Ar lielkoncertu Deja kāpj debesīs noslēdzas Dziesmu un deju svētki

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma, 11. jūlija, krāšņākais pasākums būs tautas deju lielkoncerts „Deja kāpj debesīs”, kas notiks Daugavas stadionā gan plkst. 11.00, gan plkst.16.00 – ar priecīgām krāsām un dažādiem tehniski interesantiem risinājumiem, piemēram, lidojošas meitenes priekšnesumu.

Deju lielkoncertā piedalās 688 Latvijas tautas deju kolektīvi ar 13 760 skolu jaunatnes dejotājiem, kuri izdejos 23 horeogrāfijas, vienu deju svītu un piecas deju programmas, kuras radījuši vairāk nekā 20dažādu paaudžu horeogrāfi un deju skolotāji: Agris Daņiļevičs, Iluta Mistre, Lāsma Skutāne, Jānis Purviņš, Baiba Šteina, Ilmārs Drelis, Harijs Sūna, Uldis Žagata, Jānis Ērglis un citi.

Koncertu plkst. 16.00 apmeklēs Valsts prezidents Valdis Zatlers, Saeimas priekšsēdētājs Gunārs Daudze, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe un svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

Tautas deju lielkoncerta struktūra veidojas no simboliskā dzīvības koka ar tā saknēm, stumbru un galotnīti: saknēm pagātnē, proti, vēsturiskā daļa, kas veltīta iepriekšējiem Deju svētkiem; saknēm Latvijas novados – Vidzemes, Latgales, Kurzemes, Zemgales un Rīgas rotaļdeju sadaļas; visas paaudzes vienojošā stumbra un galotnītes, kas šūpojas dejas priekā.

Deju lielkoncerta „Deja kāpj debesīs” virsvadītāji: Baiba Šteina, Agris Daņiļevičs, Olga Freiberga, Jānis Ērglis, Ilze Mažāne, Dace Adviljone, Arta Melnalksne, Gints Baumanis, Lita Freimane, Iluta Mistre un Ilmārs Dreļs. Svētku goda virsvadītāji: Ingrīda Saulīte, Uldis Žagata, Osvalds Štrauss, Inta Dimante, Taisa Aruma, Janīna Nurka, Liene Lūse un Ojārs Lamass.

Lielkoncerta „Deja kāpj debesīs” radošā grupa: mākslinieciskie vadītāji Baiba Šteina un Agris Daņiļevičs, muzikālais vadītājs Juris Vaivods, režisors Uģis Brikmanis, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, tehniskais direktors Jānis Paeglis, koncerta tehniskais producents Mārcis Gulbis, gaisa dejas akrobāte Anta Priedīte, gaisa dejas tehniskie operatori Kaspars Bušs un Indulis Šverns, projekta vadītāja Ilze Mažāne.

Nākot uz koncertu, visi skatītāji lūgti ievērot noteikumus, kas norādīti biļetes otrajā pusē. Atgādinām, ka koncertā ir aizliegts ienest lietussargus. Mežaparka estrādes teritorijā skatītājiem būs iespēja fotografēt košos bērnu un jauniešu priekšnesumus, bet lūgums neņemt līdzi uz koncertu fotokameras ar tādu tehnisko aprīkojumu, kas varētu traucēt apkārtējiem baudīt pasākumu.

Skatītājiem neklātienē būs iespēja vērot koncertu Latvijas Televīzijas 1. kanālā.

Vairāk par svētkiem: www.dziedundejo.lv

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus organizē LR Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs www.visc.gov.lv. Svētku ģenerālsponsors ir O!Karte, kuras sauklis ir „Kam ir ko teikt!”

Pirmo reizi svētku procesa vēsturē tie iriekļauti UNESCO svinamo dienu kalendārā 2010. – 2011. gadam, atzīmējot skolu jaunatnes svētku 50. gadadienu un to nozīmi Baltijas dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un pārmantošanā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Kaļķu vārti
,


Jūrmalas TIC
,


Avis
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5851531sec.