Aprīlis ir mākslas mēnesis Valmierā

Aprīlis jau vairākus gadus visā Latvijā aizrit zem mākslas mēneša zīmes. Arī Valmierā šomēnes kultūras un mākslas mīļotājiem būs iespēja gūt baudījumu dažādās aktivitātēs.

Valmieras Kultūras centrā paredzēts daudzveidīgākais pasākumu piedāvājums. Vērienīgākais no tiem būs Vidzemes modes šovs – «Vidzeme Fashion Show», kas apmeklētājus pulcēs 15. aprīlī no plkst. 20:00. Tā mērķis ir apvienot Vidzemes talantīgākos dizainerus kopīgā pasākumā, iepazīstināt vidzemniekus ar modi, kas radīta tepat Latvijā, kā arī iedvesmot cilvēkus jaunām modes tendencēm. Skatītājiem pasākums būs īsts šovs, jo tas veidots kā modes un izklaides apvienojums, piedāvājot dažādus muzikālus, atraktīvus un spilgtus priekšnesumus. Modes šovā savus meistardarbus demonstrēs Vidzemes modes dizaineri, kurus papildinās veikalu sarūpētās apģērbu kolekcijas. Pasākumu vadīs vienmēr smaidīgais un enerģiskais Māris Grigalis.

Skanīga koru uzstāšanās notiks 16 .aprīlī plkst. 18:00 koncertā «Aprīlī mums jābūt kopā», kas veltīta nozīmīgai vairāku Valmieras koru diriģentes Irēnas Zelčas jubilejai. Savukārt 24. aprīlī lieli un mazi valmierieši tiks gaidīti uz Lieldienu pasākumu visai ģimenei, kas, kā ierasts notiks Kultūras centrā un tā apkārtnē. Pasākumā piedalīsies gan bērnu un jauniešu deju kolektīvi, gan notiks arī dažādas atraktīvas Lieldienu izdarības kopā ar folkloras kopu «Cielava» no Salacgrīvas.

26. aprīlī plkst. 19:00 notiks stand – up žanra izrāde «Stroika ar skatu uz Londonu», kuras režisors ir Mārtiņš Eihe, bet galvenajā lomā būs aktieris Normunds Bērzs. Skandalozais un par bestselleru kļuvušais Londonā dzīvojošā latviešu rakstnieka Viļa Lācīša romāns humoristiskā un atklātā formā stāsta par latviešu viesstrādnieku gaitām Lielbritānijā. Mākslas mēneša aktivitātes noslēgs klasiskās mūzikas koncerts 30. aprīlī, kurā ar brīnišķīgu koncertprogrammu uzstāsies kamerorķestris «Sinfonietta Rīga».

Mākslas mēneša ietvaros dažādas aktivitātes iecerētas arī Valmieras muzejā. 8. aprīlī tika atklāta mākslinieces Ievas Lapiņas – Strazdītes gleznu izstāde «Klusums», kura būs apskatāma līdz 7. maijam. Savukārt vēl līdz 14. aprīlim varēs arī apskatīt Valda Celma darbu izstādi - «Mīts vai īstenība», kur mītiskie redzējumi būs attēloti gleznās, zīmēs un fotokolāžās (Dainu dievestības tēli. Ainava. Cilvēks.)

16. aprīlī plkst. 13:00 lieli un mazi valmierieši aicināti doties uz muzeja pagalmu, kur notiks akcija «Liepa Valmierai». Tajā piedalīsies metālmākslinieks Andris Dukurs. Ikviens aicināts piedalīties un izveidot arī savu liepu. Pasākuma norisi atbalsta SIA «Valmieras ūdens». 16. aprīlī plkst. 14 notiks arī fotoizstādes «Nosargā sapni» atklāšana ar fotomākslinieku - Mārtiņa Vanaga, Lienas Šneideres, Imanta Silkāna, Evitas Dzanuškānes un Ulda Krusta darbiem. Izstāde būs apskatāma līdz 7. maijam. Savukārt mākslas mēnesi noslēgs tradīciju kopas «Griezes» 10 gadu jubilejas koncerts Izstāžu namā, kas notiks 30. aprīlī plkst. 15:00.

Vairākas mākslas aktivitātes paredzētas arī citviet Valmierā. 13. aprīlī plkst. 18:00 J.Vītola kamermūzikas zālē (K.Baumaņa ielā 1) notiks Valmieras Mūzikas skolas kora klases audzēkņu koncerts klavierspēlē, savukārt 15. un 16. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks ikgadējais bērnu un jauniešu teātru festivāls «...un es iešu un iešu!», kurš pulcēs radošus, atraktīvus un talantīgus teātra mīļotājus no visas Latvijas. Valmieras Jaunatnes centrā «Vinda» no 18. līdz 21. aprīlim būs apskatāma audzēkņu veidotu darbu Lieldienu izstāde, Valmieras Valsts ģimnāzijas galerijā «Leduspagrabs» no 15. aprīļa būs apskatāma Agneses Bulas izstāde «Latvieša sapnis», savukārt skolas 2. stāva vestibilā joprojām būs apskatāma mākslinieces Ilonas Žvinakienes (Lietuva) audzēkņu – Paņevežas Vitauta Zemkalna ģimnāzijas skolēnu batikas darbu izstāde.

Mākslas «Galerijā Laipa» visu aprīļa mēnesi lielajā zālē apskatāma Ķīpsalas keramiķu izstāde «Krāsu terapija» un 27. aprīlī norisināsies tikšanās ar māksliniecēm. Lekciju cikla «Kultūras Laipa» ietvaros 29. aprīlī plkst. 18:15 būs tikšanās ar Latvijā atpazīstamāko karikatūristu Gati Šļūku. Mākslas «Galerija Laipa» ar dizaineru ekspozīciju piedalīsies arī Vidzemes modes šovā. Joprojām «Galerijā Laipa» interesenti gaidīti garās ceturtdienas vakaros, kad notiek akustiskie koncerti (nākamais paredzēts 25. maijā, kad Valmierā viesosies Hansa kvartets no Zviedrijas).

Visu aprīli uz izrādēm gaidīs arī Valmieras Drāmas teātris. No 5. aprīļa uz teātra laipas otrajā stāvā apskatāma arī gleznotāja, mākslas zinātnieka Jurģa Skulmes darbu izstāde «Mans laiks».

 Arī prāta spēles ir liela māksla, kas ne katram uzreiz ir pa spēkam. Tāpēc arī aprīlī katru ceturtdienu no plkst. 16.30 gan lieli, gan mazi droši var doties uz Valmieras integrēto bibliotēku, lai pilnveidotu savas iemaņas jau zināmās un iepazītu arī jaunas pasaules populārākās galda spēles Valmieras novada fonda Jauniešu ideju laboratorijas un VJC «Vinda» Jauniešu kluba «Acis» organizētajos spēļu vakaros, kas sagādā ne mazums prieka un jautrības.

Aktuālāko informāciju par pasākumiem lasiet http://www.valmiera.lv/ sadaļā «Kultūra».

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts | ABAVAS vīna darītavā Tukuma TIC
Gaidīsim jūs ciemos Tukuma novada, Slampes pagastā, ABAVAS vīna darītavā, 18. maijā no pulksten 19.00 līdz 23.00 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 20.05.2024 Dobeles ceriņu skaistums! Nikos Travel
Skaisti,jo skaisti ir saplaukuši ceriņi.Ir laiks doties baudīt šo dabas brīnumu. Pa ceļam iegriezīsimies ZS Līcīšos, tējas degustāciju baudīsim,25 | Skatīt vairāk
27 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 22.05.2024 Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, Liepājā starptautiskās akcijas “Muzeju nakts” programmā paredzēti vairāki muzikāli priekšnesumi. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Daugavkrasti
,


Rija Domus Hotel
,


Jūrmalas TIC
,


Trakai TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.13682294sec.