Sākas Rīgas Starptautiskais Bērnu filmu festivāls «Berimors»

2011.gada 8.aprīlī, kā ierasts plkst.18:18, k/t Rīga Lielajā zālē, svinīgi tiks atklāts devītais Rīgas Starptautiskais Bērnu filmu festivāls Berimors. Atklāšanas ceremonija norisināsies Rīgā, bet līdz pat 14.aprīlim filmas izrādīs arī Cēsīs, Liepājā un Ventspilī. Festivāla programmā iekļautas 11 pilnmetrāžas un vairāk nekā divi desmiti unikālas, skaistas, labestīgas un aizraujošas animācijas īsfilmas no Ziemeļvalstīm, Centrāleiropas, kā arī īpaša Gruzijas un Latvijas animāciju filmu izlase.


Berimora atklāšanā Latvijas pirmizrādi piedzīvos Edmunda Jansona 2011.gada filma Kā lupatiņi mazgājās, būs arī iespēja skatīt Larsa Berga (Lars Berg) filmu Asfalta eņģeli no Norvēģijas. Visi ceremonijas viesi nokļūs aizraujošā kino un cirka pasaulē, tiksies ar Labo Burvi Augustu un citiem zvēriem. Visiem interesentiem ir iespēja iegādāties biļetes uz Berimora atklāšanu.


Kā Lupatiņi mazgājās (Latvija, 2011, 7 min)

Lupatiņi - Cimdiņš, Zeķīte, Lakatiņš un Spilventiņš - dodas mazgāties un iepazīstas ar vannas istabas briesmoni, Ūdentiņu, kas ir pilošs krāns. Lupatiņi pārvar savas bailes un beigās tomēr iekļūst vannā. Mazgāšanos aizkavē lēnā krāna pilēšana un šeit palīdzīgu roku sniedz Kaķis, kurš atrauj krānu vaļā un katram Lupatiņam - pēc mazgāšanās - pasniedz pa dvielītim. Beigās Lupatiņi sacer Kaķim dziesmu par mazgāšanos. Katrs no Lupatiņiem ir unikāls - tos atšķir dažādie audumi un raksturi.


Kā Lupatiņi mazgājās ir skaists un vizuāli krāšņs stāsts, kas aizraus gan pavisam mazos, gan pieaugušos. Pēc filmas uzreiz rodas vēlme noskatīties to atkārtoti!

Režisors: Edmunds Jansons; Animators: Mārtiņš Dūmiņš; Scenārija autore: Inese Zandere; Mākslinieki un tēlu autori (dizaineri): Ūna Laukmane un Reinis Pētersons; Mūzikas autors: Jēkabs Nīmanis; Skaņas režisors: Ģirts Bišs.


Asfalta eņgeļi (Asfaltenglene, Norvēģija, 2010, 77 min)

Ir brīvdienas. Šovasar divpadsmitgadīgās meitenes - Maja, Rikke un Ohna, nolēmušas nedarīt neko sevišķu, tikai atpūsties draudzenes ģimenes restorānā. Taču tad policija restorānā atrod noslēptas narkotikas un sev līdzi aizved Ohnas lielo brāli. Draudzenes zina, ka viņš nav vainīgs, tāpēc pielieto savus īpašos talantus, lai atrastu noziedzniekus un izglābtu brāli no cietuma..


Festivāla biļetes un abonementus var iegādāties visās "Biļešu Servisa" kasēs, mājas lapā www.bilesuserviss.lv, kino "Rīga" un "K.Suns". Biļešu cena LVL 1.50.

Plašāk par festivālu, tā programmu un īpašajiem pasākumiem: www.arsenals.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 20.05.2024 Dobeles ceriņu skaistums! Nikos Travel
Skaisti,jo skaisti ir saplaukuši ceriņi.Ir laiks doties baudīt šo dabas brīnumu. Pa ceļam iegriezīsimies ZS Līcīšos, tējas degustāciju baudīsim,25 | Skatīt vairāk
Latvija 27 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 15.05.2024 Tikšanās zem abažūriem Liepājas reģiona TIB
Ar muzikālo programmu sēriju "Tikšanās zem abažūriem" koncertdārzs “Pūt vējiņi!” šovasar svinēs 60 gadu pastāvēšanas svētkus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 19.05.2024 Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts | Kandavā Tukuma TIC
Eiropas muzeju nakts Kandavas novadpētniecības muzejā 18.maijā no pulksten 17:00 līdz 22:00. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,


il Sole
,


Rija Bauska Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.35134506sec.