Smiltenes novadā atklāj jaunus atpūtas un tūrisma objektus [1]

Smiltenes pilsētā nesen tika atvērta jauna viesu māja „Vilks un Briedis”, kas viesiem piedāvā nakšņošanas, pirts u.c. pakalpojumus.

Nesteidzīgi pakavēt laiku Smiltenē, nobaudot gardu kafiju vai tēju ar smalkmaizīti, saldējuma kokteili vai ko citu, ikvienam iespējams mājīgajā kafejnīcā „Mūza”, kur ikvienu interesentu pārsteigs diezgan interesants un amizants interjers. Šeit aplūkojamas pie sienas izliktās Smiltenes pilsētas vēstures fotogrāfijas, aplūkojamas un iegādājamas dažādas interesantas un pašdarinātas interjera lietiņas, dāvaniņas skaistumam un lietas praktiskai lietošanai ikdienas vai svētku galdam. Pašiem mazākajiem šeit labiekārtots bērnu rotaļu stūrītis.

Smiltenē atvēries arī pavisam vienkāršs, smilteniešiem un Latvijas iedzīvotājiem netipisks ēdināšanas uzņēmums, „Burger House Smiltene”, kur apmeklētājiem iespēja pasūtīt līdz ņemšanai dažāda veida burgerus, frī kartupeļus, ceptu vai grilētu gaļu, salātiņus, kebabus u.c.

Dabas mīļi var apmeklēt Smiltenes pagasta „Veczellītes” mājas, kuras tuvumā atklāts Veczellīšu bļodakmens. Dažādu bļodakmeņu pētnieki šādus akmeņus, kuriem augšpusē izveidotas bļodveida iedobes, saista ar dažādiem rituāliem - ziedojumu novietošanu, Saules un Mēness vai zvaigžņu pielūgsmi, jo to struktūras veido noteiktu zvaigznāju karti. Interesanti ir tas, ka šī akmens bļodveida iedobē cauru gadu saglabājas dzidrs ūdens.

Dabas mīļi var apmeklēt arī Zauskas priedi. Faktiski šās Latvijā savulaik vecākās un varenākās dižpriedes nozāģētā galotne ar tai uzliktu jumtiņu atrodas šosejas Smiltene - Valmiera malā netālu no „Lejas Zauskas” mājām. Priedi nozāģēja 1958. gadā, kad kokam pēc speciālistu aplēsēm bija 370 gadu, un sešus metrus garu koka fragmentu aizveda uz Latvijas Brīvdabas muzeju.

Romantiķiem iespēja apmeklēt „Kritni”, kas ir mākslīgs, uz Abula upes izveidots ūdens kritums, pār kuru ierīkots tiltiņš, kas savieno Smiltenes un Blomes pagastus. Kritņa apkārtnē labiekārtota atpūtas vieta ar lapenīti, galdiņiem un soliņiem.

Ikvienam interesentam Smiltenes novada tūrisma informācijas centrā ir iespēja saņemt plašāk sev nepieciešamo informāciju par šiem un citiem Smiltenes novada atpūtas un tūrisma objektiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 ??? 08/11/2010 17:25 kas tas par "apmaklēt"??

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē Alūksnes TIC
Atzīmējot mācītāja un skolotāja Ernsta Glika 370.gadadienu, aicinām doties aptuveni 4 kilometrus garā pastaigā iepazīstot vietas Alūksnē. | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
AAE - Dubaija! Latvia Tours
Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā | Skatīt vairāk
no 736.00 EUR
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Limbažu TIC
,


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59844685sec.