18. novembrī Rīgā notiks patrotiskā dejas izrāde No zobena saule lēca

Jau no 12.10.2010 Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā var iegādāties biļetes uz Latvijas Republikas dibināšanas gadadienai veltīto dejas izrādi No zobena saule lēca, kas notiks 18. novembrī plkst. 19.00 Ķīpsalas hallē. Vērienīgajā dejas izrādē piedalās 18 dažādu paaudžu tautas deju kolektīvi no visas Latvijas, bungu un dūdu mūzikas grupa “Auļi”, solisti Ivars Cinkuss, etnomūziķe Zane Šmite un citi. Izrādes muzikālo noformējumu kuplinās vīru koris “Gaudeamus”.

Izrādes veidotāji ir horeogrāfs Agris Daņiļevičs, režisors Uģis Brikmanis, scenogrāfs Aigars Ozoliņš un muzikālās daļas vadītāja Ilze Grunte.

Izrādes sākums pieskaņots tā, lai 18. novembrī skatītāji varētu turpināt baudīt svētku noskaņu un paspētu vērot arī svētku uguņošanu krastmalā.

Izrādes producents Edžus Arums stāsta: ““No zobena saule lēca” ir unikāla dejas izrāde, kas veidota balstoties uz seno baltu dzīvesziņu, vērtībām, simboliku un mūziku. To, savai Latvijai valsts svētkos dāvās no malu malām sanākuši vairāk nekā 900 dejotāji, mūziķi un dziedātāji. Šis stāsts būs kā himna ikvienam latvietim, kas tur cieņā mūsu tautas bagāto kultūru un zināšanas”.

Izrāde “No zobena saule lēca” ir mītisks stāsts par seno baltu dzīvi pirms vairākiem gadu simtiem. Tā ļauj ieskatīties mūsu tautas vēsturē, tradīcijās un zināšanās, kas ļāvušas pārvarēt dažādas eksistenciālas cīņas. Laiku, kad cīņa par izdzīvošanu, kara mākslas apguve un nodošana nākamajām paaudzēm, bija neatņemama dzīves sastāvdaļa. Izrāde ir stāsts par cilvēka likteni – spēju to pieņemt. Tā mēģina izprast un atspoguļot cilvēka iekšējās sajūtas un izpausmes kara priekšnojautās un realitātē. Stāsts ir par tiem, kas nevis karo, bet par tiem, kas kādu pavada karā, par tiem, kas dzīvo blakus, par tiem, kas gaida pārnākam no kara, un par tiem, kas nesagaida.

Kopumā notiks četri dejas uzvedumi: 18. un 19. novembrī plkst.19.00, 20. novembrī plkst. 15.00 un 19.00

Uzvedumā piedalīsies 18 dažādu paaudžu tautas deju kolektīvi no visas Latvijas – TDA “Rotaļa” , TDA “Vektors”, TDA “Ieviņa”, TDA “Zelta sietiņš”, TDA “Katvari”, TDA “Lielupe”, Siguldas Valsts ģimnāzijas jauniešu deju kolektīvs “Vizbulīte”, Rīgas Franču liceja skolēnu deju kolektīvs “Auseklītis”, Līgatnes deju kolektīvs “Zeperi”, Umurgas pamatskolas skolēnu deju kolektīvs “Varavīksne”, Limbažu bērnu un jauniešu centra deju kolektīvs “Varavīksne”, VEF kultūras pils vidējās paaudzes kolektīvs “Vecsietiņš”, Smiltenes bērnu deju kolektīvs “Dadzīši”, Dobeles kultūras nama tautas deju kolektīvi “Drellīši”, “Drīziņš”, “Dzīpars”, Liepupes vidusskolas deju kolektīvs “Liepupīte”, Liepupes vidējās paaudzes deju kolektīvs “Ulubele” un Agra Daņiļeviča deju studija un grupa “Dzirnas”. Vairāk par dejas izrādi: http://www.nozobena.lv/

Biļetes var iegādāties “Biļešu Paradīzes” kasēs visā Latvijā un internetā http://www.bilesuparadize.lv/ .Biļešu cenas no Ls 4,50 līdz Ls 10,-. Informācija par biļešu rezervēšanu, grupu atlaidēm un pieteikumiem pa tālr.: 26592508 vai e-pastu: biletes@nozobena.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Piestāj kādā no hosteļiem Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ja dodies ceļā vai vienkārši vēlies pārnakšņot! | Skatīt vairāk
Latvija
SARĪKO PIKNIKU ABAVAS ābeļdārzā Tukuma TIC
Droši brauc ciemos uz ABAVAS vīna darītavu ar visu savam personīgajam piknikam nepieciešamo un atrodi sev vistīkamāko ābeli, zem kuras baudīt pavasara | Skatīt vairāk
Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāp vilcienā un dodies uz Vidzemes ziemeļaustrumiem – uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Vairāk nekā 50 "geocaching" slēpņi Bauskā! Bauskas TIC
Piedalies mūsdienu dārgumu medībās un atklāj Bauskas novadu no jauna! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Kaļķu vārti
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Ventspils TIC
,


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62147999sec.