Klajā nākusi jauna tūrisma brošūra «No Gaiziņa līdz Munameģim»

Klajā nākusi brošūra «Tūrisma maršruts «Madona – Pelva» jeb «No Gaiziņa līdz Munameģim»». Jaunais tūrisma maršruts izstrādāts Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekta «Madonas un Pelvas teritorijas pievilcības veicināšana, attīstot sadarbību aktīvā tūrisma jomā, uzlabojot slēpošanas infrastruktūru un tūrisma mārketingu» ( EU 30113) aktivitāšu ietvaros.

Brošūrā ir iekļauta informācija par Madonas un Pelvas (Igaunijā) novadu tūrisma un aktīvās atpūtas piedāvājumu, kā arī izstrādāts tūrisma maršruts autobraucējiem, kurš savieno abus minētos reģionus. Maršruts ved caur Madonu, Cesvaini, Gulbeni un Alūksni Latvijā, tālāk turpinot ceļu uz Menisti, Reugi, Veru un Pelvu Igaunijā. Maršruts ir unikāls ar to, ka tas piedāvā apskatīt divas augstākās Baltijas virsotnes - Gaiziņkalnu (311,6 m vjl) Latvijā un Lielo Munameģi (318 m vjl) Igaunijā, iepazīt Latvijas lielāka ezera Lubāna savdabīgo apkārti un kopā ar vides renžeriem uzzināt par Baltijas lielākā sūnu purva Teiču purva aizsargājamajām dabas vērtībām, kā arī apskatīt smilšakmens atsegumus Ahjas upes krastos un apmeklēt Piusa alu dabas rezervātu. Teritoriju vēsturiskos pieskārienus palīdzēs izprast stāstījums par baronu laikiem iespaidīgajā Cesvaines pilī, atraktīvais un smeldzīgais atmiņu stāsts par otrā pasaules kara notikumiem Menistes mežabrāļu saimniecībā, bet savdabīgajā setu reģionā uzzināsiet par Baltijas somu etnisko grupu, kas joprojām ir saglabājuši savu senču valodu un paražas. Brošūra piedāvā arī plašu informāciju par aktīvās atpūtas iespējām ne tikai vasarā, bet arī ziemā.

Izdotā brošūra kā praktisks ceļvedis noderēs gan Latvijas un Igaunijas tūristiem , kuri nolēmuši paviesoties Madonas vai Pelvas novados, gan arī tālāku ārvalstu tūristiem, kuri sava ceļojuma laikā plānojuši tuvāk iepazīt divas kaimiņos esošās Baltijas valstis.

Brošūras tapusi, savstarpēji sadarbojoties Madonas novada pašvaldības Tūrisma informācijas centram un Pelvas novada pašvaldībai Igaunijā. Tā ir izdota latviešu, angļu un igauņu valodu versijās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 15.05.2024 Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
🇨🇾 Atpūtas ceļojums uz Kipru Latvia Tours
340 saulainu dienu gadā, silta smaragdzila jūra, garšīgi ēdieni un daudzas izklaides! | Skatīt vairāk
no 299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 14.05.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 19.05.2024 Muzeju nakts Naukšēnos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
18.maijā no plkst.19.00- 01.00 aicinām uz muzeju nakti Naukšēnu Cilvēkmuzejā, iepazīstot muzeju citā gaisotnē! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Daugavkrasti
,


Biznesa augstskola Turība
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Ventspils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.373106sec.