Tiks atzīmēti Valmieras pilsētas svētki [1]

Valmieras pilsētas svētku programma

Piektdiena, 2.jūlijs. Svētku atklāšana

19:00 Valmieras uzraksta veidošana Rīgas un Lāčplēša ielas krustojumā (pie Rātslaukuma). Nebijusi akcija, kurā no cilvēkiem tiks veidots pilsētas nosaukums, kas tiks iemūžināts fotogrāfijās no Sv.Sīmaņa baznīcas torņa.

20:00 – 23:00 Astoņi stāsti par Valmieru. Vēsturiskas spēles un mistērijas pilsdrupu teritorijā, Rātslaukumā un laukumā pie Hanzas sienas. Astoņos laukumos ar dažādu aktivitāšu palīdzību lieliem un maziem iespēja iepazīt astoņus gadsimtus un Valmieras pilsētas vēsturi to ietvaros. Iespēja praktiski darboties, piedalīties vēsturiskās spēlēs, nofotografēties vēsturiskos tērpos un nogaršot dažādus gardumus.

23:00 Brīvdabas kino seanss pie Valmieras Kultūras centra. Iespēja noskatīties jaunāko latviešu kinorežisora Jāņa Streiča spēlfilmu „Rūdolfa mantojums”.

23:00 Romantiskā nakts promenādē pie ezeriņa. Pie labvēlīgiem laikapstākļiem iespēja pavadīt romantisku vasaras vakaru, klausoties dzīvo mūziku dažādu mūzikas instrumentu izpildījumā.

Sestdiena, 3.jūlijs

Vecpilsēta, Rātslaukums

9:00 – 15:00 Amatnieku tirdziņš. Iespēja iegādāties dažādas amatnieku darinātas lietas un lauku labumus no zemnieku saimniecībām.

10:00 – 14:00 „Notikumi zaļajā bibliotēkā”. Pie pilsdrupu estrādes bērni un vecāki kopā ar Puķu meiteni var izveidot savu īpašo grāmatzīmi, lai lasīšanu padarītu par vēl aizraujošāku nodarbi.

Hanzas siena

10:00 „Annels” piepūšamās atrakcijas un karuseļi bērniem. Atrakcijas darbosies arī svētdien, 4.jūlijā.

Valmieras Kultūras centrs

10:00 „Lec un minies” atrakcijas bērniem

10:00 Valmieras Jaunatnes centra „Vinda” radošās darbnīcas. Iespēja praktiski darboties un attīstīt savas radošās spējas modelēšanā.

12:00 Brīvais mikrofons. Iespēja izpaust savu talantu visdažādākajos veidos – dziesmā, dejā, mūzikā.

13:00 Disenīte bērniem

Valmieras novada fonds (Garā iela 9)

12:30 – 16:00 Dārza svētki Valmieras novada fondā par godu fonda piecu gadu jubilejai. Caur dažādām spēlēm un aktivitātēm iespēja iepazīt Valmieras novada fonda darbību. Varēs iemācīties salikt „Pārtikas grozu”, atstāt savus vēlējumus fondam „Labo vārdu lādītē”, iepazīties ar fonda cilvēkiem „draudzīgo sarunu stūrītī”, kā arī piedalīties citās aktivitātēs.

Jauniešu laukums (Rīgas iela 43)

9:00 – 11:00 Svētku tortes instalācijas veidošana – jauniešu dāvana pilsētai. Jaunieši veidos Valmieras dzimšanas dienas torti no dabas materiāliem, kas atrodami mežos, pļavās un dārzos. Valmierieši un pilsētas viesi aicināti pielikt arī savu roku tortes tapšanā!

11:00 – 12:00 „Mega paslēpes – Varenais haoss”. Atceries, kā bērnībā tika spēlētas paslēpes? Jaunieši aicina atgriezties bērnībā, taču daudz plašākā mērogā. Meklētāju lomās iejutīsies Valmierā pazīstami cilvēki. Reģistrēšanās paslēpēm no plkst.10:30.

11:00 – 15:00 „Ieklausies pilsētā!” Orientēšanās pa Valmieras pilsētu. Iespēja atraktīvā veidā iepazīt Valmieru, atrodot dažādus kultūrvēsturiskos kontrolpunktus Valmieras pilsētas teritorijā un iemūžinot fotogrāfijās pie tiem savu klātbūtni (dalībniekiem lūgums ņemt līdzi pašiem savus fotoaparātus). Uzvarētāji būs tie, kuri visīsākajā laika posmā atradīs visvairāk objektu. Īpašu balvu saņems dalībnieks, kurš būs izveidojis atraktīvāko fotogrāfiju. Kopumā dalībniekiem jāatrod 12 kultūrvēsturiskie objekti.

12:00 – 12:30 Ātrēšanas sacensības. Tiks noskaidrots Valmieras ātrākais ēdājs. Gardumu, kas jānotiesā visātrāk, atklās neilgi pirms sacensību norises. Dalībnieku pieteikšanās no plkst. 11 un no visiem, kas pieteiksies, tiks izlozēti 7 laimīgie, kuri sacentīsies par ašākā ēdāja titulu.

12:30 – 13:30 Ķerru sacensības. Modernas sacensības uz ātrumu, izturību un veiklību, pārvarot šķēršļus ar ķerru un ūdens spaini.

13:30 – 14:30 Smieklīgāko smieklu konkurss. Tiks noskaidrots saldāko un lipīgāko smieklu īpašnieks visā Valmierā! Pieteikšanās konkursā no plkst.11:00.

11:00 – 14:30 Izkliedētais ielu mūzikas koncerts (Rīgas iela virzienā uz pilsētas centru). Dažādu stilu mūzika jauno Valmieras mūziķu izpildījumā.

11:30 – 14:30 Velo fashion show. Radošs konkurss, kurā ikviens pilsētas svētku apmeklētājs aicināts izgreznot savu braucamo –velosipēdu, skrituļslidas, rolleri, motociklu vai kādu citu nelielu braucamrīku.

14:30 – 15:30 Velo fashion show parāde virzienā uz Valmieras Kultūras centru. Izgreznoto braucamrīku parāde. Oriģinālākie braucamrīki saņems balvas un pārsteigumus no Valmieras uzņēmējiem.

Dīvaliņa pļavas

10:00 – 15:00 „Valletas ģimeņu sporta diena”. Draudzīga atmosfēra, sportiskas un radošas aktivitātes lieliem un maziem 5 disciplīnās. Ātruma un precizitātes uzdevumi, Lielais Valleta skrējiens un Lielā stafete. Aktivitātes piedāvās arī Valmieras beisbola klubs un Sportland.

Jāņa Daliņa stadions

12:00 – 16:00 Latvijas čempionāts spēkavīriem Valmieras posms. Piedalās Latvijas stiprākie atlēti vairākās disciplīnās – baļķa celšana, ķerras stumšana, mucu kraušana, uc.). Konkursi un balvas skatītājiem.

 

12:00 –16:00 Spēka un cīņas sporta veidu festivāls „Valmiera 2010”. Amatieru sportistu sacensības svara stieņa spiešanā guļus, smilšu cīņu turnīrs, paraugdemonstrējumi brīvajā cīņā, grieķu-romiešu cīņā, sambo un militārajā tuvcīņā. Turnīrs roku cīņā - armreslingā.

 

Pauku priedes

12:00 Riteņbraukšanas sacensības MTB krosā sievietēm un vīriešiem.

Daliņu pludmale

9:00 Valmieras pludmales volejbola atklātais čempionāta 5.posms „Valmieras pilsētas svētki”

 

Airēšanas slaloma trase „Krāces”

16:00 Peld Parāde. Valmieras uzņēmumu, organizāciju, iestāžu, ģimeņu un draugu apvienību veidoto atraktīvo peldošo objektu šovs pa Gauju virzienā no airēšanas slaloma trases virzienā uz pilsētas tiltu.

Valmieras pilsētas estrāde

19:00 Svētku koncerts un balle. Apbalvojumu „Gada valmierietis” un „Goda valmierietis” pasniegšana. Jāņa Lūsēna koncertprogramma „Tautas laiks”. Piedalās Kristīne Zadovska, Ance Krauze, Zigfrīds Muktupāvels un Uģis Roze. Uzstājas grupa „Romiros”. Nakts ballē spēlēs grupa „911”. Ieeja svētku koncertā un nakts ballē bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 blin 07/02/2010 11:00 tad būs vai nebūs rokucīņu turnīrs. Viens saka notiks citi nē.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
🇬🇷 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀 Latvia Tours
Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad! | Skatīt vairāk
no 485 EUR
👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.28589487sec.