Mālpils muižā ar vērienīgu balli noslēdzās 2010. gada akcija

4.bdecembrī ar vērienīgu sarīkojumu noslēdzās 2010. gada akcija „Apceļosim Latvijas pilis!”. Ballē (FOTO), kas šogad tika rīkota romantisma un neoromantisma laikmeta smalkās niansēs un izjūtās, pulcējās ap 200bdalībnieku, to vidū aktīvākie akcijas dalībnieki, rīkotāji, asociācijas biedri u.c. Pasākumā tika godināti vairāku nomināciju uzvarētāji, kurus noteica tieši akcijas dalībnieki: labākie stāstnieki ir Naukšēnu muižā, Ungurmuižā un Kukšu muižā, par Sajūtu muižu akcijas dalībnieki atzina Apriķu muižu, Kukšu muižu un Ungurmuižu, nominācijā “Kultūrvēsturiskais lepnums” uzvarēja Cesvaines pils. Tika arī apbalvoti fotokonkursu uzvarētāji: labākie vasaras fotokonkursā ir Ainārs Gaidis, Elita Leitone, Vita Plūksna, ziemas fotokonkursa uzvarētājsb- Egils Rēdmanis, pavasara fotokonkursa uzvarētājs - Mihails Markovs, rudens fotokonkursa uzvarētāja -bLigita Eglīte. Akcijas galveno balvu – atpūtas iespēju Dikļu pilī – ieguva cēsnieks Laimonis Pāže.

2010. gada akcija "Apceļosim Latvijas pilis!" noritēja no 6. jūnija līdz 3. oktobrim. Akcijas laikā Latvijas pilis un muižas apmeklējuši ap 6000 interesentu, bet visapmeklētāko piļu un muižu saraksta augšgalā ir Cēsu pils komplekts, Bīriņu pils, Dikļu pils, Jaunmoku pils, Kalnamuiža un Kazdangas muiža. Akcijā šogad piedalījās 52 Latvijas pilis un muižas, pirmoreiz akcijā piedalījās 10 pilis un muižas: Alsungas pils, Annas muiža, Balvu muiža, Biksēres muiža, Kazdangas muiža, Kukšu muiža, Laidu muiža, Mālpils muiža, Preiļu muiža un Smuku muiža.

Latvijas skaistums ir dzīvs tikai tad, ja kalpo savas zemes ļaudīm, ja tas var bagātināt un priecēt cilvēkus. Pilis un muižas ar savu senatnes elpu, parki – ar majestātisko mieru un diženumu ir gan būtiska un skaista mūsu zemes ainavas sastāvdaļa, gan kultūras un vēstures liecinātāji, kas sniedz ne tikai estētisku baudījumu, bet ir stipra saikne starp šodienu un mūsu pagātni. Tieši to akcijas dalībnieki ir apliecinājuši iesūtītajās anketās, stāstot par saviem vērojumiem, piedzīvojumiem un izjūtām.

Esam gandarīti par akcijas rezultātiem. Esam saņēmuši daudzas apmeklētāju anketas, kas rāda, ka visas akcijas dalībniekus - 52 Latvijas pilis un muižas - ir apmeklējuši 48 % no akcijas dalībniekiem, 18 % dalībnieku ir paguvuši aplūkot 36 – 51 pili un muižu, 24 % pabija 26 pilīs un muižās, bet 11 % apskatīja mazāk par 25 pilīm un muižām. Iesūtītās anketas mums ļauj spriest par muižu un piļu viesmīlību, tādēļ esam patiesi pateicīgi par cilvēku iesaistīšanos un izteiktajiem vērtējumiem nominācijās „labākais stāstnieks”, „sajūtu muiža” un „kultūrvēsturiskais lepnums”. Akcija noteikti turpināsies arī turpmāk. Asociācijas iecere ir paplašināt akcijas ģeogrāfiju un plāno realizēt projektu „Apceļosim Baltijas pilis!”, stāsta Latvijas piļu un muižu asociācijas prezidente Iveta Sprūdža.

Latvijas pilis un muižas ir būtiska valsts kultūrmantojuma sastāvdaļa, kas liecina gan par Latvijas vēsturi, gan šodienu. Akcija Apceļosim Latvijas pilis desmit gadu laikā notiek jau septīto reizi. Tas ir iemīļots un gaidīts pasākums daudzu Latvijas apceļotāju vasaras kalendārā, notikums, kas cilvēkiem rada gan pozitīvas izjūtas, gan iedvesmo Latvijas kultūras mantojuma izziņai. Ceļotāji, kas iegādājās akcijas bukletus, visos apskates objektos apzīmogo savas bukletā izvietotās ceļazīmes pēc ieejas biļetes iegādes. Akcijas noslēgumā aktīvākie ceļotāji saņem uzaicinājumu uz noslēguma sarīkojumu.

 

Informācijai:
Inga Vasiļjeva, 29276111, vinga@ml.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64231086sec.