Piedāvā virtuālas ekskursijas pa Vecrīgu

No 01.11.2010 Tūristu infolīnija savā interneta vietnē http://www.touristinfoline.com/ piedāvā virtuāli pastaigāties pa Vecrīgu un vienlaicīgi noklausīties stāstus par ievērojamiem Vecpilsētas objektiem!

Ienākot http://www.touristinfoline.com/, jebkurš interesents var bez maksas aplūkot Vecpilsētas tūrisma objektu 360˚ panorāmas, kā arī piezvanot pa Tūristu infolīnijas tālruņa numuru (+371) 2777 2888, par parasta zvana cenu uz Latvijas mobilā telefona numuru, noklausīties 13 stāstus par Vecrīgu, kas tapuši sadarbībā ar Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāti.

Virtuālajam tūristam tiek piedāvāti sekojoši apskates objekti:

  1. Brīvības piemineklis
  2. Bastejkalns
  3. Pulvertornis
  4. Pilsētas mūris
  5. Zviedru vārti
  6. Trīs brāļi
  7. Pils laukums
  8. Rīgas Doms
  9. Akmens galva
  10. Līvu laukums
  11. Jāņa sēta
  12. Pēterbaznīca
  13. Rātslaukums
  1. Monument of Freedom
  2. Bastion Hill
  3. Powder Tower
  4. City Wall
  5. Swedish Gate
  6. Three Brothers
  7. Castle Square
  8. Riga Dome
  9. Stone Head
  10. Livu Square
  11. St. John’s Courtyard
  12. Church of St. Peter
  13. Town Hall Square
  1. Памятник Свободы
  2. Бастионная горка
  3. Пороховая башня
  4. Городская стена
  5. Шведские ворота
  6. Три брата
  7. Замковая площадь
  8. Домский собор
  9. Каменная голова
  10. Площадь Ливов
  11. Янов двор
  12. Церковь Петра
  13. Ратушная площадь

Projekts «Tūristu infolīnija» piedāvā noklausīties stāstus par Vecrīgu 16 pasaules valodās. Telefona gids 16 valodās ir unikāls Rīgas Tūristu infolīnijas produkts, kas ļauj gandrīz visai puspasaulei noklausīties audio ekskursiju savā dzimtajā valodā.

VALODU Saraksts

  1. Latviešu
  2. Angļu
  3. Krievu
  4. Vācu
  5. Lietuviešu
  6. Igauņu
  7. Somu
  8. Norvēģu
  1. Zviedru
  2. Poļu
  3. Spāņu
  4. Franču
  5. Itāļu
  6. Dāņu
  7. Arābu
  8. Ķīniešu

Valodu izvēlē vadījāmies pēc diviem kritērijiem, pirmkārt, svarīgas ir visas Baltijas reģiona valodas, un otrkārt – lielākās pasaules valodas, kurās runā daudzi miljoni cilvēku.

Mūsu 16 valodas ieskaņojuši cilvēki, kuriem attiecīgā valoda ir dzimtā. Ekskursijas sastādīšanā latviešu valodā aktīvi piedalās pazīstamais Latvijas aktieris un režisors Mārtiņš Vilsons. Pārējas valodas ieskaņojuši aktieri, kultūras institūtu pasniedzēji, tulki un uzņēmēji, kuri dzīvo vai mēdz uzturēties Latvijā.

Tūristu infolīnija un tās virtuālā tūre ir noderīga gan pilsētas viesiem, gan arī Latvijas iedzīvotājiem, jo bieži pat rīdziniekiem nav zināmi daudzi interesanti pilsētas vēstures fakti un leģendas. Pēc statistikas, līdz šim no 2010 g. 1.maijā, kad tika uzsākta Rīgas Tūristu infolīnijas darbība, vairāk kā 50% no lietotājiem ir zvanījuši no vietējiem tālruņa numuriem.

Šobrīd, jebkurš, ienākot http://www.touristinfoline.com/ virtuālajā ekskursijā var piezvanīt uz Tūristu Infolīnijas telefonu (+371) 2777 2888, un noklausīties saistošus stāstus par slavenākajiem arhitektūras pieminekļiem, vēstures notikumiem un mūsu pilsētas leģendām.

Tūristu Infolīnijas Vecrīgas virtuāla telefona tūre ir laba iespēja visas pasaules ceļojumu mīlētajiem radīt sākotnējo priekšstatu par Latvijas galvaspilsētu, kas veicinās velmi apciemot Rīgu reālajā dzīvē. Šādā veidā projekts ir viennozīmīgi veicinājis tāsatpazīstamībupasaulē!

Svarīgs aspekts ir arī tas, ka ar virtuālas telefona tūres palīdzību cilvēki ar kustību traucējumiem varēs nejusties tik sociāli izolēti kā viņi bija līdz šim.

Sastādot audio ekskursijas, Tūristu infolīnijā tika izmantotas visinteresantākās leģendas un fakti par Rīgas vēsturi. Tā var pieminēt ekskursijas objektu №9 – Akmens galvu Līvu laukumā, kura tika atrasta 2000.gadā, arheoloģiski pētot Doma dārzu.

Tūristu infolīnijas ekskursija stāsta par to, ka šo galvu 1851.g. rudenī atrada kāds zemnieks tīrumā starp Salaspili un Ikšķili un kopā ar citiem laukakmeņiem nogādāja Rīgas akmeņkalim. Akmeņkalis sapratis, ka atradumam ir vēsturiska vērtība, nodeva to Rīgas Vēstures un senatnes pētītāju biedrībai, kas savukārt galvu nodeva glabāšanā Doma muzejam. 19.gs. beigās, laikā kad Doma pagalmā notika labiekārtošanas darbi, akmens tēls tika aprakts Doma baznīcas dārzā, kam par iemeslu bija baznīcas neiecietība pret elku tēliem.

Vairāk par Tūristu Infolīnijas projektu

Tūristu infolīnija tika radīts un producēts Ažuaž Pictures producēšanas studijā, kas nodarbojas tai skaitā ar reklāmu adaptācijas visām Baltijas reģionam, un nodrošina telefona ekskursijas par Vecrīgu 16 valodās. Projekta ietvaros pie nozīmīgākajiem Vecpilsētas tūristu objektiem uzstādīti tūristu infolīnijas punkti, kas informē par Tūristu infolīnijas telefona numuru (+371) 2777 2888, piezvanot uz kuru var un noklausīties 13 stāstus par Vecrīgu 16 valodās.

Tās pašas ekskursijas ir izmantotas otra Tūristu infolīnijas produkta - Tūristu infolīnijas mp3 atskaņotājos, kurus ar ierakstītām ekskursijām var iegādāties Rīgas Domes Tūristu informācijas un koordinācijas centros, Narvesen kioskos, Vecpilsētas suvenīru veikalos un viesnīcās.

Vecrīgas virtuālā telefona tūre ir unikāls produkts, kas tapa Tūristu Infolīnijai Rīgā sadarbībā ar Virtuālo Ceļojumu Aģentūru – Ocean Virtual Tours (http://www.ocean.lv/), Virtuālās Latvijas projektu http://www.virtuallatvia.lv/ un telekomunikāciju kompāniju Master Telecom (http://www.mastertelecom.lv/) , šim pakalpojumam nav analogu nekur pasaulē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 12.05.2024 Māmiņu dienas šokolādes meistarklase Tukuma TIC
Par godu Māmiņdienai Šokolādes muzejs Pūrē piedāvā ekskursiju ar meistarklasi - 12.maijā pulksten 12:00 | Skatīt vairāk
Latvija
Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku Hercogs Mārupe
Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv | Skatīt vairāk
65 EUR
Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 13.05.2024 Ziedēšanas laiks Whitehouse terasē Whitehouse
Esiet laipni aicināti Whitehouse restorānā terasē, lai nesteidzīgi baudīt izsmalcinātus ēdienus Rīgas sirdī. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Estravel Latvia
,


1st-studio.com
,


Biznesa augstskola Turība
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96753693sec.