Staigāt pa ledu jūrā jau ir bīstami

Jūrmalas Ātrās palīdzības glābšanas dienests uz ūdeņiem atkārtoti brīdina, ka doties uz ledus jūrā ir bīstami. Lai arī ledus biezums jūras līcī krasta tuvumā vietām pārsniedz 30 centimetrus, pēkšņi mainoties vēja virzienam vai arī citu apstākļu ietekmē, situācija uz ledus var neprognozējami un strauji mainīties.

Glābšanas stacijās Jaunķemeros, Kauguros, Mellužos, Dubultos, Majoros un Bulduros ziemas sezonā katru dienu no pulksten 9:00 līdz 17:00, kamēr ir labi redzamības apstākļi, dežurē glābšanas dienesta uz ūdeņiem darbinieki. Viņi pārrauga jūras līča piekrasti un gan ar sirēnām, gan skaļruņu palīdzību brīdina cilvēkus, kuri dodas pastaigās jūrā uz ledus.

«Cilvēki lielākoties neņem vērā šos brīdinājumus un turpina pastaigas, reizēm dodas jūrā pat vairākus simtus metru no krasta, tādējādi pakļaujot sevi briesmām un nedomājot arī par glābšanas dienestu resursiem,» informē pašvaldības SIA «Jūrmalas ātrā palīdzība» valdes priekšsēdētājs Uldis Ciekurs. «Pilnīgi nepieļaujami un bezatbildīgi ir doties uz ledus ar bērniem,» norāda U. Ciekurs. Pagājušās nedēļas nogalē glābējiem nācies atkārtoti aizrādīt vecākiem, kuri jūrā uz ledus vizinājuši bērnus ar ragaviņām.

Tiek veikti preventīvi pasākumi, lai nepieļautu nelaimes gadījumus, tomēr glābšanas dienests atgādina, ka staigāt pa ledu jūrā ir bīstami, un aicina cilvēkus būt īpaši piesardzīgiem un nepieļaut, ka uz ledus atrodas bērni un pusaudži.

Pagājušajā sestdienā, 26. februārī, kad līcī pie Bulduriem ledū pēkšņi izveidojās plaisa un radās ārkārtas situācija, Jūrmalas Ātrās palīdzības glābšanas dienesta darbinieki operatīvi sazinājās ar palīdzības dienestiem, lai mobilizētu visus spēkus to vairāk nekā 100 cilvēku glābšanai, kuri tobrīd atradās uz ledus, kā arī paši iesaistījās glābšanas darbos.

Jūrmalas Ātrās palīdzības glābšanas dienesta uz ūdeņiem darbinieki ir beiguši kursus un ieguvuši starptautiski atzītus sertifikātus, viņi regulāri piedalās dažādos fiziskās sagatavošanas treniņos un mācībās, lai atjaunotu savas prasmes un zināšanas. Glābējiem ir nepieciešamais aprīkojums cilvēku glābšanai – speciāli dēļi glābšanai uz ūdens un ledus, kā arī hidrotērpi. Gatavojoties vasaras sezonai, ar pārrobežu projekta «Beach Hopping» līdzfinansējumu iegādātas septiņas jaunas motorlaivas. Tās dos iespēju uzlabot glābēju darbu uz ūdeņiem kūrortsezonas laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 30.04.2024 NBS orķestra DŽEZA DIENA Tukumā Tukuma TIC
30. aprīlī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra “Džeza dienas koncerts”. Ieeja bez | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Hotel Jūrmala SPA
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44340301sec.