Notiks profesionālu Latvijas mākslinieku porcelāna darbu izsole

21.08.2010, Rīgas svētku laikā jau otro gadu vēsturiskajā Rīgas Juridiskās augstskolas jūgendstila ēkā, Alberta ielā 13, notiks 10 profesionālu Latvijas mākslinieku porcelāna darbu izsole. Svētku laikā „Mākslas pagalmā” apmeklētāji nokļūs 100 gadus tālā pagātnē un varēs izbaudīt jūgendstila greznuma valdzinājumu.

Rīgas svētku laikā pasākuma „Pirms simt gadiem Albert’ ielā” Rīgas Juridiskās augstskolas „Mākslas pagalmā” darbosies „Alberta 13” mākslinieki: Natālija Laminska, Māris Subačs, Māra Ozola, Ieva Krūmiņa, Ieva Liepiņa, Antra Ivdra, Irēna Ansava, Aivars Vilipsons, Iveta Aigare un Inese Margēviča.

Svētku kulminācija būs pulksten 15:00, kad notiks lielā izsole jeb aukcions, kurā varēs iegādāties nedēļu ilgās radošajās darbnīcās tapušos mākslinieku autordarbus. Dienas gaitā būs unikāla iespēja uzzināt par porcelāna apgleznošanas laikietilpīgo, sarežģīto un dārgo tehniku. „Mākslas pagalmā” jau no pulksten 12:00 mākslinieki iepazīstinās ar saviem meistardarbiem un dalīsies interesantajos pieredzes stāstos. Ikvienam interesentam būs iespēja ne tikai novērtēt mākslinieku radītos darbus, bet arī līdzdarboties un izbaudīt greznā jūgendstila auru. „Mākslas pagalmā” tiks zīmēti jūgendstila laikmeta personāži, tostarp kāda dāma gadsimta sākuma peldkostīmā, tiks veidotas laikmetam atbilstošas, greznas frizūras un virkne citas radošas aktivitātes. Papildinot „Mākslas pagalma” neatkārtojamo noskaņu, gadsimta sākuma studentu lomās iejutīsies arī Rīgas Juridiskās augstskolas studenti.

Trauslais porcelāns vienmēr piesaistījis mākslinieku uzmanību, un Latvijas porcelāna apgleznošanas tradīcijām ir stabila vērtība pasaules mākslā. Labi zināmas ir slavenās Kuzņecova un Jesena porcelāna fabrikas, darbnīca "Baltars" un Rīgas Porcelāna rūpnīca. Apgleznotais porcelāns parāda katra autora neatkārtojamo rokrakstu un dod iespēju interesentiem izvēlēties sev tuvāko un saprotamāko. Darbu tehniskais risinājums ir ļoti individuāls, kas sublimē iepriekš nostiprinātās iestrādes. Šajā izstādē – izsolē „Mākslas pagalmā” piedalās desmit profesionāli mākslinieki, kuri par svarīgu uzskata pašu jaunrades procesu un meklē novatorisku piegājienu savu ideju realizēšanai. Vāzes, krūzes un šķīvji tiek apgleznoti virsglazūras tehnikā.

Par māksliniekiem

Dizainere Natālija Laminska ar trauku apgleznošanu nodarbojas kopš Rīgas Porcelāna rūpnīcas laikiem, un ir viena no aktīvākajām starptautisko porcelāna apgleznošanas simpoziju dalībniecēm. Šoreiz viņa paralēli radošajam darbam dalās savā pieredzē ar kolēģiem, kuri mākslas interesentiem vairāk pazīstami ar saviem stājmākslas darbiem.

Šogad porcelānu apgleznošanas darbnīcā darbosies arī Iveta Aigare un Inese Margēviča. Abas mākslinieces ir profesionālas keramiķes un darbojas ar porcelānu un akmens masu. Ir piedalījušās vairākos starptautiskos keramiķu simpozijos.

Mākslinieks Māris Subačs, kā vienmēr, skatītājus uzrunā ar lakoniskiem, melnbaltiem simboliem, zīmēm un Vārdu, kas ietver sevī mākslinieka pārdomas un vienlaicīgi uztur dialogu ar skatītāju. Darbnīcā piedalās arī zināmais "pasīvi aktīvais dekadents", smalko līniju meistars, tēlnieks un grafiķis Aivars Vilipsons.

Ievas Krūmiņas darbos nojaušams apkārtējās pasaules līdz galam neizzinātais noslēpums.

Savukārt Māra Ozola, Ieva Liepiņa, Antra Ivdra, Irēna Ansava ir profesionālas gleznotājas, katra ar savu individuālo pasaules redzējumu un savdabīgo rokrakstu. Ar porcelāna apgleznošanu viņas nodarbojas piecus gadus un atrod tajā arvien jaunas iespējas, kas reizē ir arī iedvesmas avots stājmākslas darbiem.

Gleznotāja Irēna Ansava ir šīs idejas autore un galvenā organizatore.

Izsole notiks 21. augustā plkst. 15:00, Rīgas Juridiskās augstskolas pagalmā, ieeja no Alberta ielas 13 vai Strēlnieku ielas 4 k 2.

Pasākumu atbalsta arī Piebalgas porcelāna fabrika un Rīgas Daiļamatniecības vidusskola.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.05.2024 - 31.05.2024 Liedags un zilā jūra gaida apmeklētājus Liepājas reģiona TIB
Liepājas pludmalē ir pabeigti visi inventāra un labiekārtojuma sagatavošanas vai uzstādīšanas darbi un dežūras uzsācis glābšanas dienests. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 01.06.2024 Apmeklē Baznīcu nakti Bauskas novadā! Bauskas TIC
Garīgās kultūras notikums “Baznīcu nakts" 1.jūnijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 31.05.2024 Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Dome Hotel
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Kaļķu vārti
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46865416sec.