Sākot kūrortsezonu, Jūrmalā daudz tūrisma jaunumu [1]

Jau pavisam drīz Jūrmalā sāksies vasaras kūrortsezona. Ar kādiem jaunumiem sagaidīs kūrortpilsēta šogad savus atpūtniekus un iepriecinās iedzīvotājus?

Organizēs tematiskas bērnu nometnes

Lai piesātinātu un ikvienam Latvijas bērnam vai jaunietim padarītu šo vasaru ar neaizmirstamiem piedzīvojumiem bagātu, Jūrmalā organizēs dažādas tematiskas bērnu nometnes – dienas nometnes un ar nakšņošanu. Tās ir sporta, svešvalodu apgūšanas, dabas izzināšanas un radošās nometnes. Ar visām programmām varēs iepazīties, sākot ar maija sākumu, Jūrmalas interneta mājaslapas www.jurmala.lv tūrisma sadaļā, kā arī Jūrmalas pilsētas domes Izglītības nodaļā (tālrunis 67511494) vai Jūrmalas tūrisma informācijas centrā (tālrunis 67147906, e-pasts: info@jurmala.lv).

SIVA veic kūrorta ārstniecību jaunā kvalitātē

Sociālās integrācijas valsts aģentūra aicina viesus savās atjaunotās telpās, kas pēc ERAF līdzfinansētā projekta rekonstrukcijas darbiem tika atvērtas vaļā tikai 2010. gada vasarā. Apmeklētājiem ir pieejami mūsdienīgi atjaunoti viesnīcas numuri un pilnībā rekonstruētais un labiekārtotais kūrorta ārstniecības bloks, kurā piedāvā dažādas atveseļošanās un kūrortārstnieciskas procedūras. Vairāk informācijas interneta mājaslapā www.siva.gov.lv.

Kempings „Nemo” atsāk darbu

Šovasar darbu atsāks populārais un iecienītais kempings „Nemo”, kurā būs telšu un treileru vietas, kā arī gultasvietas kempinga mājiņās, kurās varēs pārnakšņot pa draudzīgām cenām pašā jūras krastā. Kempings piedāvās arī aktivitātes, kas iepriecinās visu ģimeni: ūdens atrakcijas, izjādes ar ponijiem, izbraucienus ar bērnu elektromobiļiem, jaunu bērnu rotaļu laukumu, bērnu radošās darbnīcas audzinātāju uzraudzībā un kafejnīcu ar īpašu ēdienkarti bērniem. Šogad „Nemo” piedāvā iespēju organizēt bērnu ballītes. Vairāk informācijas interneta mājaslapā www.nemo.lv

 

Līvu akvaparkā būs Ziedu festivāls un sezonas atklāšana

Līdz 8. maijam Līvu Akvaparks sadarbībā ar Bulduru Dārzkopības vidusskolas audzēkņiem aicina uz Ziedu festivālu izbaudīt un apskatīt brīnišķīgas kompozīcijas un skaisti ziedošus klajumus, kuros acis priecēs tādas puķes kā AECHMEA PRIMERA, ANTHURIUM, DENDROBIUM NOBILIS, FICUS BENJAMIN, PHALAENOPSIS, GARDENIA, NEORGELIA, VRIESA, kā arī citi tropiskie augi. Palmas, ziedi un kokteiļi ļaus baudīt nesteidzīgu atpūtu, kavēties ilgās par dienvidniecisku pludmali ar okeānam līdzīgām ūdens šalkām.

4.jūnijā Līvu Akvaparks aicina visus uz vasaras sezonas atklāšanu, lai izbaudītu ūdens atrakcijas ne tikai iekštelpās, bet arī ārā.

Vairāk informācijas interneta mājaslapā www.akvaparks.lv.


Mellužos turpināsies Bērnu vasara

Mellužu estrādē turpināsies Bērnu vasaras tradīcija. Sākot ar 5.jūniju, katru svētdienu plkst. 11.00 estrādē norisināsies aktivitātes dažāda vecuma bērniem – sportiskas un radošas nodarbības, koncerti. Dalība aktivitātēs ir bez maksas. Vairāk informācijas interneta mājaslapā www.dzk.lv.

Ielūdz Rīgas Jūrmalas kūrorta vēstures muzejs

Sanatorija „Jantarnij Bereg” aicina apmeklēt Rīgas Jūrmalas kūrorta vēstures muzeju, kas izveidots sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas muzeju. Tā mērķis – pastāstīt par slavenā kūrorta vēsturi kopš XIX gadsimta sākuma un atainot sanatorijas vēsturi, kā arī iepazīstināt ar dažādām medicīniskām iekārtām, kas saglabājušās no pagājušā gadsimta 70.-80. gadiem. Vairāk informācijas interneta mājaslapā www.sanatorij.lv.

Ķemeros atklāta jauna dabas taka

Jaunumi ir arī Ķemeru nacionālajā parkā. Jau pavasarī šeit tika atklāta jauna dabas taka – Meža loks, kas ir Dumbrāja takas pagarinājums. Tās mērķis ir pilnveidot apmeklētāju iespējas iepazīt mežu daudzveidību „Meža mājas” apkārtnē, uzzinot ko vairāk par šeit sastopamajām koku un citu augu sugām, to atšķirīgajiem augšanas un dzīves apstākļiem, Vēršupītes līkločiem un citām šejienes dabas īpatnībām. Vairāk informācijas internetā: www.daba.gov.lv/public/lat/turistiem/zemgale1/kemeru_nacionalais_parks1/pakalpojumi1/

Aicina uz Ceļotāju dienu

Ķemeru nacionālajā parkā 7.maijā norisināsies vērienīgs pasākums dabas cienītājiem – Ceļotāju diena. Gluži kā atvērto durvju dienas iestādēs, šī būs atvērto durvju diena Ķemeru nacionālajā parkā, kad ikvienam būs iespēja iepazīt, cik ļoti daudzveidīga un neparastu pārsteigumu pilna ir šī teritorija. Izcilas dabas vērtības, bagātīga kultūrvēsture un tradīcijas, sportiskas aktivitātes, garšīgas maltītes; ekstrēmistu cienīgi pārgājieni un piedāvājumi ģimenēm ar bērniem, pastaigas ar pavadoni vai pašu spēkiem; ekskursijas ar velosipēdu, auto vai kājām – no plašā piedāvājumu klāsta kaut ko sev varēs izvēlēties ikviens. Apmeklētāju ērtībai pirmo reizi kursēs Ķemeru nacionālā parka autobuss, kas piestās aktivitāšu sākuma punktos un pēc noslēguma pasākuma parūpēsies par viesu aizgādāšanu līdz tuvākajam transportam. Vairāk informācijas interneta mājaslapas www.celotajs.lv sadaļā „Ceļotāju diena”.

Minerālūdens avots „Tautu deja” atkal burbuļo

Ķemeros atjaunots un darbojas minerālūdens avots „Tautu deja”. Skulptūra „Tautu deja” atrodas Tūristu ielas malā. Tajā iemontētas divas strūklakas, pa kurām no 51 metra dziļa urbuma nepārtraukti tek hlorīda-nātrija minerālūdens. Šo minerālūdeni, kas pieder ārstniecisko minerālūdeņu grupai (mineralizācijas minerālvielu daudzums 5,6 g/l) lieto pēc ārstu – kurortologu norādījumiem. Ņemot vērā to, ka minerālūdens pieder ārstniecisko ūdeņu grupai, tas ieteicams kuņģa un zarnu trakta slimību ārstēšanai, bet tas jālieto atbilstoši ārsta rekomendācijām, jo ir ierobežojumi tā lietošanai.

Upes kuģītis atsāk darbu 1. maijā

No 1. maija bērnus un pieaugušos atkal priecēs iespējas Jūrmalā baudīt sauli, skaistu panorāmu un ūdens vilinājumu, ceļojot pa Lielupi un Daugavu ar kuģīti līdz pat Rīgas centram.

Kuģīša kustības grafiks Rīga–Jūrmala–Rīga un izcenojumi:

(var mainīties, informācija www.jurmala.lv)

 

Kursēšanas grafiks

Maršruts

Cenas LVL

Pieaugušie

Bērni (6–12 g.)

11.00 – 13.30

Rīga–Majori

LVL 10,00 (turp)

LVL 15,00 (turp–atpakaļ)

LVL 5,00

14.00 15.00

no Majoru piestātnes pa Lielupi

LVL 3,00

LVL 1,00

15.30 – 16.30

no Majoru piestātnes pa Lielupi

LVL 3,00

LVL 1,00

17.00 – 19.30

Majori–Rīga

LVL 5,00

LVL 3,00

 

Rīgā kuģītis atiet no Lielā Kristapa skulptūras pretī Rīgas pilij. Ir iespējams iznomāt upes kuģīti saviesīgiem pasākumiem. Tālr. +371 29237123.

No 1. maija darbu atsāk arī elektromobilis

No 1. maija Majoros pie Jūrmalas tūrisma informācijas centra būs iespēja iesēsties elektromobilī, lai dotos "Jūrmalas tūrē". Jūrmalas iedzīvotāji un viesi šajā izklaides braucienā varēs apskatīt Jūrmalu, izbaudot klusumu un auto nepiesārņotu gaisu. Elektromobiļa pārvietošanās ātrums ir 15–20 km/h. Ekskursijas notiek pēc pieprasījuma. (tālrunis 20242231, jurmalasture@impresso.lv, www.jurmalasture.lv)

Publiskie braucieni:

Maršruti

Cena 1 personai

(bērniem līdz 12 gadiem)

Cena 1 personai

(pieaugušajiem)

Maršruta ilgums

Min. personu skaits

Centra maršruts

LVL 2,00

LVL 4,00

≈ ½ h

1

Majori–Dzintari–Bulduri– Lielupe

LVL 3,00

LVL 7,00

≈ 1 h

2

Majori–Dzintari–Bulduri–Lielupe–Brīvdabas muzejs

LVL 4,00

LVL 9,00

≈ 1,5 h

2

Visa Jūrmala uz delnas

LVL 6,00

LVL 15,00

≈ 2,5 h

2

Var uzkāpt vienā no augstākajiem Latvijas skatu torņiem

Dzintaru mežaparkā 2010. gada maija vidū tika atklāts skatu tornis, papildinot pārējo parka piedāvājumu un dažādojot atpūtas iespējas. Torņa skatu platforma atrodas 33,5 m augstumā. Tornim ir 12 balkoniņi. Tas publiski pieejams ikvienam bez maksas Dzintaru mežaparka darba laikā.

Piedāvā velomaršrutu „Raiņa un Aspazijas pilsēta”

Lai vēsturi iepazītu brīvā dabā, muzejs „Raiņa un Aspazijas vasarnīca” piedāvā doties ar saviem velosipēdiem jaunā velo ekskursijā „Raiņa un Aspazijas pilsēta”, gida pavadībā apskatot un izbaudot Raiņa un Aspazijas dzīves, darba un atmiņu vietas Jūrmalā (tālrunis 67764295).

Baltic Bike nomas punkti darbojas kopš 1. aprīļa

Baltic Bike velo nomas punkti atsākuši savu darbību jau no 1.aprīļa. Tie atrodas Majoros lielajā autostāvvietā pretī Majoru dzelzceļa stacijai, Dzintaros Turaidas ielas galā pie Dzintaru koncertzāles un Bulduros Vienības prospekta galā pie izejas uz jūru. Jau pirmajās nedēļās veikti 37 nomas pakalpojumi, kas norāda uz to, ka velo braucēji iecienījuši Jūrmalā pavadīt laiku, aktīvi atpūšoties! Vairāk informācijas interneta mājaslapā www.balticbike.lv.

Jauna Jūrmalas tūrisma mājas lapa

Jau maija sākumā mājaslapā www.jurmala.lv tiks palaista jauna tūrisma sadaļa, kurā varēs saņemt visaktuālāko informāciju par atpūtas iespējām Jūrmalā, par kūrorta ārstniecību un spa pakalpojumiem, par lielākajiem notikumiem kūrortpilsētā un citu ikvienam pilsētas iedzīvotājam un viesim noderīgu informāciju. Vairāk informācijas interneta mājaslapā www.tourism.jurmala.lv.

No 1. maija atvērts Jūrmalas Tūrisma informācijas punkts Priedainē

Tūrisma informācijas punkts Priedainē pie caurlaižu posteņa darbosies visu nedēļu bez brīvdienām. Tāpat kā Jūrmalas tūrisma informācijas centrā Majoros, arī Jūrmalas Tūrisma informācijas ikviens var saņemt bezmaksas pilsētas kartes, bukletus, pasākumu plānus, kā arī rezervēt naktsmītni. Jūrmalas Tūrisma informācijas centrā Majoros pieejams bezmaksas internets.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Skaidrojošā vārdnīca 04/26/2011 13:34 Kas ir kūrortsezona???? Un, ko kūrortā nozīmē sezona????

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Hotel Jūrmala SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52211308sec.