudzes baznīcā.

Vēsturiskās fotogrāfijas „izkāpj” no līvāniešu albumiem

Pilsētas svētku laikā tiks atklātas arī vairākas izstādes:

· Latgales mākslas un amatniecības centrā – Vēsmas Ušpeles un Vijas Stupānes gleznu izstāde „Ceļavējš Līvānos”

· Līvānu novada domē (Rīgas ielā 77) pirmoreiz būs skatāma līvāniešu dāvināto Līvānu vēsturisko fotogrāfiju izstāde, ko sagatavojis Latgales mākslas un amatniecības centra kolektīvs.

Sestdienas vakarā – visi uz Zaķusalu

Sestdienas, 24. jūlija pievakarē ikviens būs laipni gaidīts Līvānu pilsētas svētku kulminācijā Zaķusalā pie Daugavas (aiz katoļu baznīcas). Plkst. 18.00 ar vienīgo izrādi Latgalē skatītājus priecēs „Muzikālais teātris 7” ar brīvdabas komēdiju „Tas trakais Bellaccord šovs”. Vērienīgā izrāde Līvānos tiks izrādīta tikai dienu pēc pirmizrādes Saulkrastos. Skatītājiem būs iespēja no sirds izsmieties, dziedāt līdzi vecajām, labajām brāļu Laivinieku un Alfrēda Vintera dziesmām, kā arī klātienē vērot tautā iemīļotu aktieru un mūziķu spēli. Skatītājus priecēs populāri aktieri: Jānis Paukštello, Mirdza Martinsone, Artis Robežnieks, Akvelīna Līvmane, Jānis Skanis un Mārtiņš Brūveris. Komēdijā neierastā veidolā darbosies arī līvānietis Atis Auzāns kopā ar „Oranžo kori”, kā arī kolorītā komiķe Jolanda Suvorova, Riču trio un grupas „Iedomu spārni” soliste Ieva Zēģele.

Visas zvaigznes Līvānos

Izrādes horeogrāfs ir atraktīvais šova „Dejo ar zvaigzni” žūrijas loceklis Alberts Kivlenieks, scenogrāfs Jānis Jansons. Izrādes režisors Voldemārs Šoriņš. Pulcējot dažādu teātru aktierus un populārus mūziķus, jautras izrādes uz brīvdabas skatuvēm tiek uzvestas jau sesto gadu. Skatītāji jau iemīļojuši tādas izrādes kā „Vella kalpi”, „Robinsona dārgumi”, „Dāvana mūsdienu sievietei”, „Vienas vasaras ministrs” un „Septītās debesis”, kuras noskatījušies vairāk nekā 200 tūkstoši skatītāju visā Latvijā. Pēc brīvdabas izrādes plānota arī tautas sadziedāšanās kopā ar iemīļotajiem aktieriem, kā arī Līvānu Goda pilsoņa sumināšana un domes priekšsēdētāja Andra Vaivoda sveiciens svētkos.

Savukārt vakara turpinājumā uz skatuves kāps Latgales mūzikas festivāla dalībnieki. Latgales mūzikas festivāls ir jauna tradīcija, ko pagājušajā gadā aizsāka brāļi Jānis un Atis Auzāni. Festivāls izraisīja lielu skatītāju interesi, tādēļ šogad tas notiek Līvānu pilsētas svētku ietvaros. Pēc festivāla turpināsies zaļumballe, rīta gaiļus sagaidot jautrās dejās.

Līdzi ņemamās lietas

Lai krīze mums nelaupītu svētku prieku, Līvānu novada dome, novada uzņēmēji-sponsori, Muzikālais teātris 7 un Latgales mūzikas festivāls metuši „kauliņus kopā”, apvienojot arī finansiālās iespējas. Tā kā vienas brīvdabas izrādes izmaksas ir ap 10000 latu, tad norises Zaķusalā būs par maksu, taču tā nebūs liela. Iegādājoties biļetes iepriekšpārdošanā kultūras centrā un pagastu kultūras namos, ieeja uz visiem pasākumiem Zaķusalā (brīvdabas izrāde, Latgales mūzikas festivāls un zaļumballe) būs Ls 2,00. Pasākuma dienā – Ls 3,00. Lai atbalstītu ģimenes, bērniem līdz skolas vecumam - bez maksas.

Nebūs par skādi atgādināt, ka svētku norises vietā ieteicams apbruņoties ar saliekamo sēdekli vai pledu, uz kurs sēžot būs ērtāk vērot izrādi. Zaķusalā būs visas iespējas iegādāties arī ēdienus, dzērienus un našķus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
🇹🇳 Piedzīvojumu, atpūtas un garšas oāze! Latvia Tours
Tās ir baltas, bezgalīgas smilšu pludmales, komfortablas viesnīcas, tūkstošgadu sena kultūra, spilgta un daudzveidīga dzīve. | Skatīt vairāk
no 325.00 EUR
Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē Alūksnes TIC
Atzīmējot mācītāja un skolotāja Ernsta Glika 370.gadadienu, aicinām doties aptuveni 4 kilometrus garā pastaigā iepazīstot vietas Alūksnē. | Skatīt vairāk
Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki Talsu novada TIC
Apvienojoties aktīvajiem vietējiem un apkaimes iedzīvotājiem, 31. maijā pirmo reizi tiks svinēti mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Krāslavas TIC
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Līvānu TIC
,


Jēkabpils novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58320189sec.