Jūrmala meklē idejas Majoru muižas kompleksa attīstībai

Jūrmalas pilsētas dome 2011. gada 17. februārī apstiprināja nolikumu, lai izsludinātu konkursu „Majoru muiža” ar mērķi rast Jūrmalas pilsētas iedzīvotāju un viesu interesēm atbilstošāko Majoru muižas kompleksa izmantošanas veidu.

Konkursā var piedalīties ikviens Jūrmalas un Latvijas iedzīvotājs, kuram ir viedoklis par Majoru muižas kompleksa vispiemērotāko pielietojumu pašvaldības funkciju nodrošināšanai, lai gādātu par iedzīvotāju izglītību, rūpētos par kultūru, sekmētu tradicionālo kultūras vērtību saglabāšanu vai tautas jaunrades attīstību. Konkurss veicinās lokālpatriotismu, jūrmalnieku vienotību un pilsētas atpazīstamību.

Pieteikuma pamatteksts nedrīkst pārsniegt trīs A4 formāta lapas. Papildus drīkst pievienot shēmas, zīmējumus, rasējumus un citus materiālus. Konkursa organizatori no priekšlikumu iesniedzējiem gaida atbildes uz vairākiem jautājumiem: kas atradīsies Majoru muižas kompleksā; kādas darbības un papildu aktivitātes plānotas kompleksa teritorijā; kas būs priekšlikuma mērķauditorija; kāds varētu būt kompleksa apmeklējuma noslogojums gada laikā; vai būs nepieciešama ēku pārbūve un tieši kuru ēku pārbūve. Katrs konkursa dalībnieks drīkst iesniegt vairākus priekšlikumus.

Konkursa priekšlikumi ar norādi „Konkurss „Majoru muiža”” laikā no 24. februāra līdz 15. aprīlim iesūtāmi pa pastu (Jūrmalas pilsētas dome, Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV-2015) vai iesniedzami Jūrmalas pilsētas domes Apmeklētāju apkalpošanas centros domē Jomas ielā 1/5 vai Pilsētplānošanas nodaļā Edinburgas prospektā 75. Kopā ar darbu jāiesniedz slēgta aploksne ar autora vārdu, uzvārdu, kontakatadresi un tālruņa numuru. Aploksni atvērs tad, kad žūrija būs pieņēmusi lēmumu par konkursa uzvarētāju.

Konkursam iesniegtos priekšlikumus vērtēs Jūrmalas pilsētas domes Majoru muižas kompleksa izmantošanas izvērtēšanas darba grupa. Trīs labākos darbus tālāk vērtēs pilsētas iedzīvotāji, balsojot par sev tīkamāko Majoru muižas kompleksa izmantošanas veidu Jūrmalas pilsētas mājaslapā www.jurmala.lv, laikrakstos „Jūrmalas nedēļas Ziņas”, „Jūrmalas Ziņas”, kā arī televīzijā „ĢimenesTV”. Rezultāti tiks paziņoti un uzvarētāji apbalvoti 2011. gada 14. maijā Jūrmalas vasaras kūrortsezonas atklāšanas pasākumā. Balvu fonda kopējais apjoms – 500 latu. Žūrijai ir tiesības noraidīt visus priekšlikumus.

Konkursā iesniegtos priekšlikumus vērtēs pēc šādiem kritērijiem: atbilstība pašvaldības funkciju nodrošināšanai; ekonomiskais pamatojums; muižas kompleksa kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas veicināšana; atbilstība Jūrmalas stratēģiskajiem mērķiem; pilsētas popularizēšana; iedzīvotāju sabiedriskās aktivitātes veicināšana.

Konkursa nolikums pēc 24. februāra būs pieejams pilsētas mājaslapā www.jurmala.lv sadaļā „Sabiedrība”, kā arī tiks publicēts pilsētas laikrakstos „Jūrmalas Nedēļas Ziņas” un „Jūrmalas Ziņas”.

Nekustamo īpašumu Konkordijas ielā 66 jeb Majoru muižas kompleksu veido 2,5 ha zemes un 13 būves, no kurām divas ir kapitālas celtnes, turklāt viena – Majoru muižas dzīvojamā ēkā – ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, kura četru telpu interjera dekoratīvā apdare atzīta arī par mākslas pieminekli. Majoru muižas kungu māja celta ap 1910. gadu kā vasaras rezidence un medību pils pēc arhitekta Vilhelma Bokslafa projekta. Tā atrodas plašā zemesgabalā parka vidū netālu no Lielupes. Divstāvu mūra ēkas sienas ir vienkāršas, ēku grezno vienīgi lieli stikloti logi un ieejas portāls ar kāpnēm. Dārza pusē atrodas portiks ar četrām kolonnām, kas iezīmē ieeju ēkā no pagalma. Ēkas apdarē izmantoti baroka un jūgendstila elementi, asimetriski apjomi un detaļu izkārtojums - pusloka veranda, erkers, kalpotāju ieeja. Šobrīd visgreznākā vieta muižas ēkā ir vestibils ar balti melnu flīžu grīdas segumu, dekoratīviem, 12 plafonos sadalītiem griestiem un bagātīgiem kokgriezumiem rotātām kāpnēm ar vītņveida kolonnām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Hotel Jūrmala SPA
,


Liepājas reģiona TIB
,


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22836185sec.