Valka sāk gatavoties puķu svētkiem

2011. gada 10. jūnijā Valkas pilsētā pirmo reizi notiks svētki «Puķu brīnumā». Tie veltīti 725. gadadienai, kopš Valka pirmoreiz minēta vēstures avotos. Plānots, ka turpmāk šādi svētki tiks organizēti ik pēc pieciem gadiem.

Šī gada svētku projektu realizē Valkas novada dome un Valkas pilsētas kultūras nams, sadarbojoties ar Valkas Mākslas skolu, Pilsētas teritorijas apsaimniekošanas nodaļu, floristi Ingu Danielu, Saieta nama Lugažu muiža vadītāju Kristīni Ganiņu, valcēnieti Ilonu Krastiņu, Valkas novada Dzimtsarakstu nodaļu, pensionāru klubu «Zelta rudens», biedrību «Valkas dāmu klubs».

Puķu svētku projekta ietvaros ir paredzētas daudz un dažādas aktivitātes un pasākumi: Valkas Mākslas skolas audzēkņu un studijas dalībnieku darbu izstāde, floristu darbu parāde «Šarmantās kundzes tējas laiks», senā Valkas nosaukuma «Walc» veidošana no ziediem, Latvijas Ziemeļu vārtu ziedu segu salikšana, bērnu kolektīvu koncerts, vienas stundas 3 interesantāko pilsētas dārzu apmeklējums, foto studijas «Reflex» veidotā Ziedu vakara performance. Plānots sumināt tos valcēniešus, kuru vārdā vai uzvārdā ir kāda zieda nosaukums.

Svētki ir domāti mums, un tos radīt varam mēs tikai visi kopā! Tāpēc lūdzam ikvienu valcēnieti piedalīties senā Valkas nosaukuma veidošanā, līdzi nesot ziedus, pļavu puķes un zaļumus, kas darīs krāšņāku Lugažu laukumu un būs lielisks fons Jūsu un Jūsu ģimeņu fotogrāfijām.

Īpaši uzrunājam Valkas iestāžu un uzņēmumu vadītājus un darbiniekus, aicinot izveidot savas iestādes un uzņēmuma ziedu segas fragmentu, platībā vismaz 0,5m x 1,50 m! Pie katra no segas fragmentiem tiks pielikts iestādi vai uzņēmumu reklamējošs uzraksts.

Aicinām visus valcēniešus šai dienā Valku izveidot par Ziemeļvidzemes pierobežas Ziedu galvaspilsētu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 18.05.2024 Atklāj muzeju nakti 2024 Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izmanto iespēju apmeklēt muzejus bezmaksas! | Skatīt vairāk
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.14653182sec.