Galleria Riga slēdz Piparkūku pilsētu – miniatūro Rīgu

Aizvadītā gada pirmajā Adventē jaunatklātais t/c Galleria Riga atklāja unikālu Ziemassvētku projektu – Piparkūku pilsētu, kas tika veidota kā miniatūra Rīga no piparkūku namiņiem. „Galleria Riga” piparkūku pilsētiņa priecēja savus apmeklētājus līdz pat 15.01.2011.

Projekta realizācijā iesaistīties bija aicināts ikviens, kas vēlējās radīt savu piparkūku namiņu, jebkuru Rīgas celtni, piemēram, savu māju, skolu vai iemīļotu kafejnīcu, vai arī kādu no visiem labi zināmiem tūrisma objektiem. Kopumā pilsētiņā bija izvietoti vairāk nekā 80 dažādi objekti, ko darinājuši bērni no bērnu un jauniešu centra „Zolitūde”, Rīgas Bērnu jauniešu centra struktūrvienības „Imanta”, Rīgas 40.vidusskolas, Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas, privātskolas Makvels, jaunieši no Rīgas Restorānu servisa skolas, Rīgas Tehniskās universitātes, Jelgavas Amatu vidusskolas, dažādas kompānijas un Latvijā zināmas personības, piemēram, dziedātājs Roberto Meloni, Marika Ģederte, dueta „Dvīnes” dalībnieces Ana un Katrīna Drozdovičas, grupas „Triānas parks” soliste Agnese Rakovska, Liene Bērziņa, „Galleria Riga” nomnieki un vienkāršas ģimenes. Šajā pilsētiņā bija iespējams apskatīt no piparkūkām veidotu Pareizticīgo katedrāli, Doma baznīcu, Sv. Pētera baznīcu, Sv. Jāņa baznīcu, Vanšu, Dienvidu un Dzelzceļa tiltu, Ziemassvētku vilcieniņu, Iļģuciema maiznīcas ēku, Trīs brāļus, Latvijas Nacionālo teātri un Dailes teātri, Latvijas Nacionālo operu, Arēnu Rīga, Ķīpsalas izstāžu centra kompleksu, viesnīcu Radisson Blu Hotel Latvia un Domina Inn Riga, vairākus mazus piparkūku veikaliņus, kas atrodas tirdzniecības centra telpās, kā arī bankas Swedbank galveno ēku un DnB Nord bankas ēku, turklāt piparkūku Rīgai bija sava airBaltic piparkūku lidmašīna.

„Gribu izteikt lielu paldies visiem, kuri noticēja mums un iesaistījās šī projekta realizācijā. Esam pārliecināti, ka ar šo smaržīgo un garšīgo piparkūku pilsētiņu spējām radīt svētku sajūtu ikvienam mūsu tirdzniecības centra apmeklētājam – gan mazam, gan lielam. Man ir liels gandarījums, ka jau pirmajā projekta realizācijas gadā tik neilgā laika periodā spējām uzbūvēt šo miniatūro piparkūku Rīgu. Mēs ceram, ka šī gada nogalē, kad piparkūku pilsētiņai svinēsim gada jubileju, projektā iesaistīsies ne tikai rīdzinieki, bet arī pārējie Latvijas iedzīvotāji,” komentē t/c „Galleria Riga” direktors Arnis Veisbārdis.

„Galleria Riga” piparkūku namiņu veidošanā izlietots vairāk nekā 350 kg piparkūku mīklas, 100 kg cukura, 100 kg pūdercukura un glazūras, ap 500 olbaltumu, 40 kg Selgas piparkūku cepumu u.c. garšvielas un palīgvielas. Piparkūku namiņu veidošanā iesaistījās vairāk nekā 300 cilvēku, kuri organizēja, veidoja, cepa, līmēja, greznoja un būvēja mūsu piparkūku pilsētiņu. Grandiozākā piparkūku pilsētiņas celtne bija Pareizticīgo katedrāle, ko veidojuši Jelgavas Amatu vidusskolas audzēkņi pedagogu Guntas un Feliksa Briežu vadībā – šī piparkūku dievnama veidošanā izlietoti 30 kg piparkūku mīklas, 20 kg pūdercukura, 8 kg cukura un 100 olbaltumu.

Liels pārsteigums ir par cilvēku izdomu, jo ir namiņi, kuri dekorēti ar cukura graudiņiem, bija tādi, kur rotājumā izmantoti vienkārši Selgas cepumi, kanēļa standziņas, pat želatīna plāksnītes un rozā pipari. Dažas no palīgdetaļām izgatavotas no marcipāna masas. Bērniem vislabāk patika piparkūku lidmašīna, K-rautas veikals, kurš izrotāts ar dažādiem celtniecības procesā noderīgiem darbarīkiem, kā arī vilcieniņi, kuri riņķo pa sliedēm. Pieaugušos visvairāk sajūsmas izraisīja visiem labi zināmas celtnes, piemēram, Doma Baznīca, Arēna Rīga, Pareizticīgo Katedrāle, Swedbank, Ķīpsalas izstāžu komplekss, Vanšu un Dienvidu tilti. Piparkūku pilsētiņā bija arī savs Brīnumu skapis, kas izgatavots par godu bērnu muzikālajam un dzejas projektam, kas norisinājās decembrī gan Spīķeru koncertzālē, gan arī t/c Galleria Riga.

Cilvēki, kuri nāca uz miniatūro piparkūku pilsētiņu, bija sajūsmā par redzēto, viņi dalījās iespaidos ar saviem tuviniekiem, zvanot un stāstot, kur atrodas un ko ieraudzījuši, kā arī bildējās pie piparkūku pilsētiņas objektiem. Piparkūku pilsētiņā ir īpaša smarža, kas bija sajūtama jau pa gabalu un pievilināja t/c 7.stāva apmeklētājus! Daudzi no apmeklētājiem vēlējās uzzināt, kā iespējams izgatavot savu piparkūku namiņu, kā var salīmēt detaļas, kur nopirkt sastāvdaļas un kādai jābūt glazūras konsistencei, lai tā turētos pie piparkūku detaļām.

Piparkūku pilsētiņu apmeklēja arī daudz ārvalstu viesu, viņiem tas bija jauks pārsteigums, viņi ar sajūsmu atpazina celtnes, kuras jau pamanījuši Rīgas centrā, piemēram, Pareizticīgo katedrāli, Doma baznīcu vai viesnīcu Radisson Blu Hotel Latvia. Šie ārvalstu viesi lūdza viņus nobildēt pie objektiem un izteica savu vērtējumu, ka Rīga ir skaisti uzposta svētkiem un viņi šeit izjūt šo īpašo gada baltāko svētku noskaņu.

Dodoties mājup no piparkūku pilsētiņas, daudziem radās vēlme izcept savu piparkūku un noglazēt to ar krāsainu glazūru. Daudzi apmeklētāji minēja, ka nākamajā gadā noteikti piedalīsies šajā projektā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Jūrmalas TIC
,


Ventspils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.50392103sec.