Notiek rekonstrukcijas darbi Baltajā kāpā Saulkrastos

Ņemot vērā, ka Baltajā kāpā izveidojies bīstams smilšu nogruvums, Saulkrastu novada dome aicina iedzīvotājus un novada viesus, jūras apskatei izvēlēties citas vietas, līdz būs pabeigti gājēju laipu, kāpņu un skata platformas atjaunošanas darbi.

Saulkrastu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Normunds Līcis stāsta: „Kāpa ir jūtīgs vides objekts, kas atrodas pastāvīgā pārmaiņu procesā un tā ir pakļauta visiem eroziju veidiem. Sniegotā ziema un slapjais pavasaris, mainīgā Inčupes straume, kā arī neapzinīgo apmeklētāju ietekme ir darījuši savu – Baltajā kāpā ir izveidojies bīstams nogruvums un skatu platformas malējie balsti atrodas vairs tikai 50cm attālumā no kraujas. Papildus tam, iepriekš būvētās un ar antiseptizējošiem līdzekļiem neapstrādātās koka laipas un margas ir sasniegušas kritisko nolietojumu. Patlaban esam izveidojuši drošības norobežojumus un cilvēku plūsma tiek organizēta apkārt skatu platformai. Vienlaikus tiks atjaunotas lapenes koka konstrukcijas, ierīkota slīpa uzbrauktuve vides pieejamības nodrošināšanai, kā arī uzstādītas jaunas atkritumu urnas. Aicinu Baltās kāpas apmeklētājus būt saprotošiem pret esošajām vides vērtībām un izturēties iespējami saudzīgi, pārvietojoties tikai pa iekārtotajām laipām.”

Avārijas stāvoklī esošo koka laipu, kāpņu un skatu platformas atjaunošanas darbus plānots pabeigt līdz Līgo svētkiem - 23. jūnijam.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 23.05.2024 Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku Hercogs Mārupe
Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv | Skatīt vairāk
Latvija 65 EUR
Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 18.05.2024 Atklāj muzeju nakti 2024 Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izmanto iespēju apmeklēt muzejus bezmaksas! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 19.05.2024 Uz Muzeju nakti aicina Alūksne! Alūksnes TIC
“Eiropas Muzeju nakts” ietvaros Alūksne aicina apmeklēt muzejus un ekspozīcijas, kas būs atvērti līdz pat pusnaktij! Ieeja- bez maksas. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Kurshi Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49965501sec.