Jūrmalas vasaras kūrortsezona sākas 14. maijā

Ar vērienīgiem pasākumiem dienas garumā sestdien, 14.maijā, Jūrmalā sāksies vasaras kūrortsezona, kuras atklāšanas centrālā vieta būs brīvā dabā pie Dzintaru koncertzāles.

Vasaras kūrortsezonas atklāšanu plkst. 11.00 ievadīs vides mākslas akcija „Art vojage” pie Jūrmalas pilsētas domes Jomas ielā 1/5. Kamēr pie domes jūrmalnieki pulcēsies svētku gājienam, mākslinieki un Jūrmalas Mākslas skolas audzēkņi turpat līdzās skvēriņā gleznos un veidos interesantu vides objektu, kas pilsētniekus un tās viesus priecēs ne tikai tā tapšanas laikā.

Plkst. 12.00 no Jūrmalas pilsētas domes uz Dzintaru koncertzāli pa Jomas un Turaidas ielu virzīsies svētku gājiens. Visjautrāk un interesantāk tajā piedalīties ikvienam pašam, gājēju kolonnas noformējumā parādot savu izdomu un atjautību.

Jūrmalas vasaras kūrortsezonas svinīgā atklāšana notiks plkst. 13.00 Turaidas ielas galā. Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājam Gatrim Truksnim būs gods paziņot sabiedrībai, ka pilsēta vasarai ir sagatavojusies. Jau pašlaik pēc ziemas sakopta pludmale un kāpu zona, izvietots vasaras inventārs – soliņi, bērnu rotaļu aprīkojums un pludmales sportam nepieciešamais, kā arī ģērbtuves, atkritumu konteineri un pārvietojamās tualetes. Gan pludmales sakopēji, gan glābšanas dienests sācis darbu vasaras režīmā.

Kūrortsezonas atklāšanas turpinājumā uz estrādes, kuras fonā būs mūžam mainīgā jūra, visu dienu bez pārtraukuma līdz plkst. 22.30 kāps Latvijā pazīstami un tautas iemīļoti mūziķi, lai priecētu svētku viesus: dzirdēsim un redzēsim grupu „Autobuss debesīs”, Miku Dukuru, Lauri Reiniku, „The Afternoon”, „Gaujarts”, „Dzelzs vilks”, „Opus Pro” un „Melo M”. Plkst. 21.00 uz šīs skatuves kāps Latvijas filharmoniķi kopā ar solistiem Sonoru Vaici un Andri Ābelīti. Šo koncerta daļu būs iespējams klausīties arī sēžot. Visi pasākumi un koncerti šajā dienā – bez maksas.

Augu dienu pie Dzintaru koncertzāles paredzēti arī citi prieki. No plkst. 12.00 darbosies Gardēžu tirdziņš un no plkst. 13.00 – Bērnu pucēšanās salons, kurā, iespējams, par sevi parūpēties varēs arī mammas, tēti un citi pieaugušie.

Kūrortsezonas atklāšanas neiztrūkstoša detaļa ir svētku uguņošana, kas Dzintaru pludmalē plānota plkst. 22.30.

Pēc uguņošanas svētki Jūrmalā turpināsies, jo tieši šajā datumā visā Eiropā rīko Muzeju nakti, kad muzeji pie sevis aicina netradicionālā veidā un laikā. Šogad Muzeju nakts devīze ir „Kaimiņi”, tāpēc Jūrmalas pilsētas muzejs (Tirgoņu ielā 29) līdz pat plkst. 02.00 naktī aicinās uz pasākumu „Visapkārt kaimiņi”, bet muzeja filiāles apmeklētājus gaidīs līdz plkst. 01.00, solot Aspazijas mājā (Z.Meierovica prospektā 20) programmu „Dvēseles kaimiņi” un Jūrmalas Brīvdabas muzejā (Tīklu ielā 1a) programmu „Mūsu kaimiņš – jūra”.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Nikos Travel
,


Hotel Jūrmala SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51367784sec.