Ludzas amatnieki piedalīsies Līvas ciema festivālā Liepājā

Jau otru gadu Ludzas amatnieki atsaucoties uz Liepājas draugu aicinājumu dosies uz „Līvu tirgu 2011”, kas šogad attīstījies līdz tradicionālās kultūras un amatniecības festivālam „Līvas ciems”, kas Liepājā norisināsies trīs dienas – no 20. līdz 22. maijam. Festivāls solās būt vērienīgs un dažādām aktivitātēm bagāts- viens no vērienīgākajiem tradicionālās kultūras pasākumiem Latvijā – festivāls „Līvas Ciems” šogad apvienos etno mūziku (Etno mūzikas festivālā „LIIV RIEK), tradicionālo kultūru, mākslu (šī gada jaunums - modes dizaineru nometne un modes demonstrējumi) un amatniecību (amatnieku meistardarbnīcas un tirdziņš).

Kanāla malā, promenādē “Līvas ciemā” vairāk kā 100 dažādu arodu pratēju vidū būs iespēja tikties ar Ludzas amatniekiem un apgūt dažādas interesantas un noderīgas prasmes, tradicionālās virtuves degustācijas, arī iespēja iegādāties izstrādājumus.

Festivāla „Līvas ciems” ietvaros notiks neliela Latgales keramikas cepļa būvēšana un kurināšana, gatavo darbu izņemšana svētdiena 22.maijā rītā izņemšana.

Ludzas amatnieki rādīs vēl vienu savu skaistu tradīciju – Latgaļu tirgu. Tas ir „pasāciens„ ar īpašu atmosfēru un garšu, uz kuru apmeklētāji var nākt kā uz latgaļu pilsētiņu- te vienuviet dažādi amatu meistari demonstrē savas prasmes, te pats var pamēģināt kāda amata prasmes, te var apskatīt un nopirkt meistaru roku darbus, te var nobaudīt uz ugunskura vārītu ēdienu pēc senām Latgales saimnieču receptēm, te var uzdziedāt un uzdejot , te bērni var iet rotaļās vai apskatīt seno latgaļu ieročus, pacilāt kara cirvi- ar vārdu sakot pasākumā ikviens jutīsies kā savējais.

Podnieka ripu palīdzēs griezt un radīt māla brīnumu Tautas daiļamata meistari Ēriks Kudlis un Pēteris Gailums, kalēja un rotkaļa amatu mācīs Tautas daiļamata meistari Jānis Lubka un Arvīds Mežinskis, skroderis Igors Koroļkovs piedāvās linu kreklus, bet rokdarbnieces Rasma Vancāne un jaunās izšuvēja Gunta un audēja Marita mācīs vērpt, aust un izšūt vainadziņu, Virsaitis Eriks Kondrāts ierādīs skalu grozu pīšanu, virves vīšanu, citus senos arodus.

Viens no Pūdnīku skūlas un Ludzas amatu biedrības dalībniekiem Pēteris Gailums kopā ar ludzānieti Ēriku Kudli liepājniekiem piedāvās iepazīt trauku veidošanas un apdedzināšanas procesu.

Līvu tirgū piektdien būvēs cepli, sestdien virpos podus un pēcpusdienā iekurs cepli, lai svētdienas rītā no cepļa izņemtu siltos Latgales podus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku Hercogs Mārupe
Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv | Skatīt vairāk
Latvija 65 EUR
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 16.05.2024 Te ir darbs Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 18.05.2024 Atklāj muzeju nakti 2024 Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izmanto iespēju apmeklēt muzejus bezmaksas! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Ludzas novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55352998sec.