Soļosim atkal Dobeles apkaimē!

Uz šī gada pirmo Starptautiskās staigātāju kustības pārgājienu „Soļo Dobeles apkaimē!” aicina Dobeles tautas sporta klubs „Sprīdītis” un Dobeles novada tūrisma informācijas centrs.

Pirmie divi tūrisma pārgājieni notika jau pērn, kad soļojot tika iepazīts Ķestermežs un Parūķa puse. Šoreiz pa mazāk zināmiem ceļiem un taciņām soļosim uz gleznaino Lāču dīķi. Atpūtas pauze paredzēta viesu namā „Reķi”. Maršruta garums – 10 km.

Jau pieredzējušie staigātāji kustības dalībnieki tiek aicināti neaizmirst mājās savas Starptautiskās tautas sporta asociācijas dalībnieka un kilometru kopvērtējuma kartes. Tie, kas tikai tagad pievienosies kustībai, kartes varēs saņemt pārgājiena noslēgumā.

Tautas sporta kluba “Sprīdītis” jaunais darbības novirziens ir papildinājums jau tradicionālajiem sporta veidiem. Pieredze gūta, uzņemot staigātāju grupas no Vācijas, Norvēģijas un ASV un pašiem piedaloties starptautiskās staigātāju kustības festivālā Igaunijā.

Staigātāju kustība ir piemērota ikvienam – gan bērniem, gan cilvēkiem ļoti cienījamos gados. Dobelnieku rīkotajos pārgājienos dodas arī ģimenes ar bērniem un aktīvās Pensionāru kluba dalībnieces. Jaunākajam dalībniekam ir bijuši tikai pāris mēneši, vecākajam – pāri 70 gadiem.

Pirms vairāk nekā 20 gadiem dzimusi Vācijā, Austrijā un Šveicē, tā kļuvusi ļoti populāra 160 valstīs, jo kustēšanās prieku apvieno ar jaunu vietu iepazīšanu.

Staigātājiem nav svarīgs laiks, kādā tiek nosoļots maršruts. To var veikt ātrā tempā un var arī prātīgi nosoļot sev vēlamajā ritmā, priecējot acis par apkārtējiem jaukumiem. Grupas pavadoņi, kas iet līdzi grupai, palīdzēs ikvienam nokļūt līdz mērķim. Lai tomēr ieviestu nelielu sacensības garu, staigātāji krāj nostaigātos kilometrus un maršrutus, kuri tiek ierakstīti un ar zīmogu apstiprināti dalībnieku un nostaigāto kilometru kartēs.

Pulcēšanās 16.aprīlī pulksten 11 Dobeles novada tūrisma informācijas centrā, Baznīcas ielā 6, Dobelē.

Savu dalību vēlams pieteikt iepriekš Dobeles Tūrisma informācijas centram pa tālruni 637 23074 vai 26136682

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Piestāj kādā no hosteļiem Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ja dodies ceļā vai vienkārši vēlies pārnakšņot! | Skatīt vairāk
Latvija
Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāp vilcienā un dodies uz Vidzemes ziemeļaustrumiem – uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Iepazīsti Piebalgu "Tava diena Piebalgā!" Cēsu TIC
Piedzīvo gleznaino Piebalgu kā vēl nekad ar "Tava diena Piebalgā" 1.-2. jūnijā! ☀️ Apmeklē 10 Piebalgas uzņēmējus aizraujošā spēlē un dodies | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.94230914sec.