Ave Sol un Pēterbaznīca piedāvās izbaudīt festivālu Staro Rīga

Esi sveicināta, Saule! Saule - mūžīgās, nezūdošās enerģijas simbols, dzīvības un eksistences sākotne, bez kuras esība nav iedomājama. Saule un gaisma ir pagātnes vēstneses, senās citādības liecinieces, tagadnes un nākotnes zīmes. Gaismas projektam koncertzālē Ave Sol izvēlēta simboliska nozīme, tās nosaukums tulkojumā no latīņu valodas skan - esi sveicināta, Saule! Koncertzāles Ave Sol fasādes apgaismojuma gaismas dramaturģijas autori - biedrība Sonors, gaismas objektu AVE SOL veidojusi pēc mijiedarbības principa, gaismas radītajiem efektiem tieši sasaucoties ar apmeklētāju konkrēto interesi, kas ļauj ieraudzīt pazīstamo un šķietami sen zināmo pilsētvides ainavu citā, jaunā gaismā.

Gaismas festivāls Staro Rīga ietērpj pilsētu īpašā gaismas rotā, piešķirot pilsētvidē veidotajiem gaismas objektiem maģisku svētku noskaņu. Koncertzāli AVE SOL festivāla laikā krāšņo Saules motīvs un skan ērģeles. Projekta radošā komanda: Krists Pudzēns, Raivis Puriņš, Gatis Trikulis.

Festivāla Staro Rīga laikā gaismas objektos pārvēršas galvaspilsētas ēkas, kultūras pieminekļi, laukumi un tilti, aicinot iepazīt Rīgu kā gaismas pilsētu un veidojot spilgtu un krāsainu pilsētas ainavu. Objektus papildina performances, muzikālas un teatrālas norises. Neatkārtojamā svētku sajūta Latvijas neatkarības svētkos veicina laikmetīgās mākslas izpratni, rosina dialogu par šodienas izpratni ekonomiskā enerģijas pielietojumā mūsdienu sabiedrībā un ļauj gada tumšākajā laikā izjust gaismas spēku.

Sv. Pētera baznīca piedāvā iespēju apskatīt festivāla objektus un iejusties pilsētas naksnīgajā burvībā no baznīcas skatu torņa.

Gaismas instalācija koncertzālē AVE SOL un Sv. Pētera baznīcas skatu tornis atvērts apmeklētājiem ik dienu no 18.11. līdz 21.11. no plkst. 18:00 - 23:00

18.11. Rīgas Sv. Pētera baznīcas skatu tornis atvērts no plkst. 18:00 līdz 20:00.

Biļešu cenas tornī: pieaugušajiem 3 Ls, studentiem 2 Ls, skolēniem 1 Ls.

Piedāvā Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 11.05.2024 Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dome Hotel
,


Jūrmalas TIC
,


Novatours
,


1st-studio.com
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53343797sec.