Ieskaties Baltijas jūras dzīvē [1]

Izstāde Sajūti jūru!, kas ir stāsts par Baltijas jūru, dzīvību tajā un piekrastē, Latvijas Dabas muzejā apskatāma vēl līdz šā gada 10.03.2011.

Ikviens apmeklētājs var izzināt Baltijas jūru ar binokulāru palīdzību izpētot dažādas aļģes, smiltis un augu pielāgojumus skarbajiem dzīves apstākļiem jūras piekrastē; ar modeļa palīdzību veidojot kāpas; ar sīkajām magnetīta daļiņām – zīmējumus smiltīs, noskaidrojot, cik sver Latvijas smagākais putns, kā arī ar plaukstu sajūtot dažādus iežu, smilšu un oļu veidus. Spēlējot dažādas spēles un veicot uzdevumus, uzzināt interesantus faktus, piemēram, to, ka pludmalē staigājam pa kristāliem, kurus šajā izstādē iespējams aplūkot desmitiem reižu lielā palielinājumā.

Izstāde papildināta ar dažādām interaktīvām spēlēm, kuras aizrauj gan bērnus, gan pieaugušos. Apmeklētāji var sajust patieso jūras dzīves skarbumu, klausoties pieredzējušu zvejnieku stāstos un dziesmās, kā arī vienuviet apskatīt senos zvejas rīkus – tīklus, miglas tauri, kompasu, pludiņus u.c. – ko citādi aplūkot būtu jādodas uz Salacgrīvas, Limbažu, Rojas un citiem muzejiem.

Izstādē atspoguļota ne tikai dabas pārsteidzošā spēja pielāgoties un mainīties līdzi laikam un apstākļiem, bet arī vides problēmas, kuras rodas cilvēka rīcības rezultātā.

Izstādē īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem, kuru nerimstošā kāre izzināt tiks apmierināta vismaz uz stundu vai divām. Skolēnu grupām tiek piedāvātas tematiskas nodarbības, savukārt pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērnu grupas aicinām uz īpašu nodarbību Lasis Ludis un viņa brīnumainā dzīve.

Izstāde tapusi projektā Vides saziņa Baltijas jūras reģionā ar Vides ministrijas un ES Interreg IV A programmas finansiālu atbalstu. Tā ir apmeklētāju novērtēta, jo ir viena no atraktīvākajām pēdējā laika izstādēm muzejā.

Nodarbībām, lūdzam, pieteikties, zvanot pa tālr.: 67256051.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 *** 01/11/2011 11:03 paldies par šo info!
;)

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 18.05.2024 DZELTENAIS SKRĒJIENS | Engurē Tukuma TIC
Vai esi jau izplānojis, kā pavadīsi 18.maiju? Engurē tevi gaida aizraujošs skrējiens. Piesaki savu dalību līdz 14.05. un saņem personalizētu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 15.05.2024 Tikšanās zem abažūriem Liepājas reģiona TIB
Ar muzikālo programmu sēriju "Tikšanās zem abažūriem" koncertdārzs “Pūt vējiņi!” šovasar svinēs 60 gadu pastāvēšanas svētkus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 15.05.2024 Japānas lietišķās mākslas izstāde Liepājas reģiona TIB
No 16. maija līdz 30. jūnijam Liepājas muzejā būs skatāma Japānas lietišķās mākslas izstāde | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Uzņēmumi


Kaļķu vārti
,


Novatours
,


SIXT Latvija
,


Dome Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.01165295sec.