Līvāniete Ilze Griezāne izstāda savas gleznas Ludzā

No 15. aprīļa līdz 15. maijam Ludzas amatnieku centra 2.stāvā izstāžu zālē būs skatāma līvānietes Ilzes Griezānes gleznu izstāde „Brīvā gaisā”.

Jaunā māksliniece Ilze Griezāne, Mūsu sadarbības partneru–Latgales mākslas un amatniecības centra vadītāja, laipni piekrita ludzāniešu uzaicinājumam izstādīt savas gleznas Ludzā. Savus darbus viņa lielākoties glezno brīvā dabā- plenēros, kas tiešā tulkojumā no franču valodas nozīmē brīvā gaisā. Māksliniece atzina, ka gleznojot brīvā dabā apkārt jūtamas gaismas spēles un krāsu mainība, dabas dzīvā elpa. Viena un tā pati vieta, citā diennakts laikā, atkarībā no saules var piesaistīt skatienu un iedvesmot, vai gluži pretēji – atstāt vienaldzīgu.

Ilze Griezāne nopietni gleznošanai pievērsās 2006. gadā, kad viens no ievērojamākajiem Latgales keramiķiem Evalds Vasiļevskis uzaicināja uz plenēru savās mājās „Akmenīšos”, kas atrodas ļoti gleznainā vietā pie Rāznas ezera. Šajā plenērā arī tika iepazīti tie jaunie Latgales mākslinieki, ar kuriem Ilze Griezāne jūtas vislabāk, nekautrējoties prasot padomu vai vienkārši izrunājoties par dzīvi, un tie ir: mākslinieces Agra Ritiņa, Vēsma Ušpele, Vija Stupāne un mākslinieks Jānis Plivda. Kā teica pati māksliniece Ilze Griezāne: „...tie ir mākslinieki, no kuriem ļoti daudz mācos un smeļos radošas idejas.”

Kopā izstādē ir apskatāmas 16 mākslinieces gleznas, kuras tapušas sekojošos plenēros: „Akmenīšos”, Cesvainē, Preiļos, Mazirbē, Ezerniekos un Bruknā.

Ludzānieši ir redzējuši jau Ilzes draugu mākslinieku Agras Ritiņas un Jāna Plivdas gleznas. Nu nāciet skatīt Ilzes Griezānes noskaņu bagātos un dziļi izjustos darbus Ludzas amatnieku centrā visas dienas, izņemot svētdienu no 9.00- 17.00!

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 22.05.2024 Līvas ciema svētki Liepājā Liepājas reģiona TIB
Šo sestdien, 18. maijā, ar 20. jubilejas “Līvas ciema svētkiem” krāšņi vērsies simboliski vārti vasaras sezonai Liepājā. | Skatīt vairāk
Latvija
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 23.05.2024 Te ir darbs! Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Cēsu TIC
,


Rija Domus Hotel
,


Daugavpils TIC
,


Dobeles novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79150009sec.