Izstāde «Dārzs. Flora 2011» Ķīpsalā - dārzkopjiem, puķkopjiem un ikvienam

Kad pavasarī daba visapkārt mostas, sarosās dārzkopji, puķkopji, mazdārziņu apsaimniekotāji un zemes īpašnieki – ikviens, kam dārza un lauku darbi ir sirdslieta vai maizes darbs, jo aktuāli kļūst sēšanas un stādīšanas darbi. Izstādē “Dārzs un Flora 2011”, kas notiks no 14. līdz 17. aprīlim Ķīpsalā, vienuviet piedāvās plašu produkcijas un pakalpojumu klāstu – visu, lai dārza darbi izdotos.

Sēklas un stādi plašā klāstā

Interesenti varēs iegādāties puķu un dārzeņu sēklas, ogulāju, košumkrūmu un koku stādus, ko piedāvās Pūres dārzkopības izmēģinājumu stacija, kokaudzētava “Vīksnas” un “Arumi”, stādu audzētavas “Pīlādži”, “Liepas” un citas, Latvijas Universitātes Rododendru selekcijas un izmēģinājumu audzētava “Babīte” un individuālie stādu audzētāji.

Būs arī īpaši piedāvājumi – bioloģiskā z/s “Dzērves” piedāvās saldo ķiršu stādus, kas potēti ar pundurstarppoti (Gisella), tā iegūstot zema auguma saldo ķirsi, kurš savu kopēju ar gardām ogām iepriecinās gadu ātrāk nekā parastie ķirši. Interesenti varēs iegādāties arī kazeņu stādus bez ērkšķiem, dzelteno peoniju stādus un daudz ko citu.

Viss dārza labiekārtošanai

Domājot par dārzu labiekārtošanu, izstādes apmeklētāji varēs izvēlēties dārza mēbeles un mājiņas, lapenes, nojumes, pergolas, šūpuļkrēslus, baseinus, kā arī dārza ainavu elementus, dekoratīvos akmeņus, bruģi un citu produkciju un pakalpojumus.

Izstādē būs akmeņkaļa Ivara Feldberga darinātās akmeņdārza mēbeles, akmeņdārza lampas, strūklakas, ūdenskritumi, skulptūras, dārza akmens vāzes un daudz kas cits.

Dārza inventārs un tehnika

Izstādes piedāvājumā būs arī dārza tehnika un inventārs, augsnes uzlabotāji, augu aizsardzības līdzekļi. Izstādē būs arī plašs siltumnīcu piedāvājums – sākot no mazām un viegli pārvietojamām, beidzot ar lielām un bagātīgai ražai paredzētām siltumnīcām. Dārza darbiem noderēs arī dažādu tehnoloģiju zāles pļāvēji, dārza traktori, trimmeri un dzīvžogu šķēres.

Plašā klāstā būs “Husqvarna” meža un dārza tehnika. Galvenie akcenti – robotizētie un tradicionālie zāles pļāvēji. Par pievilcīgām cenām būs iespējams iegādāties zāģus, trimmerus, pļāvējus un daudz ko citu.

“STIHL” stendā tiks prezentēti jaunākās paaudzes motorzāģi un krūmgrieži, kuriem izplūdes gāzes ir samazinātas par 70%, savukārt degvielas patēriņš – līdz pat 20%. Izstādē varēs arī apskatīt un iegādāties jaunos, ergonomiskos “FISKARS” cirvjus, lāpstas, grābekļus, dārza šķēres un citu dārza inventāru, kas atvieglos dārza darbus.

Profesionāļu palīdzība dārzu iekārtošanā

Tie, kas savā dārzā iecerējuši lielākas izmaiņas un plāno sarežģītākus darbus, varēs saņemt profesionāļu padomus un konsultācijas. Izstādē piedalīsies speciālisti, kas piedāvā zālienu ierīkošanu, apzaļumošanu, teritoriju sakopšanu, bīstamo koku izzāģēšanu, apstādījumu projektēšanu, teritoriju labiekārtošanu, vecu dārzu atjaunošanu, akmeņdārzu veidošanu, koku vainagu veidošanu u. c. pakalpojumus.

Iepazīstinās ar bioloģiskajiem augu aizsardzības līdzekļiem

Lai popularizētu un veicinātu zaļo domāšanu, Latvijas Universitātes Bioloģijas institūta stendā apmeklētājus speciālisti iepazīstinās ar bioloģiskajiem augu aizsardzības līdzekļiem pret kaitēkļiem un bioindikāciju jeb augu izmantošanu vides piesārņojuma noteikšanā. Ornitologi sniegs praktiskus padomus putnu būrīšu gatavošanā. Hidrobiologi iepazīstinās ar ūdens augiem un dzīvniekiem.

Trauki dārzeņu rūpnieciskai pārstrādei

Rudenī, kad no vīnogulājiem, krūmiem un augļkokiem raža novākta, tā ir jāpārstrādā. Izstādē piedāvās Slovēnijas firmas “ROTO” traukus pārtikas ražošanai – gaļas, augļu un dārzeņu rūpnieciskai pārstrādei – un vīndariem.

Kamēr saimnieces kavēsies pie stādiem un sēklām, vīri blakus hallē izstādē “Mežs un Koks 2011” varēs novērtēt mežizstrādes tehnikas piedāvājumu, izstādē “Rigaagro 2011” – saņemt noderīgus risinājumus saimniecībai un aplūkot lauksaimniecības tehniku, savukārt izstādē “Medības 2011” – noskaidrot un iegādāties visu nepieciešamo, lai sagatavotos jaunajai medību sezonai.

Izstāžu darba laiki:

14. aprīlis 12.00–18.00

15.–16. aprīlis 10.00–18.00

17. aprīlis 10.00–17.00

Ieejas biļetes visām izstādēm:
Biļetes cena – Ls 2

Nozares studentiem, pensionāriem, skolēniem – Ls 1,50

Visiem medniekiem, uzrādot mednieka apliecību – tikai Ls 1

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 22.05.2024 Līvas ciema svētki Liepājā Liepājas reģiona TIB
Šo sestdien, 18. maijā, ar 20. jubilejas “Līvas ciema svētkiem” krāšņi vērsies simboliski vārti vasaras sezonai Liepājā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 24.05.2024 KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Vairāk nekā 50 "geocaching" slēpņi Bauskā! Bauskas TIC
Piedalies mūsdienu dārgumu medībās un atklāj Bauskas novadu no jauna! | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Riga Islande Hotel boulinga centrs
,


1. Stāvs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63186288sec.