«Zinātnieku nakts 2010» pasākumi aicina iepazīt, izgaršot un iztēloties

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks «Zinātnieku nakts» pasākumi

PRĀTA ANATOMIJA - EIROPAS ZINĀTNIEKU NAKTS 2010 LATVIJAS NACIONĀLAJĀ BIBLIOTĒKĀ

Šodien, 24. septembrī «Zinātnieku nakts 2010» ietvaros Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) rīko vairākus pasākumus tās centrālajā ēkā Kr. Barona ielā 14. Plkst. 16:00 paredzēta informatīva ekskursija vidusskolēniem un visiem, kuri padziļināti vēlas iepazīties ar prāta pētniecības vēsturi, tagadni un nākotnes tendencēm. Savukārt plkst. 17:30 Jaunākās periodikas lasītavā, 1. stāvā notiks diskusija par prāta pētniecību, galvenokārt akcentējot mūsdienu teorijas un eksperimentus.

Diskusijā piedalīsies Jurģis Šķilters, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas pasniedzējs, LU Sociālo un politisko pētījumu institūta vadošais pētnieks, Rīgas Stradiņa Universitātes Psihiatrijas un narkoloģijas katedras vadītājs un asoc. prof. Elmārs Rancāns, kā arī Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Āzijas studiju nodaļas asoc. prof, teologs Jānis Priede. Viesu vidū gaidām filologus, robotikas speciālistus, mākslīgā intelekta radītājus, neirologus un visus, kam interesē «kas notiek cilvēku galvās». Diskusijas moderatore Anda Baklāne ir filosofijas maģistre un LNB Sociālo zinātņu nodaļas darbiniece. Viņas pēdējo rakstu Kas kopējs mājsaimniecēm un putekļsūcējiem jeb ļoti īss ievads neirofilosofijā varat lasīt LNB blogā http://blogs.lnb.lv.

Diskusiju varēs vērot tiešraidē, papildu informācija LNB mājas lapā www.lnb.lv.

«Zinātnieku Naktī» LNB izstāžu zālē ir skatāma izstāde «Prāta Anatomija» www.lnb.lv/lv/visparigi/seminari-apmaciba-izstades/izstades/latvijas-nacionalaja-biblioteka-atklaj-izstadi-prata-anatomija.

«Eiropas Zinātnieku nakts» oficiālā mājas lapa – http://ec.europa.eu/research/researchersnight, oficiālais video - http://ec.europa.eu/research/researchersnight/researchers_night_2010.zip

Informatīvie materiāli atrodami arī Latvijas Zinātņu akadēmijas mājas lapā www.lza.lv/zinatniekunakts

Papildu informācija:
Ieva Mičule, Latvijas Nacionāla bibliotēka Izstāžu nodaļa
e-pasts: ieva.micule@lnb.lv; tālr.: 67287459

 

«Zinātnieku naktī» Medicīnas muzejā iekārtos kūrortu

Viens no trim lielākajiem medicīnas vēstures muzejiem pasaulē «Zinātnieku Naktī» aicina uz Latvijas kūrortoloģijas iepazīšanas programmu. Aicinām izgaršot un testēt Latvijas minerālūdeņus, iemēģināt senas prasmes ūdensdziedniecībā. Īpašais vakara piedāvājums - Ķemeru ārstniecisko dūņu aplikācijas. Tāpat būs apskatāma ekspresizstāde - «Braucam uz kūrortu!»

Visa vakara garumā viktorīnas un balvas uzvarētājiem. Katram apmeklētājam dāvanā suvenīrs - atklātnes ar senajiem Latvijas kūrvietu attēliem.

Apmeklētāji bez maksas varēs iepazīties ar muzeja ekspozīcijas pirmajiem diviem stāviem.

20. gs. 20. - 30.gados Latvijā bija vairāk nekā 100 dažādu kūrvietu un sanatoriju, no kurām mūsdienās darbojās vien dažas. Taču dziednieciskie minerālūdens un svētavoti vēl arvien ir pieejami daudzās Latvijas vietās un par brīvu. Par to visu un daudz ko citu uzzināsiet piektdien, 24. septembrī Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā no plkst. 18:00 līdz 23:00. Ieeja visiem interesentiem bez maksas.

«Zinātnieku Nakts» ir Eiropas Savienības atbalstīts pasākums, kas notiek katru gadu septembra pēdējā piektdienā. Šogad pasākums notiks 16 dažādās Latvijas vietās. Papildus informācija www.mvm.lv, www.lza.lv/zinatniekunakts

Papildu informācija:
Artis Ērglis; tālr. 29516722, erglis@parks.lv
Lienīte Šarkūna; tālr. 25992243, lienite@mvm.lv  

 

«Zinātnieku naktī» aicina iztēloties pasaules galu

24. septembrī plkst. 20:00 «Zinātnieku Nakts» ietvaros Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātē LU Komunikācijas studiju nodaļas doktoranti rīkos hepeningu «Pasaules gala lasīšana ar iztēles palīdzību». Tā mērķis ir cilvēkiem atgādināt par masu mediju un populārās kultūras lomu pasaules gala konstruēšanā.

Pasākumu veido vairāki patvaļīgi atlasīti autoetnogrāfiski un vēsturiski stāsti, kas ilustrē saikni starp masu medijiem un cilvēku priekšstatiem par pasaules galu. Šos stāstus palīdzēs iemiesot un atainot LU komunikācijas zinātnes doktoranti. Kā norāda profesore Vita Zelče, doktoranti jau otro gadu līdzdarbojas zinātnieku naktī, piedāvājot alternatīvu tradicionālajām dabaszinātņu prezentācijām. «Pērngad mēs iestudējām mistērisku performanci, kas atainoja Latvijas Universitātes dzimšanu un dzīvošanu cauri laikmetiem. Šoreiz laipiņa tiek mesta uz dabaszinātnēm, sakot, ka komunikācijas procesu pētniecība ļauj labāk izprast, kā mediji un kultūra iespaido mūsu zināšanas par it kā dabas zinātņu laukā mītošiem jautājumiem,» norāda Vita Zelče.

Tāpat hepeninga mērķis ir aktualizēt Latvijā mazpazīstamo performatīvo sociālo zinātņu virzienu, kas popularizē sabiedrības izpētes rezultātus, izmantojot dramaturģiskas un mākslinieciskas metodes. Pasākumā gaida tikšanās ar vairāku laikmetu cilvēkiem - slavenībām un ierindas pilsoņiem -, kas piedzīvoja un izdzīvoja savu «pasaules galu». Radošā komanda aicina ikvienu apmeklētāju sagatavot savu stāstu par pasaules galu, ar kuru hepeninga laikā varētu padalīties.

Hepenings «Pasaules gala lasīšana ar iztēles palīdzību» notiks LU Bioloģijas fakultātē (Kronvalda bulvāris 4), 2. auditorijā. Sākums plkst. 20:00.

Papildus informāciju var iegūt, zvanot pa tālruni: 29337388.

Pilna «Zinātnieku nakts 2010» pasākumu programma skatāma LU portālā www.lu.lv/zinas/t/3644

Papildu informācija:
Aija Rozenšteine, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Ārējo sakaru koordinatore
aija.rozensteine@lu.lv; mob. 29151217

 

Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī notiks «Zinātnieku nakts» pasākumi

Salaspils šogad pirmo reizi ir to 200 Eiropas pilsētu skaitā, kurās septembra pēdējās piektdienas vakarā notiek «Zinātnieku Nakts».

«Zinātnieku Nakts» ir Eiropas Komisijas atbalstīts un finansēts projekts. Tā mērķis ir plašam cilvēku lokam skaidrot zinātnes sasniegumus, vairot sabiedrības interesi un izpratni par zinātni. Latvijā šis pasākums notiek piekto reizi, šogad vienlaikus sešās pilsētās - Rīgā, Daugavpilī, Salaspilī, Ventspilī, Jelgavā un Rēzeknē.

«Zinātnieku Nakts» 2010. gada tēma ir «Klimats. Daba. Cilvēks.» Nacionālais Botāniskais dārzs Salaspilī 24. septembra vakarā no 17:30 līdz 22:00 piedāvā lekcijas par šo tēmu un tikšanās ar Botāniskā dārza zinātniekiem. Dr. biol. Guntas Jakobsones lekcijā «Augu bioloģijas aizkulises. Augi mēģenēs» būs iespēja uzzināt, kas ir augu audu kultūras, kā izskatās augi mēģenēs un kāpēc zinātnieki augus tajās audzē. Vakarējot kopā ar Zani Purni zem tropu augļu kokiem Botāniskā dārza oranžērijā, varēs uzzināt, kā Latvijā izaudzēt tropu augļus un kādi eksotiski augļu koki ir piemēroti audzēšanai telpās. Savukārt sarunās ar Botāniskā dārza direktoru Andreju Svilānu varēs ielūkoties dendroloģijas - zinātnes par kokiem - aizkulisēs.

Bērnus un jauniešus Botāniskais dārzs aicina piedalīties spēlē «Koks. Nakts. Noslēpums» - ņemt līdzi kabatas lukturīti, doties mežā pa izziņas taku un atklāt koku noslēpumus.

Ieeja visos «Zinātnieku Nakts» pasākumos Botāniskajā dārzā ir bez maksas. Ar detalizētu programmu iespējams iepazīties Nacionālā Botāniskā dārza mājas lapā www.nbd.gov.lv.

Papildu informācija: tālr. 67944610; Dace.Miezite@nbd.gov.lv 

 

Zinātnieku nakts 2010" Daugavpils Universitātē

2010.gada 24.septembrī no plkst.17.00 līdz22.00 Daugavpils Universitātē (DU)Parādes ielā 1 jau ceturtoreizi notiks "Zinātnieku nakts" www.lza.lv/zinatniekunakts pasākums, kuralaikā ikvienam tiks dota iespēja pamēģināt kļūt par zinātnieku. Šoreiz pasākuma tēma ir "Klimats, daba un cilvēks"

"Zinātnieku nakts 2010" laikāDU tiks piedāvāta virkne dažādu aktivitāšu:

  • Apmeklējot darbnīcu par sēnēm un to ēdājiem, interesenti uzzinās padomus par drošu sēņu lasīšanu un ēšanu (pasākuma dalībnieki tiek aicināti atnest savas salasītās sēnes);
  • Darbnīcā "Bīstamie suvenīri" varēs iepazīties ar "suvenīriem" —pasaules aizsargājamajiem augiem un dzīvniekiem, kurus labāk nevajadzētu iegādāties;
  • Lai uzzinātu par tropu meža nozīmi pasaules bioloģiskajā daudzveidībā, pasākuma dalībnieki tiek aicināti apmeklēt DU ziemas dārzu, kurš pārveidosies par stilizētu tropu mežu;
  • Visa vakara laikā varēs piedalīties pētījumos, eksperimentos, spēlēs, diskusijās, konkursos, izstādēs, prezentācijās, kā arī darbnīcās, kur tiks veidotas mīļlietiņas no dažādiem materiāliem sev un citiem.

No plkst.18.00 līdz20.00 DU Aktu zālē norisināsies ""Zinātnieku nakts 2010" tējnīcā", kurā notiks diskusija par dzīvniekiem biologu un literātu uztverē. Diskusijā piedalīsies DU rektors profesors Arvīds Barševskis un rakstniece Inga Ābele. Savukārt, domājot par videi draudzīgu saimniekošanu, "Zinātnieku nakts 2010" laikā tiks parakstīts DU un SIA "Papīrfabrika "Līgatne"" sadarbības līgums par papīra nodošanu otrreizējai pārstrādei. "Zinātnieku nakts 2010" aktivitāšu norisi DU palīdzēs realizēt draugi no Latgales Zoodārza, Latvijas Dabas muzeja un Koka rotaļlietu darbnīcas Raiņa mājās Berķenelē.

Vita Viļevko, Daugavpils Universitātes Sabiedrisko attiecību un informācijas daļas vadītāja

 

Rēzeknes Augstskola aicina uz aizraujošu pasākumu "Zinātnieku nakts 2010"

2010.gada 24.septembrī plkst.17.00 Rēzeknes Augstskolā (RA) Atbrīvošanas alejā 90 notiks ikgadējais pasākums "Zinātnieku nakts 2010" www.lza.lv/zinatniekunakts


RA studenti, mācībspēki, zinātnieki un pētnieki gatavo visdažādākās aktivitātes, lai interesentiem atklātu tos zinātņu virzienus, kuros ir iespējams darboties RA. Plānots, ka pasākuma apmeklētāji varēs iepazīt gan zinātniskas aktivitātēs, gan paši piedalīties pētnieciskos darbos, gan būs iespēja arī iesaistīties izklaidējošās aktivitātēs.RA laipni gaidīts ikviens interesents, lai ielūkotos laboratorijās, iesaistītos diskusijās, piedalītos garšu laboratorijās un eksperimentos. Daudzsološas solās būt aktivitātes par bioloģiskajām saimniecībā Latgalē, par vēsturiskām klimata izmaiņām, dabas stihiju atveidojumu literatūrā, vides piesārņojuma tiesiskajiem aspektiem utt. Pamatskolēni un vidusskolēni varēs iepazīt plašo zinātnes pasauli, bet mazākie pasākuma apmeklētāji — apmeklēt rotaļu stūrīti.

"Zinātnieku nakts" Latvijā notiks piekto reizi, Rēzeknē— trešo reizi. Vienlaikus pasākums notiksvairākās pilsētās— Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ventspilī unSalaspilī. "Zinātnieku nakts 2010" ir Eiropas Komisijas atbalstīts un finansēts projekts, kuru realizē Latvijas Zinātņu akadēmija sadarbībā ar Latvijas augstskolām un zinātniskajiem institūtiem. Ar šo pasākumu Latvija iekļausies to Eiropas valstu — "Eiropas Zinātnieku nakts" organizētāju — skaitā, kuras septembra pēdējās piektdienas vakarā organizēs dažādus pasākumus vairāk nekā 150 Eiropas pilsētās, lai atraktīvā veidā skaidrotu zinātnes sasniegumus, raisot sabiedrības interesi un izpratni par zinātni, un ļautu sabiedrībai ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos.

 

RTU "Zinātnieku naktī 2010" —iespēja ieraudzīt, cik baktēriju ir vienā ūdens pilienā

"Zinātnieku naktī 2010" www.lza.lv/zinatniekunakts, kas notiks 2010.gada 24.septembrī, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātnieki aicinās iepazīt meža bioloģisko daudzveidību —pētīt ūdeni, izgatavot un uzlaikot skudras fasetacis, izgatavot koka suvenīrus, aplūkot koka konstrukciju kolekciju u.c. Galvenās "Zinātnieku nakts 2010" aktivitātes, kuru tēmair "Bioloģiskā daudzveidība", RTU Būvniecības fakultātē, Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē paredzētas no plkst.18.00 līdz23.00, savukārt RTU Rīgas Biomateriālu inovāciju un attīstības centrā no plkst.18.00 līdz22.00.

RTU Būvniecības fakultātē Āzenes ielā16/20 "Zinātnieku nakts 2010" laikā interesenti tiks aicināti ekskursijā uz Ūdens pētniecības laboratoriju, kur zinātnieku vadībā veiks praktiskos eksperimentus, lai pārbaudītu veikalā pirktā dzeramā ūdens un krāna ūdens kvalitāti, uzzinās, cik baktēriju ir vienā ūdens pilienā, kā darbojas bioloģiskais filtrs un kā norit ūdens dzidrināšanas process. Būvniecības fakultātē darbosies arī darbnīca, kurā ikviens interesents studentu vadībā varēs izgatavot fasetacis, lai uz pasauli paskatītos skudras acīm un mēģinātu pārvarēt šķēršļu joslu, izmantojot kukaiņiem raksturīgo "mozaīkredzi", kad attēls veidojas no daudziem sīkiem attēliem, kuri apvienojas mozaīkā. RTU varēs aplūkot gan dabīgo skudru koloniju, gan skudru kolonijas video—audio instalāciju. RTU darbosies arī "Origami darbnīca", kur studentu vadībā būs iespēja izveidot dažādus dzīvniekus no papīra. Pēcnodarbībām "Zinātnieku nakts 2010" apmeklētāji varēs atgūt enerģiju, cienājoties ar cukurvati un fotografēties ar iemīļotiem multfilmu varoņiem Deksteru un Didi.

  • RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Koka konstrukciju dizaina studiju struktūrā Āzenes ielā 14/24 ikvienam būs iespēja paša spēkiem izgatavot koka suvenīrus un apskatīt koka konstrukciju kolekciju — RTU studentu un absolventu darbus — gan koka mēbeles un to maketus, gan koka rotaļlietas, kas spēj aizraut ne tikai bērnus, bet arī pieaugušos, gan koka māju maketus, gan senos mūzikas instrumentus un sadzīves priekšmetus, kas izgatavoti no koka. Kolekcijā ir vairāk nekā 2000 dažādu priekšmetu.

Savukārt modernākajā Baltijas biomateriālu pētījumu centrā — RTU Rīgas Biomateriālu inovāciju un attīstības centrāPulka ielā 3/3 — "Zinātnieku nakts 2010" apmeklētājiem tiks sniegta iespēja zinātnieku vadībā aplūkot unikālas pētniecības iekārtas — lāzera granulometru, augsttemperatūras mikroskopu, gaismas mikroskopu un citas, kā arī veikt ķīmiskos eksperimentus ar ūdeni, skatīties video, piedalīties dažādos konkursos un viktorīnās.

RTU "Zinātnieku nakts 2010" pasākumus organizē RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs sadarbībā ar Studentu parlamentu. "Zinātnieku nakts 2010" ir Eiropas Komisijas atbalstīts un finansēts projekts, kuru realizē Latvijas Zinātņu akadēmija sadarbībā ar Latvijas augstskolām un zinātniskajiem institūtiem.

 

"Zinātnes kafejnīcas" pasākums "Klimata izmaiņas. Kā izdzīvosim?"

2010.gada 24.septembrī plkst.19.00 Latvijas Zinātņu akadēmijas Mazajā zālē notiks "Zinātnes kafejnīcas" pasākums "Klimata izmaiņas. Kā izdzīvosim?", kura sarunu temats būs saistīts ar notiekošajām klimata izmaiņām un to ietekmi uz vides bioloģisko daudzveidību.

Klimats uz Zemes ir mainījies, mainās un mainīsies arī turpmāk. Pašlaik, kad dzīvojam starp diviem ledus laikmetiem, plūdi, vētras un sausums ir kļuvuši par mūsu ikdienas ziņu vēstījumiem. Klimata pētījumipagātnē rāda, ka arī tad ir bijuši mainīgi globālas sasilšanas un globāla aukstuma periodi. Klimata pārmaiņas bijušas gan straujākas, gan lēnākas, taču vienmēr saistītas ar dabā notiekošajiem procesiem. Aktuāls kļūst jautājums, cik lielā mērā šīs pārmaiņas ir ietekmējusi cilvēka darbība un kā šī pārmaiņas ietekmē apkārtējo vidi un cilvēka dzīvi. Zinātnieki, kā nozīmīgākās klimata pārmaiņu tiešās izpausmes Baltijas jūras reģionā prognozē jūras līmeņa paaugstināšanos, siltākas un īsākas ziemas, biežākas un intensīvākas vētras.

Par globālo sasilšanu, klimata izmaiņu ietekme uz dabu, dabas parādībām, jūras līmeņa izmaiņām un cilvēka veselību, par šiem un citiem jautājumiem stāstīs un atbildēs uz jautājumiem "Zinātnes kafejnīcas" eksperti Gunta Spriņģe, Andris Andušaitis un Voldemārs Spuņģis, Latvijas Universitātes asociētie profesori, Lita Lizuma, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra speciāliste, Andris Urtāns, Dabas aizsardzības pārvaldes speciālists, un Uga Dumpis, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas infektologs. Pasākumuvadīs Juris Šteinbergs— zinātnieks un populāra TV raidījumu seja.

"Zinātnes kafejnīcas" mērķis ir neformālā vidē pie kafijas tases raisīt brīvu diskusiju par sabiedrību interesējošiem zinātnes jautājumiem. Tā ir iespēja tikties ar attiecīgās jomas ekspertiem un uzdot viņiem jebkuru gan skolotājam, skolēnam, studentam, ierēdnim, bibliotekāram, gan uzņēmējam un pensionāram interesējošu jautājumu un noskaidrot līdz šim neizprasto par kādu konkrētu zinātnes jomu, šoreiz par globālo sasilšanu un klimata izmaiņām.

 

"Zinātnes kafejnīca" informēs par zinātnieku hobijiem

2010.gada 24.septembrī plkst.17.00 Latvijas Universitātes (LU) kafejnīcā Raiņa bulvārī 19 notiks "Zinātnes kafejnīcas" pasākums, kas būs veltīts zinātnieku hobijiem.

Bez algotā darba cilvēkiem mēdz būt arī kāda aizraušanās un zinātnieki nav izņēmums. Dažbrīd tieši zinātniekiem darbs ir arī aizraušanās un zinātne beigu beigās ir dzīves veids. Vieniem aizraušanās ir zinātnisko darbu turpinājums, citiem kaut kas pavisam cits un nesaistīts ar zinātnisko vai pedagoģisko darbu. Šoreiz "Zinātnes kafejnīcā" runāsim par interesantām nodarbēm, kuras gan asina prātu, gan uzlabo omu un veselību.

  • Olga Mutere, LU Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas institūta vadošā pētniece, stāstīs par savu hobiju —filmēšanu un filmu veidošanu.
  • LU Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātes pētnieks Jānis Šīre stāstīs par savu hobiju— paraplanēšanu.
  • LU Bioloģijas fakultātes Hidrobioloģijas katedras pasniedzējas Solvitas Strāķes aizraušanās ir jāšanas sports.
  • Guntis Arnicāns, LU Datorikas fakultātes Programmēšanas katedras asociētais profesors, ir dedzīgs orientēšanās sporta piekritējs.
  • LU Fizikas un matemātikas fakultātes Matemātikas nodaļas Matemātiskās analīzes katedras asociētais profesors Andrejs Cibulis krāj un pats veido matemātiskās rotaļlietas. Viņš izveidojis Latvijā lielāko matemātisko rotaļlietu kolekciju.
  • LU Fizikas un matemātikas fakultātes Matemātikas nodaļas vadītājs Jānis Cepītis stāstīs par saviem braucieniem pa Latviju un dižkoku apsekošanu.

Pasākumu vadīs Dr.Juris Šteinbergs —zinātnieks un populāra TV raidījuma seja. "Zinātnes kafejnīca" notiek 7.Ietvara programmas projekta "Zinātnieku nakts" ietvaros. Diskusija notiks brīvā stilā pie kafijas tases vai sulas glāzes, kas kafejnīcas apmeklētājiem būs par brīvu.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 11.05.2024 Ekskursija-pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Dodies izzinošā ekskursijā - pārgājienā pa pilsētas centra alām kopā ar Ansi Opmani, kas ir viens no Dabas retumu krātuves dibinātājiem! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 15.05.2024 Māmiņdiena Liepājā Liepājas reģiona TIB
12. maijā no 12:00 līdz 15:00 Liepāja aicina svinēt Mātes dienu Romas dārzā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.1350801sec.