Latvijas neatkarības atgūšanas laiks un CREDO

3. maijā plkst. 12:00 Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16, notiks Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarācijas pasludināšanas gadadienai veltīts sarīkojums skolu jaunatnei Latvijas neatkarības atgūšanas laiks un CREDO.  

Sarīkojumā piedalīsies CREDO mūziķi - Valdis Skujiņš, Edgars Silacērps, Raivis Krūms, Verners Bokums, Jānis Šteinbergs. Arī Linards Muciņš, kurš ir bijis grupas menedžeris jeb kā saka Valdis Skujiņš – cilvēks, kurš stāvējis klāt pie CREDO šūpuļa un kurš vienmēr palīdzējis un visu zina par CREDO.

Linards Muciņš 1990. gadā tika ievēlēts Latvijas PSR Augstākajā Padomē un bija viens no pieciem liepājniekiem, kuri 1990. gada 4. maijā nobalsoja par Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarāciju.

Svarīgu lomu Liepājā Latvijas neatkarības atgūšanas laikā 1990-to gadu sākumā nospēlēja arī CREDO puiši un viņu namiņš Celtnieku ielā. Tur tautfrontieši rīkoja slepenas apspriedes, uz rakstāmmašīnas drukāja un pavairoja uzsaukumu un parakstu vākšanas lapas, vienojās par rīcības plāniem, it sevišķi 1991. gada augusta puča dienās.

Kad Latvijas Tautas frontes Liepājas nodaļas mītnē K. Ukstiņa ielā 7/9, tagadējās Liepājas muzeja ekspozīcijas Liepāja okupāciju režīmos telpās, uzturēties vairs nebija droši, no turienes bija evakuēti visi svarīgie dokumenti un pavairošanas ierīces. Tad CREDO namiņš Liepājas tautfrontiešiem kļuva par vienu no slepenajām satikšanās vietām.

Pasākumā atcerēsimies to dienu notikumus, un, protams, skanēs CREDO mūzika.

Pēc pasākuma muzejā grupa bijušo tautfrontiešu dosies uz kapsētu, lai aizdegtu svecītes un pieminētu aizsaulē aizgājušo Latvijas Tautas frontes Liepājas nodaļas priekšsēdētāju, LPSR Augstākās Padomes deputātu, vēlāk Labklājības ministru un Liepājas pilsētas galvu Teodoru Eniņu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts TUKUMĀ Tukuma TIC
Tiekamies Tukumā 18. maijā no plkst. 18.00 līdz plkst. 23.00. Tukuma muzejs ar moto "Kad tumsa iedvesmo" aicina baudīt izstādes un ekspozīcijas, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 20.05.2024 Dobeles ceriņu skaistums! Nikos Travel
Skaisti,jo skaisti ir saplaukuši ceriņi.Ir laiks doties baudīt šo dabas brīnumu. Pa ceļam iegriezīsimies ZS Līcīšos, tējas degustāciju baudīsim,25 | Skatīt vairāk
27 EUR
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.12205386sec.